clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 821

Техаський шоколадний пиріг із вишнею «Texas Sheet Cake»

Пиріг чудово піднявся, ідеально пропікся і просочився заливкою.
Пиріг чудово піднявся, ідеально пропікся і просочився заливкою. Фото: автора

Цей смаколик родом із Техасу ви точно приготуєте знову й знову.

Структура легкого, майже невагомого коржа, дуже нагадує шоколадний бісквіт на окропі. Родзинки ж випічці надає шоколадна заливка, яка робить її ще шоколаднішою та вологою. Я трішки відійшла від класичного рецепту й додала в тісто вишню. На мою думку, це поєднання дуже вдале. Кислинка якнайкраще відтіняє шокосмак і робить пиріг цікавішим.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

200г вершкового масла,

1/2 склянки какао,

3 ст. л. оливкової олії,

1 склянка води,

400 г борошна,

400 г цукру (я взяла половину – 200 г),

1 ч. л. соди (використовувала розпушувач),

1/2 ч. л. солі,

2 яйця,

1/2 склянки кефіру,

ванілін,

вишня (якщо заморожена – попередньо повністю розморозити).

Шоколадна заливка:

100 г вершкового масла (брала 50 г),

30 г какао,

50 г гіркого шоколаду,

1/2 склянки молока,

ванілін,

дрібка кориці,

300 г цукрової пудри (у мене 200 г),

Для посипання:

1/2 склянки подрібнених горіхів (волоські, пекан або фундук).

Приготування:

Розігріти духовку до 190°С.

Розтопити масло у великій каструлі на середньому вогні. Додати какао. Влити оливкову олію і воду, довести до кипіння. Зняти каструлю з вогню і відставити її у бік. Тим часом, просіяти борошно, додати цукор, соду і сіль, перемішати інгредієнти вручну. Влити гарячу суміш какао в сухі інгредієнти й перемішати. В маленькій мисці збити яйця, кефір і ванілін. Вмішати яєчно-кефірну суміш у тісто. Додати вишню і знову перемішати.

Вилити тісто на встелене пергаментом деко (нічим змащувати не потрібно).

Випікати доти, поки центр не схопиться (від 30 до 35 хвилин).

Приготувати заливку: розтопити масло та шоколад в каструлі на середньому вогні. Додати какао і довести суміш до кипіння. Зняти з вогню і влити молоко. Присмачити корицею і ваніліном. Додати цукрову пудру і, безперервно помішуючи, знову довести до кипіння.

Відразу після того, як дістали пиріг із духовки, нарізати його квадратиками.

Ще гарячим залити глазур'ю.

Зверху посипати подрібненими горіхами

(я їх попередньо підсмажила на сухій сковорідці, а потім змолола в млинку):

Дати смаколику повністю охолонути. Дуже смачно їсти десерт із кулькою пломбіру.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг готується дуже швидко, просто й виходить його багато-багато. Я використовувала велике деко від стандартної духовки на чотири конфорки. Він чудово піднявся, ідеально пропікся і просочився заливкою.



шоколадна випічка, солодка випічка, пиріг, шоколадний пиріг, техаський пиріг, техаська кухня, американська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадний сметанник із ягодами «Усмішка негра»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1146
Під такою кумедною назвою приховується просто розкішний смаколик, в якому знайшлося місце і приємній гірчинці шоколаду, і ніжному сметанному суфле, і кислинці соковитих ягід.
Австрійський шоколадний манник із замороженими ягодами та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2693
Дуже простий, швидкий, пухкий і неймовірно смачний!
Шоколадний кухе з горіхами – старовинний німецький пиріг
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1555
Це і кекс, і тортик, і пиріг… Бісквіт виходить вологий, тому його не треба додатково просочувати.
Сирно-шоколадний кекс «Маркіза»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1044
Дуже цікаве поєднання сиру, какао та кави, смак навіть чимось схожий на сирний батончик у шоколадній глазурі.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: