Гаряча тема:
- Війна
Як і всі пляцки, «Ранкова роса» красивий та оригінальний. Завдяки багатошаровості він виходить дуже святковим. Смак також на висоті – шоколадно-сирно-кокосовий! Не лякайтеся такого детального опису, насправді, тут більше писати, ніж готувати. Порадуйте себе й своїх близьких шматочком цієї романтичної ніжності.
Інгредієнти:
Тісто:
3 яйця,
1 яєчний білок,
100 г цукру,
200 г вершкового масла,
150 г сметани,
2 ч. л. розпушувача,
1,5-2 склянки просіяного борошна,
3 ст. л. какао,
3 ст. л. молока,
ванілін.
Сирно-кокосові кульки:
1 яєчний жовток,
3 ст. л. цукру,
200 г домашнього сиру (не сухого!),
8-10 ст. л. кокосової стружки,
ванілін.
Заварний крем:
1 яйце,
0,5 склянки цукру,
3 ст. л. картопляного крохмалю,
2 склянки молока,
100 г вершкового масла (хорошої якості, краще 82,5% жирності),
ванілін.
Приготування:
Сирні кульки: розтерти сир із цукром, жовтком і ваніліном.
Додати кокосову стружку (маса повинна вийти така, щоб було зручно катати кульки з неї; якщо суміш зарідка, то можна формувати кульки на столі, притрушеному борошном).
Сформувати кульки розміром із волоський горіх (їх має бути не менше 20 штук!). Прибрати їх у морозилку на 30-50 хвилин (це потрібно для того, щоб кульки не деформувалися, коли їх потрібно буде викладати на тісто).
Тісто: масло кімнатної температури збити з цукром. Додати білок. Потім по черзі по одному яйця. Влити сметану й просіяти борошно, змішане з розпушувачем і ваніліном (тісто має бути середньої густини).
Розігріти духовку до 190-200?С. Форму змастити вершковим маслом і присипати манкою, панірувальними сухарями або борошном (я робила пляцок як в круглій формі 28 см в діаметрі, так і в квадратній — 15х25 см). Викласти половину тіста у форму й розрівняти.
У тісто, яке залишилося, додати 3 ст. л. какао і 3 ст. л. молока, збити. Обережно викласти шоколадне тісто поверх білого та розрівняти.
Дістати кульки з морозилки, і обережно розкласти на тісто, трішки їх придавлюючи.
Випікати 40 хвилин й охолодити.
І в круглій формі:
Крем: збити яйце з цукром і крохмалем. Розвести теплим молоком та поставити на невеликий вогонь. Коли маса почне густіти, зменшити вогонь на мінімум і інтенсивно помішуючи варити крем 1-2 хвилини. Охолодити, додати ванілін і вершкове масло кімнатної температури й збити до однорідності.
Викласти крем на охолоджений пляцок (якщо форма у вас роз’ємна, то краще робити у ній, а кільце потім зняти; в іншому випадку можна скористатися кондитерськими рамками).
Посипати пиріг кокосовою стружкою або какао (можна використовувати їхню суміш).
При нарізанні пляцка намагайтеся, щоб ніж потріпив на сирну кульку й розрізав її навпіл. Тоді й розріз смаколика виглядатиме ефектніше:
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перед подачею бажано, щоб пляцок постояв із 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб крем тримав форму і був ніжнішим.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: