clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 634

Зелений борщ від Ігоря Місевича

Ніби нічого нового, проте цей зелений борщ інший, він особливий…
Ніби нічого нового, проте цей зелений борщ інший, він особливий… Фото: автора

Здається, що може бути простішим, ніж зелений борщ? Але це ви просто ще не куштували борщ за рецептом колишнього учасника «МайстерШеф» Ігоря Місевича!

Зелений борщ у нас варять майже цілий рік. Для цього щавель навіть консервують та заморожують. Але навесні – це ритуал, майже як зустріч весни. В кожної господині є свій, перевірений рецепт. Був такий і у мене. Але це було до того, як я випадково натрапила на борщ Ігоря Місевича. Ця перша страва в його інтерпретації – це щось! Ніби нічого нового, проте цей зелений борщ інший, він особливий… Повірте, це дуже смачно!

Інгредієнти:

300 г свинини на кісточці,

2 цибулини,

2 яйця (у мене 5, оскільки ми любимо, коли яєць в зеленому борщі багато),

50 г кореня селери,

лавровий листок,

5-6 картоплин,

1 морквина,

4 ст. л. сметани,

200 г борошна,

300 г щавлю,

петрушка (я додала ще й кріп),

шпинат та зелена цибуля,

сіль, чорний мелений перець.

Приготування:

Зварити бульйон зі свинини, додати цибулю і лавровий листок. Бульйон процідити, м'ясо порізати шматочками. Додати цілу картоплю та зварити її (я поклала 4 шт.). Селеру нарізати соломкою та обсмажити на олії.

Цибулю та моркву подрібнити та додати до селери. Пасерувати разом ще декілька хвилин.

Додати борошно, трішки обсмажити й влити сметану, розведену бульйоном.

Додати засмажку в бульйон, посолити й поперчити. Дістати зварену картоплю.

Потовкти й повернути в бульйон. Сиру картоплю нарізати кубиками, також відправити в суп. За 2 хвилини до готовності додати нарізані варені яйця, щавель, шпинат і зелень.

Довести до кипіння, накрити кришкою й дати настоятися протягом 30 хвилин.

 

Подавати зі сметаною, зеленою цибулею.

перші страви, суп, супи, зелений борщ, Місевич Ігор, МайстерШеф, борщ

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1661
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Суп із «ледачими» пельменями
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1106
Смачна, ситна і, водночас, не важка перша страва.
Суп на реберцях із сирними галушками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 4341
Хто сказав, що суп — це одноманітність та буденність? Якщо трішки пофантазувати, то можна зі звичайної першої страви зробити а-ля ресторанну!
Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2853
У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: