clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1791

Зелений борщ від Ігоря Місевича

Ніби нічого нового, проте цей зелений борщ інший, він особливий…
Ніби нічого нового, проте цей зелений борщ інший, він особливий… Фото: автора

Здається, що може бути простішим, ніж зелений борщ? Але це ви просто ще не куштували борщ за рецептом колишнього учасника «МайстерШеф» Ігоря Місевича!

Зелений борщ у нас варять майже цілий рік. Для цього щавель навіть консервують та заморожують. Але навесні – це ритуал, майже як зустріч весни. В кожної господині є свій, перевірений рецепт. Був такий і у мене. Але це було до того, як я випадково натрапила на борщ Ігоря Місевича. Ця перша страва в його інтерпретації – це щось! Ніби нічого нового, проте цей зелений борщ інший, він особливий… Повірте, це дуже смачно!

Інгредієнти:

300 г свинини на кісточці,

2 цибулини,

2 яйця (у мене 5, оскільки ми любимо, коли яєць в зеленому борщі багато),

50 г кореня селери,

лавровий листок,

5-6 картоплин,

1 морквина,

4 ст. л. сметани,

200 г борошна,

300 г щавлю,

петрушка (я додала ще й кріп),

шпинат та зелена цибуля,

сіль, чорний мелений перець.

Приготування:

Зварити бульйон зі свинини, додати цибулю і лавровий листок. Бульйон процідити, м'ясо порізати шматочками. Додати цілу картоплю та зварити її (я поклала 4 шт.). Селеру нарізати соломкою та обсмажити на олії.

Цибулю та моркву подрібнити та додати до селери. Пасерувати разом ще декілька хвилин.

Додати борошно, трішки обсмажити й влити сметану, розведену бульйоном.

Додати засмажку в бульйон, посолити й поперчити. Дістати зварену картоплю.

Потовкти й повернути в бульйон. Сиру картоплю нарізати кубиками, також відправити в суп. За 2 хвилини до готовності додати нарізані варені яйця, щавель, шпинат і зелень.

Довести до кипіння, накрити кришкою й дати настоятися протягом 30 хвилин.

 

Подавати зі сметаною, зеленою цибулею.

перші страви, суп, супи, зелений борщ, Місевич Ігор, МайстерШеф, борщ

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2429
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Грибна юшка із сирними галушками – страва з віковою історією
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2502
Її українці готують уже понад кілька століть, а корінням вона сягає ще в часи Запорізької Січі!
Суп із «ледачими» пельменями
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2418
Смачна, ситна і, водночас, не важка перша страва.
Морквяно-імбирний крем-суп із часником та рум’яними грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1826
По-справжньому зимова, дуже смачна і легка в приготуванні перша страва з легким імбирним смаком.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: