Гаряча тема:
- Війна
Кулінарна книга «Кухня Шули», яка протягом ста тижнів очолювала список ізраїльських бестселерів, не випадково читається як гостросюжетний роман. Адже її автор – Шула Модан – пише не тільки кулінарні книги, вона в першу чергу психотерапевт і дитяча письменниця. Одна з головних переваг книги – пропоновані в ній рецепти не обтяжливі та не клопіткі. Автор, з огляду на зайнятість сучасної жінки, пропонує рецепти не тільки смачні, але й легкі у виконанні. Коли я приготувала перший смаколик Шули, одразу ж зрозуміла, що до моїх улюблених кулінарних гуру додався ще один приклад для наслідування. Пиріг чудовий! Простий у приготуванні, тісто повітряне, просто невагоме, найніжніше! ДУЖЕ соковита яблучна начинка та найсмачніша заливка – в цілому дуже гармонійне поєднання!
Інгредієнти:
Тісто:
7-8 яблук (якщо маленького розміру, то більше),
3 яйця,
1 склянка цукру,
дрібка солі (на кінчику ножа),
1 ч. л. кориці (для посипання яблук),
3/4 склянки олії (рафінованої без запаху),
1,5 склянки борошна,
10 г розпушувача,
ванілін.
Праліне:
75 г вершкового масла,
2-3 ст. л. меду,
1/4 склянки цукру,
50 г подрібнених горіхів (у мене волоські),
Форма - 24 см (не більша!); склянка = 250 мл.
Приготування:
Збити міксером яйця з цукром та ваніліном. Потроху влити олію, продовжуючи збивати.
Просіяти борошно, розпушувач, сіль і перемішати лопаткою до однорідності.
Почистити й нарізати невеликими часточками яблука, посипати їх корицею.
Змастити дно й боки форми (у мене роз'ємна) вершковим маслом та притрусити панірувальними сухарями.
Викласти яблука в два шари.
Залити їх тістом і рівномірно розподілити його.
Випікати 40 хвилин при 180°C (залежить від характеру духовки).
Поки пиріг печеться приготувати праліне: в невеликій каструлі на маленькому вогні нагріти мед та вершкове масло з цукром до повного розчинення (масло не повинно закипіти!).
Додати злегка подрібнені горіхи та перемішати. Поварити декілька секунд і вимкнути вогонь.
Залити цією сумішшю готовий пиріг.
Відправити його назад у вимкнену духовку. Зачинити духовку й залишити на 30 хвилин (я залила пиріг карамельно-горіховою сумішшю за 5-10 хвилин до готовності – за цей час горішки встигли підрум'янитися, вкрившись хрумкою карамельною скоринкою).
Нарізати після того, як пиріг охолоне.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: