clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 903

Вологий яблучний пиріг Шули Модан

Пиріг чудовий! Простий у приготуванні, тісто повітряне, просто невагоме, найніжніше!
Пиріг чудовий! Простий у приготуванні, тісто повітряне, просто невагоме, найніжніше! Фото: автора

Це один із найсмачніших смаколиків, які я коли-небудь готувала!

Кулінарна книга «Кухня Шули», яка протягом ста тижнів очолювала список ізраїльських бестселерів, не випадково читається як гостросюжетний роман. Адже її автор – Шула Модан – пише не тільки кулінарні книги, вона в першу чергу психотерапевт і дитяча письменниця. Одна з головних переваг книги – пропоновані в ній рецепти не обтяжливі та не клопіткі. Автор, з огляду на зайнятість сучасної жінки, пропонує рецепти не тільки смачні, але й легкі у виконанні. Коли я приготувала перший смаколик Шули, одразу ж зрозуміла, що до моїх улюблених кулінарних гуру додався ще один приклад для наслідування. Пиріг чудовий! Простий у приготуванні, тісто повітряне, просто невагоме, найніжніше! ДУЖЕ соковита яблучна начинка та найсмачніша заливка – в цілому дуже гармонійне поєднання!

Інгредієнти:

Тісто:

7-8 яблук (якщо маленького розміру, то більше),

3 яйця,

1 склянка цукру,

дрібка солі (на кінчику ножа),

1 ч. л. кориці (для посипання яблук),

3/4 склянки олії (рафінованої без запаху),

1,5 склянки борошна,

10 г розпушувача,

ванілін.

Праліне:

75 г вершкового масла,

2-3 ст. л. меду,

1/4 склянки цукру,

50 г подрібнених горіхів (у мене волоські),

Форма - 24 см (не більша!); склянка = 250 мл.

Приготування:

Збити міксером яйця з цукром та ваніліном. Потроху влити олію, продовжуючи збивати.

Просіяти борошно, розпушувач, сіль і перемішати лопаткою до однорідності.

 

Почистити й нарізати невеликими часточками яблука, посипати їх корицею.

Змастити дно й боки форми (у мене роз'ємна) вершковим маслом та притрусити панірувальними сухарями.

Викласти яблука в два шари.

Залити їх тістом і рівномірно розподілити його.

Випікати 40 хвилин при 180°C (залежить від характеру духовки).

Поки пиріг печеться приготувати праліне: в невеликій каструлі на маленькому вогні нагріти мед та вершкове масло з цукром до повного розчинення (масло не повинно закипіти!).

Додати злегка подрібнені горіхи та перемішати. Поварити декілька секунд і вимкнути вогонь.

Залити цією сумішшю готовий пиріг.

Відправити його назад у вимкнену духовку. Зачинити духовку й залишити на 30 хвилин (я залила пиріг карамельно-горіховою сумішшю за 5-10 хвилин до готовності – за цей час горішки встигли підрум'янитися, вкрившись хрумкою карамельною скоринкою).

 

Нарізати після того, як пиріг охолоне.

пиріг з яблуками, випічка з яблуками, солодка випічка, пиріг, яблучний пиріг, Шула Модан, єврейська кухня, праліне

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цвєтаєвський яблучний пиріг – найсмачніша осіння випічка
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2822
Якщо вірити переказу, цей вишуканий смаколик був частим частуванням за столом сестер Цвєтаєвих (власне, звідси й виникла назва).
Яблучний кухе з цукровою скоринкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1339
Чудовий німецький пиріг! Таке смачне й ніжне тісто, що його можна їсти навіть окремо від начинки. Проте з печеними яблучками воно ідеально поєднується!
Сирний рулет із яблуками й сухофруктами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1246
Дуже приємне поєднання пріснуватого й ніжного тіста з кисло-солодкою, ароматною, яблучною начинкою, яка чудово поєднується із запашною ноткою кориці та лимону.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: