clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1099

Курячі шлуночки з овочами у вершковому соусі

Страва добре смакує як із гречкою, так із рисом, локшиною і картопляним пюре.
Страва добре смакує як із гречкою, так із рисом, локшиною і картопляним пюре. Фото: автора

Субпродукти виходять ніжними й водночас пікантними, а соус взагалі незрівнянний!

Такий спосіб приготування забезпечує неймовірну м’якість курячим шлункам. Їх можна буквально губами їсти! А ще ця страва хороша тим, що на виході у вас буде багато смачнющої підливки, яку можна використовувати для будь-якого гарніру.

Інгредієнти:

1 кг курячих шлунків,

1 велика цибулина,

1 велика морквина,

1 середній корінь селери,

1 болгарський перець (у мене заморожений),

150 г зеленого горошку (у мене заморожений, але можна й консервований),

200 г спаржевої квасолі (використовувала заморожену),

200 мл вершків (брала жирністю 30%, але можна й 15-20%),

сіль, суміш перців мелена,

паприка, куркума,

3-4 зубки часнику.

Приготування:

Шлуночки ретельно помити, зачистити та нарізати половинками. Подрібнити кубиками цибулю, моркву, селеру. Перець нарізати смужками, часник — пластинками, спаржеву квасолю — навпіл.

Шлуночки обсмажити на олії до напівготовності, напочатку приготування — посолити, поперчити та присмачити спеціями.

Додати нарізану селеру й ретельно перемішати.

Наступний інгредієнт — морква.

Через декілька хвилин додати цибулю, перемішати.

Коли вона стане прозорою, додати перець та спаржеву квасолю.

Перемішати й смажити все разом протягом 3 хвилин. Наприкінці додати часник та зелений горошок.

За бажанням присмачити дрібкою цукру. Тушкувати все разом, періодично помішуючи оду додавати не потрібно, оскільки шлуночки та заморожені овочі самі починають пускати сік). Налити вершки та перемішати.

Накрити сковорідку кришкою та тушкувати близько 20 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва користується в нашій родині великою популярністю. Вона не лише смачна та корисна, але ще й бюджетна, оскільки субпродукти коштують в рази дешевше, ніж м’ясо. Добре смакує як із гречкою, так із рисом і картопляним пюре. Наразі у нас спагеті! Підливка виходить чудова!

субпродукти, курячі шлуночки, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, курячі шлуночки з овочами, овочеві страви, овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча печінка з яблуками та смородиною
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 974
Смачна й багатогранна страва: печіночка виходить дуже ніжною та м’якенькою, а ягоди, овочі та фрукти чудово доповнюють та розкривають її смак.
Рагу по-угорськи з легенями та лісовими грибами (Szalontudo)
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 990
Незаслужено забутий унікальний угорський делікатес, який полюбився місцевим гурманам завдяки впливу віденської кухні на меню угорських монархів.
Курячі шлуночки з баклажанами у вершково-сирному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1111
Легка страва для ситної смачної вечері чи обіду.
Курячі шлуночки по-корейськи з грибами
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1724
Ця закуска подобається навіть тим, хто не є великим прихильником субпродуктів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: