ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Печиво «Ріголетто»

22 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4978
Дуже смачне печиво, і дуже просте за набором продуктів та в приготуванні.
Дуже смачне печиво, і дуже просте за набором продуктів та в приготуванні. Фото: автора

Ароматне, хрустке, з горіховим смаком і розсипчастою текстурою.

Дуже смачне печиво, і дуже просте за набором продуктів та в приготуванні. Замість волоських горіхів підійдуть будь-які інші. Замінити можна й черешневий джем. Підійде абрикосовий, персиковий, сливовий, яблучний тощо. Порція просто величезна! З цієї кількості інгредієнтів виходить близько 40-45 штук. Дуже всім раджу і рекомендую!

Інгредієнти:

Для тіста:

380-400 г борошна,

150 г цукру,

150 г м'якого масла,

10 г ванільного цукру,

2 яйця,

1 ч. л. розпушувача.

Для начинки:

100 г цукру (можна зменшити до 50-80 г),

100 г мелених волоських горіхів,

3 ст. л. молока,

есенція «Амаретто» (за бажанням).

Для змащування:

густе варення або джем.

Приготування:

Для печива: цукор, яйця та ванілін збити в пишну масу. Додати м'яке масло та знову збити. Борошно та розпушувач просіяти до масляно-яєчної суміші.

Вимісити м'яке тісто (борошно додавайте поступово, щоб не пересипати! За консистенцією тісто має бути дуже ніжним та еластичним).

Готове тісто розділити на дві частини, загорнути в харчову плівку й покласти на 20 хвилин у холодильник.

Потім кожну розкачати на робочій поверхні, припорошеній борошном: один пласт завтовшки 3 мм, другий — 4 мм. З тоншої палянички круглою склянкою вирізати кружальця.

З грубішої — коржики вирізати чаркою, меншого діаметру.

Для начинки: горіхи підсмажити на сухій сковорідці та змолоти в млинку до стану крихти.

Додати цукор, есенцію та молоко та змішати всі складові до стану однорідної густої пасти.

Деко встелити пергаментом чи силіконовим килимком для випікання. Викласти коржики більшого розміру (між ними намагайтеся зберігати дистанцію, оскільки при випіканні вони зростатимуть та збільшуватимуться). Змастити кожен джемом чи варенням.

Покласти на середину половину чайної ложки начинки.

Зверху начинку прикрити меншим коржиком і злегка притиснути.

Випікати при температурі 180ºС приблизно 9-11 хвилин.

Гаряче печиво посипати цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зберігати печиво можна до 6-8 днів у герметично закритому посуді.



печиво, печиво ріголетто, пісочне тісто, печиво з горіхами та варенням

Коментарі:

  Так  Ні, дякую