Гаряча тема:
- Війна
Виходять чудові кексики — не жирні й дуже ніжні. В процесі випікання відбувається «вибух» — начинка з варення витікає назовні як лава. Швидко готуються, а результат, як і завжди в Джеймі, пречудовий!
Інгредієнти:
Для тіста:
100 г борошна,
50 г манки,
1 ч. л. розпушувача,
60 г цукрової пудри,
1 яйце,
70 мл олії,
100 мл молока.
Для начинки:
джем /варення (у мене грушеве, зроблене золотими ручками матусі моєї подруги).
Приготування:
Змішати всі сухі інгредієнти.
Вінчиком збити рідкі складові.
Обережно влити рідку суміш до сухої.
Перемішувати до однорідності (тісто виходить рідке).
У формочки розкласти спеціальні гофровані паперові стаканчики для кексів.
Налити в них по 1-1,5 ст. л. тіста.
Потім в серединку покласти 1 ч. л. варення.
Зверху знову тісто (воно має вкрити повністю варення, заповнивши форму приблизно на 2/3).
Випікати близько 25 хвилин при температурі 180ºС до золотавого кольору.
Ось такий чудовий результат вийшов:
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: на таку кількість кексів я використовувала подвійну порцію. Але зникли вони буквально миттєво. Тому, якщо ви мешкаєте не одні, печіть одразу багато! Адже на одному кексику до чаю зупинитися дуже складно!
І ось такі вони апетитні всередині:
Паперові форми знімаються без зусиль, хоча я їх нічим і не змащувала.
І ще трішки смакоти:
А ось і перший дегустатор-злодюжка
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: