ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Язик «Пане» по-болгарськи

28 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5439
«Пане» – це смажений язик у паніруванні. Елементарна, але дуже смачна й цікава страва.
«Пане» – це смажений язик у паніруванні. Елементарна, але дуже смачна й цікава страва. Фото: автора

Рецепт простий, але в результаті виходить приголомшлива страва.

У Болгарії язик готують різними способами. Сьогодні хочу представити один з найпоширеніших і найсмачніших варіацій цього дивовижно смачного делікатесу. «Пане» – це смажений язик у паніруванні. Елементарна, але дуже смачна й цікава страва.

Інгредієнти:

2 язика (у мене свинячі, але можна телячі, яловичі),

Для панірування:

2 яйця,

декілька ложок борошна,

сіль, чорний мелений перець,

по дрібці чебрецю та паприки.

Для бульйону:

1 цибулина,

1 морквина,

половина кореня селери,

зелень,

сіль,

лавровий листок,

перець горошком та духмяний.

Приготування:

Язик помити та зварити до готовності у підсоленій воді із додаванням цибулі, моркви, селери, лаврового листя, перцю горошком та духмяного, зелені. Охолодити, зачистити від жиру (з яловичого зняти шкірку, зі свинячого можна й не знімати).

Нарізати часточками-слайсами завтовшки приблизно 1 см.

Яйце збити виделкою, додати спеції. У широку тарілку насипати борошно, трохи посолити й перемішати. Запанірувати шматочок язика в борошні.

Потім вмочити в збите яйце.

І наостанок – знову обкачати в борошні.

Смажити з обох боків у розігрітій олії до золотавого кольору.

Викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Потім сервірувати разом із овочами (в моєму випадку в'ялені томати - треба ж кудись використати зимові запаси, адже незабаром новий помідорний сезон!). 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати язик «Пане» краще з томатним соусом або кетчупом.

язик, м`ясо та субпродукти, язик пане, язик по-болгарськи, болгарська кухня, страви з язика, субпродукти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую