Гаряча тема:
- Війна
У Болгарії язик готують різними способами. Сьогодні хочу представити один з найпоширеніших і найсмачніших варіацій цього дивовижно смачного делікатесу. «Пане» – це смажений язик у паніруванні. Елементарна, але дуже смачна й цікава страва.
Інгредієнти:
2 язика (у мене свинячі, але можна телячі, яловичі),
Для панірування:
2 яйця,
декілька ложок борошна,
сіль, чорний мелений перець,
по дрібці чебрецю та паприки.
Для бульйону:
1 цибулина,
1 морквина,
половина кореня селери,
зелень,
сіль,
лавровий листок,
перець горошком та духмяний.
Приготування:
Язик помити та зварити до готовності у підсоленій воді із додаванням цибулі, моркви, селери, лаврового листя, перцю горошком та духмяного, зелені. Охолодити, зачистити від жиру (з яловичого зняти шкірку, зі свинячого можна й не знімати).
Нарізати часточками-слайсами завтовшки приблизно 1 см.
Яйце збити виделкою, додати спеції. У широку тарілку насипати борошно, трохи посолити й перемішати. Запанірувати шматочок язика в борошні.
Потім вмочити в збите яйце.
І наостанок – знову обкачати в борошні.
Смажити з обох боків у розігрітій олії до золотавого кольору.
Викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Потім сервірувати разом із овочами (в моєму випадку в'ялені томати - треба ж кудись використати зимові запаси, адже незабаром новий помідорний сезон!).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати язик «Пане» краще з томатним соусом або кетчупом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: