ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Полуничний рулет із пісочно-дріжджового тіста

29 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5451
Дуже вдалий рецепт пісочно-дріжджового тіста! Я навіть не очікувала, що воно буде таким смачним.
Дуже вдалий рецепт пісочно-дріжджового тіста! Я навіть не очікувала, що воно буде таким смачним. Фото: автора

Ще один чудовий рецепт полуничної випічки у вашу кулінарну скарбничку.

Дуже вдалий рецепт пісочно-дріжджового тіста! Я навіть не очікувала, що воно буде таким смачним. В голові уявляла таку собі м’яку здобну вертуту, але ця випічка більше схожа на смачнюще печиво. А соковита ароматна начинка — це взагалі пісня!

Інгредієнти:

Для тіста:

250 г вершкового масла (в оригіналі маргарин, але я принципово його ніколи не використовую у випічці, оскільки не поважаю рослинні жири на кшталт пальмової та кокосової олій; вважаю, що домашні смаколики, попри калорійність, мають бути корисними),

1 дес. л. сухих дріжджів,

1 яйце,

3 ст. л. цукру,

1 ст. л. сметани,

500 г борошна,

дрібка солі,

ванілін.

Для начинки:

500 г полуниці,

4 ст. л. цукру,

ванілін,

3 ст. л. кукурудзяного крохмалю,

2 ст. л. панірувальних сухарів.

Приготування:

Тісто: в миску просіяти борошно. Додати холодне масло, нарізане невеликими кубиками. Розтерти все до утворення розсипчастої крихти.

Потім вибите яйце, додати цукор, сметану, дрібку солі й дріжджі. Замісити м'яке еластичне тісто а відміну від звичайного дріжджового, пісочно-дріжджове тісто не вимагає тривалого замішування й охолоджується в холодильнику). Залишити тісто в холодильнику як мінімум на годину.

Для начинки: цукор з'єднати з крохмалем а бажанням можна додати ванілін на кінчику ножа — від цього начинка тільки виграє).

Полуницю помити, обірвати «хвостики», просушити.

Формування: готове тісто розділити на дві частини.

Кожну розкачати в прямокутний пласт завтовшки менше сантиметра.

По краях гострим ножем зробити надрізи завширшки 2 см і завдовжки 7-8 см раще розгортати й формувати рулет на пергаментному папері. Так його легше буде перенести на деко).

Середину кожного пласта притрусити столовою ложкою панірувальних сухарів (краще якщо це будуть сухарики зі здобної солодкої булочки, але можна й із простого білого батона).

Цукрово-крохмальну масу розділити на 4 частини. Одну — висипати зверху на сухарі.

Потім розкласти полуницю.

Засипати її ще однією частиною цукрово-крохмальної суміші.

Смужки тіста викладати на начинку, чергуючи по одній із кожного боку, ніби заплітаючи косу (накладати їх одна на одну щільно, намагаючись не залишати між ними проміжків).

В аналогічний спосіб приготувати другий рулет.

Викласти обидва вироби на деко, встелене пергаментом. Змастити зверху збитим яйцем.

Відправити в духовку, попередньо розігріту до 180°С.

Випікати приблизно 40 хвилин до зарум’янювання.

Охолодити рулети бажано на деку, щоб не поламалися.

За бажанням притрусити цукровою пудрою (я не посипала, оскільки мені вистачило солодкості та й не хотілося приховувати красиво заплетену кіску).

 

полуниця, випічка з полуниці, полунична випічка, солодка випічка, рулет, пісочно-дріжджове тісто, полуничний рулет, рулети, вертута

Коментарі:

  Так  Ні, дякую