clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1265

Полуничний рулет із пісочно-дріжджового тіста

Дуже вдалий рецепт пісочно-дріжджового тіста! Я навіть не очікувала, що воно буде таким смачним.
Дуже вдалий рецепт пісочно-дріжджового тіста! Я навіть не очікувала, що воно буде таким смачним. Фото: автора

Ще один чудовий рецепт полуничної випічки у вашу кулінарну скарбничку.

Дуже вдалий рецепт пісочно-дріжджового тіста! Я навіть не очікувала, що воно буде таким смачним. В голові уявляла таку собі м’яку здобну вертуту, але ця випічка більше схожа на смачнюще печиво. А соковита ароматна начинка — це взагалі пісня!

Інгредієнти:

Для тіста:

250 г вершкового масла (в оригіналі маргарин, але я принципово його ніколи не використовую у випічці, оскільки не поважаю рослинні жири на кшталт пальмової та кокосової олій; вважаю, що домашні смаколики, попри калорійність, мають бути корисними),

1 дес. л. сухих дріжджів,

1 яйце,

3 ст. л. цукру,

1 ст. л. сметани,

500 г борошна,

дрібка солі,

ванілін.

Для начинки:

500 г полуниці,

4 ст. л. цукру,

ванілін,

3 ст. л. кукурудзяного крохмалю,

2 ст. л. панірувальних сухарів.

Приготування:

Тісто: в миску просіяти борошно. Додати холодне масло, нарізане невеликими кубиками. Розтерти все до утворення розсипчастої крихти.

Потім вибите яйце, додати цукор, сметану, дрібку солі й дріжджі. Замісити м'яке еластичне тісто а відміну від звичайного дріжджового, пісочно-дріжджове тісто не вимагає тривалого замішування й охолоджується в холодильнику). Залишити тісто в холодильнику як мінімум на годину.

Для начинки: цукор з'єднати з крохмалем а бажанням можна додати ванілін на кінчику ножа — від цього начинка тільки виграє).

Полуницю помити, обірвати «хвостики», просушити.

Формування: готове тісто розділити на дві частини.

Кожну розкачати в прямокутний пласт завтовшки менше сантиметра.

По краях гострим ножем зробити надрізи завширшки 2 см і завдовжки 7-8 см раще розгортати й формувати рулет на пергаментному папері. Так його легше буде перенести на деко).

Середину кожного пласта притрусити столовою ложкою панірувальних сухарів (краще якщо це будуть сухарики зі здобної солодкої булочки, але можна й із простого білого батона).

Цукрово-крохмальну масу розділити на 4 частини. Одну — висипати зверху на сухарі.

Потім розкласти полуницю.

Засипати її ще однією частиною цукрово-крохмальної суміші.

Смужки тіста викладати на начинку, чергуючи по одній із кожного боку, ніби заплітаючи косу (накладати їх одна на одну щільно, намагаючись не залишати між ними проміжків).

В аналогічний спосіб приготувати другий рулет.

Викласти обидва вироби на деко, встелене пергаментом. Змастити зверху збитим яйцем.

Відправити в духовку, попередньо розігріту до 180°С.

Випікати приблизно 40 хвилин до зарум’янювання.

Охолодити рулети бажано на деку, щоб не поламалися.

За бажанням притрусити цукровою пудрою (я не посипала, оскільки мені вистачило солодкості та й не хотілося приховувати красиво заплетену кіску).

 

полуниця, випічка з полуниці, полунична випічка, солодка випічка, рулет, пісочно-дріжджове тісто, полуничний рулет, рулети, вертута

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Полуничний торт з крекерів — неймовірний смаколик без випікання
торти
Світлана ЯСЬКОВА 2581
Пропоную дуже простий рецепт, із яким впорається навіть дитина.
Перевернутий пиріг із полуницею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1638
Французька випічка за мотивами а-ля тарт Татен.
Домашнє полуничне морозиво – хіт ягідного сезону
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 2109
Ароматне та легке, й ніякої пальмової олії та кристаликів льоду!
Полунично-бананове смузі з насінням льону
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1167
Цей напій-десерт є справжньою коморою здоров’я. Він не лише заряджає енергією та вітамінами, але й буквально «зносить дах» своїм неймовірним смаком та ароматом!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: