Гаряча тема:
- Війна
Страви з цієї крупи корисні, ситні й ароматні. Вона дуже схожа на рис, але це далеко не рис. І на смак булгур зовсім інший! Це по суті висушена та подрібнена пшениця, але оброблена таким чином, що більша частина вітамінів залишається. Булгур із овочами дуже поширений у Туреччині. Чимось він навіть трішки нагадує плов без м’яса. Може бути і самостійною стравою, і гарніром для м'яса. Я додавала в’ялені томати та заморожені кукурудзу з горошком. Проте до цієї страви цілком підійдуть свіжі помідори, а також консервовані чи свіжі зелений горошок і кукурудза.
Інгредієнти:
1 склянка булгуру,
150 г зеленого горошку (замороженого, свіжого чи консервованого),
150 г кукурудзи (молода, консервована чи заморожена),
200 г в’ялених помідорів (або 2-3 свіжих),
3 зубки часнику,
зелена цибуля (за бажанням),
для смаження: 50 г вершкового масла та 2-3 ст. л. оливкової олії,
сіль,
спеції: зіра, червона паприка, карі, барбарис, суміш перців мелена,
для подачі: твердий сир.
Приготування:
Булгур добре промити під проточною водою та просушити.
На сковорідці розігріти олію і покласти шматочок вершкового масла.
Коли воно розтопиться – всипати просушену крупу.
Обсмажити її, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин, щоб кожне зернятко просочилося олією та маслом.
Додати горошок та кукурудзу (я попередньо розморозила).
Перемішати й смажити 5 хвилин.
В’ялені томати відкинути на сито, щоб стекла зайва олія (свіжі подрібнити, попередньо знявши шкірочку та видаливши насінини).
Додати помідори у сковорідку, ретельно перемішати. Готувати все разом близько 1-2 хвилин.
Влити 1,5-2 склянки окропу, перемішати, посолити й присмачити спеціями. Додати подрібнену зелену цибулю та нарізаний тонкими пластинками часник.
Закрити сковорідку кришкою і варити на середньому вогні 10 хвилин. Потім зменшити вогонь і на самому маленькому готувати хвилин 15-20 до повного випаровування рідини (кришку не знімати та не перемішувати!).
Коли вода випарується вимкнути вогонь, загорнути кришку в сухий рушник і накрити сковорідку знову. Дати страві настоятися хвилин 20. При подачі прикрасити гілочкою петрушки або кінзи та стружкою з твердого сиру (дужее смачно з пармезаном).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: