ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Булгур з томатами, кукурудзою та зеленим горошком

30 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5808
Булгур з овочами дуже поширений у Туреччині. Чимось він навіть трішки нагадує плов без м’яса.
Булгур з овочами дуже поширений у Туреччині. Чимось він навіть трішки нагадує плов без м’яса. Фото: автора

Страва родом із Туреччини, яка нагадує плов без м’яса.

Страви з цієї крупи корисні, ситні й ароматні. Вона дуже схожа на рис, але це далеко не рис. І на смак булгур зовсім інший! Це по суті висушена та подрібнена пшениця, але оброблена таким чином, що більша частина вітамінів залишається. Булгур із овочами дуже поширений у Туреччині. Чимось він навіть трішки нагадує плов без м’яса. Може бути і самостійною стравою, і гарніром для м'яса. Я додавала в’ялені томати та заморожені кукурудзу з горошком. Проте до цієї страви цілком підійдуть свіжі помідори, а також консервовані чи свіжі зелений горошок і кукурудза.  

Інгредієнти:

1 склянка булгуру,

150 г зеленого горошку (замороженого, свіжого чи консервованого),

150 г кукурудзи (молода, консервована чи заморожена),

200 г в’ялених помідорів (або 2-3 свіжих),

3 зубки часнику,

зелена цибуля (за бажанням),

для смаження: 50 г вершкового масла та 2-3 ст. л. оливкової олії,

сіль,

спеції: зіра, червона паприка, карі, барбарис, суміш перців мелена,

для подачі: твердий сир.

Приготування:

Булгур добре промити під проточною водою та просушити.

На сковорідці розігріти олію і покласти шматочок вершкового масла.

Коли воно розтопиться – всипати просушену крупу.

Обсмажити її, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин, щоб кожне зернятко просочилося олією та маслом.

Додати горошок та кукурудзу (я попередньо розморозила).

Перемішати й смажити 5 хвилин.

В’ялені томати відкинути на сито, щоб стекла зайва олія (свіжі подрібнити, попередньо знявши шкірочку та видаливши насінини).

Додати помідори у сковорідку, ретельно перемішати. Готувати все разом близько 1-2 хвилин.

Влити 1,5-2 склянки окропу, перемішати, посолити й присмачити спеціями. Додати подрібнену зелену цибулю та нарізаний тонкими пластинками часник.

Закрити сковорідку кришкою і варити на середньому вогні 10 хвилин. Потім зменшити вогонь і на самому маленькому готувати хвилин 15-20 до повного випаровування рідини (кришку не знімати та не перемішувати!).

Коли вода випарується вимкнути вогонь, загорнути кришку в сухий рушник і накрити сковорідку знову. Дати страві настоятися хвилин 20.  При подачі прикрасити гілочкою петрушки або кінзи та стружкою з твердого сиру (дужее смачно з пармезаном).

крупи та страви з борошна, булгур, овочі, овочеві страви, страви з овочів, булгур з томатами, булгур з овочами, кукурудза, горошок, в`ялені томати, турецька кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую