clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1023

Куряча печінка з білими грибами у вершковому соусі

Ця страва настільки самодостатня, що до неї навіть не потрібен ніякий гарнір.
Ця страва настільки самодостатня, що до неї навіть не потрібен ніякий гарнір. Фото: автора

Апетитна, м’якенька, пікантна та дуже ситна страва.

Печінка з грибами – це класика жанру. Ця страва настільки самодостатня, що до неї навіть не потрібен ніякий гарнір. Неймовірно смачна печінка! В мене ще ніколи не виходило готувати її настільки ніжною. Чоловік задоволений, син у захваті! Гриби можна брати свіжі, або ж використати печериці чи гливи. Вони теж чудово доповнюють та підкреслюють смак печінки. Тепер буду регулярно так готувати.

Інгредієнти:

600  г курячої печінки,

300 г сушених білих грибів,

2 цибулини,

200 мл жирних вершків,

сіль, перець мелений,

паприка, мускатний горіх,

олія (для смаження),

150 г твердого сиру.

Приготування:

Гриби замочити в холодній воді на декілька годин, потім відкинути на сито. Печінку зачистити від плівочок та жовчних протоків, ретельно помити та замаринувати у солі, перці та спеціях. Залишити на 1,5-2 години.

Цибулю нарізати великими півкільцями.

Печінку обсмажити до рум’яної скоринки. Перекласти на окрему тарілку.

На сковорідці, яка звільнилася, обсмажити гриби до випаровування рідини.

Через декілька хвилин додати до них цибулю. Трішки підсолити та поперчити.

Коли цибуля стане прозорою, влити вершки.

У форму для запікання викласти печінку. Зверху на неї – смажену цибулю з грибами та вершками.

Притрусити все тертим сиром.

Форму поставити в розігріту до 180 градусів духовку й запікала 35 хвилин до розплавлення та зарум’янювання сиру.

Подавати з овочами та будь-яким соусом.

Можна сервірувати зеленню.

печінка, куряча печінка, м`ясо та субпродукти, гриби, страви з грибами, лісові гриби, білі гриби, печінка з грибами, страви з печінки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча печінка в сирному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1562
Ніжна страва для легкого сніданку або приємної вечері.
Дуже ніжна куряча печінка в апельсиновому соку
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2291
Такої смачної печінки ми ще не їли! Вона приголомшлива – соковита, ніжна із легкою ноткою апельсину. Саме легкою, не нав’язливою!
Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2311
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
Ніжний печінковий паштет із чорносливом
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1370
Дуууже смачний, він практично тане в роті!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: