Гаряча тема:
- Війна
Печінка з грибами – це класика жанру. Ця страва настільки самодостатня, що до неї навіть не потрібен ніякий гарнір. Неймовірно смачна печінка! В мене ще ніколи не виходило готувати її настільки ніжною. Чоловік задоволений, син у захваті! Гриби можна брати свіжі, або ж використати печериці чи гливи. Вони теж чудово доповнюють та підкреслюють смак печінки. Тепер буду регулярно так готувати.
Інгредієнти:
600 г курячої печінки,
300 г сушених білих грибів,
2 цибулини,
200 мл жирних вершків,
сіль, перець мелений,
паприка, мускатний горіх,
олія (для смаження),
150 г твердого сиру.
Приготування:
Гриби замочити в холодній воді на декілька годин, потім відкинути на сито. Печінку зачистити від плівочок та жовчних протоків, ретельно помити та замаринувати у солі, перці та спеціях. Залишити на 1,5-2 години.
Цибулю нарізати великими півкільцями.
Печінку обсмажити до рум’яної скоринки. Перекласти на окрему тарілку.
На сковорідці, яка звільнилася, обсмажити гриби до випаровування рідини.
Через декілька хвилин додати до них цибулю. Трішки підсолити та поперчити.
Коли цибуля стане прозорою, влити вершки.
У форму для запікання викласти печінку. Зверху на неї – смажену цибулю з грибами та вершками.
Притрусити все тертим сиром.
Форму поставити в розігріту до 180 градусів духовку й запікала 35 хвилин до розплавлення та зарум’янювання сиру.
Подавати з овочами та будь-яким соусом.
Можна сервірувати зеленню.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: