clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 928

Курячі гомілки на грилі в медово-винному маринаді

На смак курятина виходить кисло-солодкою, неймовірно ніжною, м’якою та духмяною.
На смак курятина виходить кисло-солодкою, неймовірно ніжною, м’якою та духмяною. Фото: автора

На смак курятина виходить кисло-солодкою, неймовірно ніжною, м’якою та духмяною.

Готувати курку у вині прийнято в двох популярних європейських кухнях - італійській і французькій. Проте італійці використовують біле вино, а французи – червоне. Ви ж можете випробувати і той, і інший варіанти, аби визначити, який саме смакує вам найбільше. До таких гомілок чудово пасує легкий гарнір. До прикладу, рис або овочі-гриль.

Інгредієнти:

На 1 кг гомілок:

300 мл червоного сухого вина,

3 ст. л. меду,

1 ст. л. ніжної діжонської гірчиці,

2 ст. л. соєвого соусу,

2-3 зубки часнику,

2 лаврових листки,

дрібка кориці,

сік половинки лимону,

сіль, суміш перців мелена,

прованські трави,

2 бутони гвоздики.

Приготування:

Гомілки помити, обсушити, наколоти голкою чи спицею та скласти в глибоку миску. Додати мед, гірчицю, сіль, спеції, соєвий соус, лимонний сік. Вичавити часник, покласти поламані лаврові листочки та бутончики гвоздики. Ретельно все перемішати, втираючи суміш у гомілки (немов масажуючи їх).

Залити все вином, щоб воно майже повністю вкрило гомілки.

Залишити маринуватися на 2-3 години.

Смажить на вугіллі на решітці доти, доки шкірка не підрум’яниться з обох боків.

Час від часу поливати гомілки маринадом.

Аби переконатися, що м’ясо не сире, слід зробити маленький надріз ножем. Якщо не виступає кров, а виділяється лише прозорий сік – курячі ніжки готові!

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в класичних рецептах використовується сухе вино, оскільки солодкі, напівсолодкі й міцні сорти цього алкогольного напою істотно впливають на смак. Після термічної обробки спирт випаровується, тому страва вийде безалкогольною.

 

пікнік, страви для пікніка, гомілки, гомілки-гриль, медово-винний маринад, готуємо на природі, мангал, вугілля, барбекю, шашлик, гриль, гомілки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

СМАЧНІ ІДЕЇ ДЛЯ ПІКНІКА: Картопля-кебаб із салом
овочеві страви, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 2507
Такий варіант може стати чудовим гарніром до будь-якого м'яса на мангалі.
Гомілки-гриль у кефірному маринаді
пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1074
По справжньому соковитий, ніжний та ароматний курячий шашлик!
Короп гарячого копчення – швидко, просто й смачно
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 3178
Люблю коропа в будь-якому вигляді. А якщо цю рибку закоптити в домашній коптильні, то смачнішого делікатесу годі й шукати!
Лагман по-«похідному» – мій швидкий варіант
пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1382
Рецепт приготування цього не зовсім традиційного лагману не стільки оригінальний, скільки перевірений неодноразовим приготуванням та схвалений найвибагливішими гурманами.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: