Гаряча тема:
- Війна
Готувати курку у вині прийнято в двох популярних європейських кухнях - італійській і французькій. Проте італійці використовують біле вино, а французи – червоне. Ви ж можете випробувати і той, і інший варіанти, аби визначити, який саме смакує вам найбільше. До таких гомілок чудово пасує легкий гарнір. До прикладу, рис або овочі-гриль.
Інгредієнти:
На 1 кг гомілок:
300 мл червоного сухого вина,
3 ст. л. меду,
1 ст. л. ніжної діжонської гірчиці,
2 ст. л. соєвого соусу,
2-3 зубки часнику,
2 лаврових листки,
дрібка кориці,
сік половинки лимону,
сіль, суміш перців мелена,
прованські трави,
2 бутони гвоздики.
Приготування:
Гомілки помити, обсушити, наколоти голкою чи спицею та скласти в глибоку миску. Додати мед, гірчицю, сіль, спеції, соєвий соус, лимонний сік. Вичавити часник, покласти поламані лаврові листочки та бутончики гвоздики. Ретельно все перемішати, втираючи суміш у гомілки (немов масажуючи їх).
Залити все вином, щоб воно майже повністю вкрило гомілки.
Залишити маринуватися на 2-3 години.
Смажить на вугіллі на решітці доти, доки шкірка не підрум’яниться з обох боків.
Час від часу поливати гомілки маринадом.
Аби переконатися, що м’ясо не сире, слід зробити маленький надріз ножем. Якщо не виступає кров, а виділяється лише прозорий сік – курячі ніжки готові!
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в класичних рецептах використовується сухе вино, оскільки солодкі, напівсолодкі й міцні сорти цього алкогольного напою істотно впливають на смак. Після термічної обробки спирт випаровується, тому страва вийде безалкогольною.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: