clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1097

Салат «Тофу» з куркою, кукурудзою та квасолею

Для домашньої вечері в сімейному колі салатик можна готувати в одному великому салатнику, а для святкового застілля його можна подавати порційно у високих бокалах.
Для домашньої вечері в сімейному колі салатик можна готувати в одному великому салатнику, а для святкового застілля його можна подавати порційно у високих бокалах. Фото: автора

Дуже смачна, ситна й корисна страва, в міру свіжа та малокалорійна.

В соєвому сирі тофу багато білка та майже немає жирів і вуглеводів, він ідеально засвоюється шлунком. Саме тому його так цінують вегани, вегетаріанці, спортсмени та люди, які сидять на дієті. Крім того, тофу має нейтральний смак, завдяки чому ідеально поєднується з будь-якими продуктами. Салати з ним — це здоров'я і гармонія смаку. 

Інгредієнти:

2 курячих філе,

1 банка консервованої кукурудзи,

1 банка консервованої червоної квасолі (у мене молода заморожена, а потім відварена),

1 середній солодкий перець (бажано зелений – з ним красивіше),

150 г соєвого сиру тофу (якщо не любите або не знайшли тофу, можна спробувати салат із адигейським сиром),

1 середня цибулина, кріп.

Заправка:

2 ст. л. оливкової олії,

1 ст. л. білого винного оцту,

1 ч. л. французької гірчиці в зернах,

1 ст. л. рідкого меду,

2 зубки часнику,

орегано,

суміш перців, сіль.

Приготування:

Філе курки помити й відварити, нарізати кубиками, соломкою або просто нарвати соломкою.

З кукурудзи відцідити рідину. Відварену квасолю охолодити.

Солодкий перець почистити, помити й нарізати півкільцями.

Сир тофу – великими кубиками.

Цибулю – півкільцями. Подрібнити кріп.

Для заправки: змішати оцет, олію, гірчицю, рідкий мед, товчений часник, сіль, орегано та перець і залишити на 30 хвилин.

У миску викласти курку, кукурудзу, червону квасолю, зелений перець, сир, зелень кропу, цибулю й полити все заправкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для домашньої вечері в сімейному колі салатик можна готувати в одному великому салатнику, а для святкового застілля його можна подавати порційно у високих бокалах.

салати, салат, салати без майонезу, салат тофу, сир тофу, салати з курятиною, квасоля

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Капустяний салат із в'яленою журавлиною
салати, рецепти від читачів
Христина СИТА. 981
Цей салатик хрусткий, пікантний, і дуже смачний.
Салат «Оксамитовий смак» із фетою, буряком та апельсином
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1859
Він легкий, свіжий та соковитий. Все у ньому гармонійно, нічого зайвого!
Постимо смачно: салат із пекінської капусти з апельсином
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 6387
Чудовий варіант для пісного застілля. Страва підходить і тим, хто турбується про свою фігуру й прагне схуднути.
Салат «Бергамо» з пекінкою, салямі, кукурудзою та грінками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1685
Ніжний, легкий та божевільно смачний!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: