clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 416

Салат «Тофу» з куркою, кукурудзою та квасолею

Для домашньої вечері в сімейному колі салатик можна готувати в одному великому салатнику, а для святкового застілля його можна подавати порційно у високих бокалах.
Для домашньої вечері в сімейному колі салатик можна готувати в одному великому салатнику, а для святкового застілля його можна подавати порційно у високих бокалах. Фото: автора

Дуже смачна, ситна й корисна страва, в міру свіжа та малокалорійна.

В соєвому сирі тофу багато білка та майже немає жирів і вуглеводів, він ідеально засвоюється шлунком. Саме тому його так цінують вегани, вегетаріанці, спортсмени та люди, які сидять на дієті. Крім того, тофу має нейтральний смак, завдяки чому ідеально поєднується з будь-якими продуктами. Салати з ним — це здоров'я і гармонія смаку. 

Інгредієнти:

2 курячих філе,

1 банка консервованої кукурудзи,

1 банка консервованої червоної квасолі (у мене молода заморожена, а потім відварена),

1 середній солодкий перець (бажано зелений – з ним красивіше),

150 г соєвого сиру тофу (якщо не любите або не знайшли тофу, можна спробувати салат із адигейським сиром),

1 середня цибулина, кріп.

Заправка:

2 ст. л. оливкової олії,

1 ст. л. білого винного оцту,

1 ч. л. французької гірчиці в зернах,

1 ст. л. рідкого меду,

2 зубки часнику,

орегано,

суміш перців, сіль.

Приготування:

Філе курки помити й відварити, нарізати кубиками, соломкою або просто нарвати соломкою.

З кукурудзи відцідити рідину. Відварену квасолю охолодити.

Солодкий перець почистити, помити й нарізати півкільцями.

Сир тофу – великими кубиками.

Цибулю – півкільцями. Подрібнити кріп.

Для заправки: змішати оцет, олію, гірчицю, рідкий мед, товчений часник, сіль, орегано та перець і залишити на 30 хвилин.

У миску викласти курку, кукурудзу, червону квасолю, зелений перець, сир, зелень кропу, цибулю й полити все заправкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для домашньої вечері в сімейному колі салатик можна готувати в одному великому салатнику, а для святкового застілля його можна подавати порційно у високих бокалах.

салати, салат, салати без майонезу, салат тофу, сир тофу, салати з курятиною, квасоля

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат з куркою та грибами в консервованих персиках
салати
Світлана ЯСЬКОВА 993
Іноді, компонуючи на перший погляд абсолютно несумісні продукти, можна отримати чудовий результат. Такий несподівано вдалий союз виходить, коли в одному рецепті «зустрічаються» курка з персиком.
Салат «Північний» із печінкою тріски та корейською морквою
салати, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 783
Ніжний, соковитий, всі інгредієнти чудово доповнюють одне одного.
Салат «Оксамитовий смак» із фетою, буряком та апельсином
салати
Світлана ЯСЬКОВА 846
Він легкий, свіжий та соковитий. Все у ньому гармонійно, нічого зайвого!
Салат «Бергамо» з пекінкою, салямі, кукурудзою та грінками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 841
Ніжний, легкий та божевільно смачний!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: