clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 292

Огірковий салат із медово-м’ятною заправкою

Цікава заправка перетворює буденний і простий салат на вишукану закуску.
Цікава заправка перетворює буденний і простий салат на вишукану закуску. Фото: автора

По-літньому свіжа, легка, яскрава, апетитна та соковита закуска!

Як не дивно, мед чудово гармоніює з огірками, додає їм пікантності. Ще раз переконалася, що цікава заправка здатна перетворити банальний звичний салат, на вишукану закуску. Такі огірочки підходять і як гарнір до м'яса-риби, і будуть незайвими на святковому столі як закуска.

Інгредієнти:

0,5 кг огірків,

2 ст. л. меду,

2 ст. л. оливкової олії,

2 ч. л. французької гірчиці в зернах,

декілька гілочок м’яти,

невеликий пучок кропу,

2 ст. л. білого винного оцту,

0,5 ст. л. солі,

суміш італійських трав та лимонний перець (за бажанням).

Приготування:

Огірки ретельно помити й відрізати "хвостики" (краще брати плоди невеликого розміру).

Нарізати тонкими кружальцями.

Посипати сіллю й перемішати.

Скласти в друшляк і поставити його на каструлю, щоб стікав сік. Залишити приблизно на 20 хвилин (я цей процес пришвидшую за допомоги сушарки для салату – декілька секунд у «центрифузі» й огірки без соку).

Стільки зайвої рідини відділилося:

Зробити заправку: мед змішати з оливковою олією. Додати оцет, гірчицю й знову перемішати. М’яту помити, трішки обсушити відділити листочки від стебел.

Нарізати досить дрібно. Кріп подрібнити трішки крупніше. Додати зелень у заправку. Перемішати. Я ще додала італійські трави та лимонний перець. Можна додавати зубок часнику та перчик чилі.

Вилити заправку на огірки, перемішати. Поставити в холодильник на 15 хвилин.

Потім викласти салат у порційні піали або маленькі салатники й можна подавати.

 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Краще не готувати салатик про запас, адже найкраще він смакує свіжим. Тим більше, що робити його буквально декілька хвилин і ви швидко приготуєте нову порцію.

 

салати без майонезу, салати, салат, огірковий салат, закуска, закуски, огірок, огірки, салат з огірками, мед, м`ята

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Постимо смачно: салат із пекінської капусти з апельсином
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2079
Чудовий варіант для пісного застілля. Страва підходить і тим, хто турбується про свою фігуру й прагне схуднути.
Салат із селери, консервованих персиків та адигейського сиру
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1063
Яскравий смак, цікаве поєднання компонентів та мінімум калорій.
Капустяний салат із в'яленою журавлиною
салати, рецепти від читачів
Христина СИТА. 347
Цей салатик хрусткий, пікантний, і дуже смачний.
Салат «Оксамитовий смак» із фетою, буряком та апельсином
салати
Світлана ЯСЬКОВА 754
Він легкий, свіжий та соковитий. Все у ньому гармонійно, нічого зайвого!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: