clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1089

Огірковий салат із медово-м’ятною заправкою

Цікава заправка перетворює буденний і простий салат на вишукану закуску.
Цікава заправка перетворює буденний і простий салат на вишукану закуску. Фото: автора

По-літньому свіжа, легка, яскрава, апетитна та соковита закуска!

Як не дивно, мед чудово гармоніює з огірками, додає їм пікантності. Ще раз переконалася, що цікава заправка здатна перетворити банальний звичний салат, на вишукану закуску. Такі огірочки підходять і як гарнір до м'яса-риби, і будуть незайвими на святковому столі як закуска.

Інгредієнти:

0,5 кг огірків,

2 ст. л. меду,

2 ст. л. оливкової олії,

2 ч. л. французької гірчиці в зернах,

декілька гілочок м’яти,

невеликий пучок кропу,

2 ст. л. білого винного оцту,

0,5 ст. л. солі,

суміш італійських трав та лимонний перець (за бажанням).

Приготування:

Огірки ретельно помити й відрізати "хвостики" (краще брати плоди невеликого розміру).

Нарізати тонкими кружальцями.

Посипати сіллю й перемішати.

Скласти в друшляк і поставити його на каструлю, щоб стікав сік. Залишити приблизно на 20 хвилин (я цей процес пришвидшую за допомоги сушарки для салату – декілька секунд у «центрифузі» й огірки без соку).

Стільки зайвої рідини відділилося:

Зробити заправку: мед змішати з оливковою олією. Додати оцет, гірчицю й знову перемішати. М’яту помити, трішки обсушити відділити листочки від стебел.

Нарізати досить дрібно. Кріп подрібнити трішки крупніше. Додати зелень у заправку. Перемішати. Я ще додала італійські трави та лимонний перець. Можна додавати зубок часнику та перчик чилі.

Вилити заправку на огірки, перемішати. Поставити в холодильник на 15 хвилин.

Потім викласти салат у порційні піали або маленькі салатники й можна подавати.

 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Краще не готувати салатик про запас, адже найкраще він смакує свіжим. Тим більше, що робити його буквально декілька хвилин і ви швидко приготуєте нову порцію.

 

салати без майонезу, салати, салат, огірковий салат, закуска, закуски, огірок, огірки, салат з огірками, мед, м`ята

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Північний» із печінкою тріски та корейською морквою
салати, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1368
Ніжний, соковитий, всі інгредієнти чудово доповнюють одне одного.
Салат «Тофу» з куркою, кукурудзою та квасолею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 707
Дуже смачна, ситна й корисна страва, в міру свіжа та малокалорійна.
Салат «Оксамитовий смак» із фетою, буряком та апельсином
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1220
Він легкий, свіжий та соковитий. Все у ньому гармонійно, нічого зайвого!
Салат із селери, консервованих персиків та адигейського сиру
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1263
Яскравий смак, цікаве поєднання компонентів та мінімум калорій.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: