Гаряча тема:
- Війна
Як не дивно, мед чудово гармоніює з огірками, додає їм пікантності. Ще раз переконалася, що цікава заправка здатна перетворити банальний звичний салат, на вишукану закуску. Такі огірочки підходять і як гарнір до м'яса-риби, і будуть незайвими на святковому столі як закуска.
Інгредієнти:
0,5 кг огірків,
2 ст. л. меду,
2 ст. л. оливкової олії,
2 ч. л. французької гірчиці в зернах,
декілька гілочок м’яти,
невеликий пучок кропу,
2 ст. л. білого винного оцту,
0,5 ст. л. солі,
суміш італійських трав та лимонний перець (за бажанням).
Приготування:
Огірки ретельно помити й відрізати "хвостики" (краще брати плоди невеликого розміру).
Нарізати тонкими кружальцями.
Посипати сіллю й перемішати.
Скласти в друшляк і поставити його на каструлю, щоб стікав сік. Залишити приблизно на 20 хвилин (я цей процес пришвидшую за допомоги сушарки для салату – декілька секунд у «центрифузі» й огірки без соку).
Стільки зайвої рідини відділилося:
Зробити заправку: мед змішати з оливковою олією. Додати оцет, гірчицю й знову перемішати. М’яту помити, трішки обсушити відділити листочки від стебел.
Нарізати досить дрібно. Кріп подрібнити трішки крупніше. Додати зелень у заправку. Перемішати. Я ще додала італійські трави та лимонний перець. Можна додавати зубок часнику та перчик чилі.
Вилити заправку на огірки, перемішати. Поставити в холодильник на 15 хвилин.
Потім викласти салат у порційні піали або маленькі салатники й можна подавати.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Краще не готувати салатик про запас, адже найкраще він смакує свіжим. Тим більше, що робити його буквально декілька хвилин і ви швидко приготуєте нову порцію.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: