ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Дуже «пишна» шарлотка з абрикосами та бананами

15 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4471
Як на мене, то шарлотка з абрикосами та бананами виходить ще смачнішою, ніж традиційна яблучна.
Як на мене, то шарлотка з абрикосами та бананами виходить ще смачнішою, ніж традиційна яблучна. Фото: автора

Мало тіста й багато начинки – цей пиріг виходить вдалим ЗАВЖДИ!

Існує безліч рецептів шарлотки, але цей – мій найулюбленіший. Склад найпростіший, а приготувати зможе навіть дитина! Що ж до смаку, то пиріг просто тане в роті! Цього разу я готувала шарлотку з абрикосами та бананами, але ви можете міксувати фрукти-ягоди на свій смак.

Інгредієнти:

9 ст. л. рафінованої олії (без запаху),

0,5 склянки цукру,

1 склянка борошна,

3 яйця,

6-8 великих абрикосів,

2 банани,

1 ч. л. соди (погасити лимонним соком),

ванілін.

Форма: квадратна 25х25 см (кругла - 26 см в діаметрі). Склянка: 250 мл.

Приготування:

Міксером збити яйця до утворення піни, потім додати цукор та ванілін. Продовжувати збивати до розчинення всіх складових. Влити олію, додати гашену соду. Потроху додавати просіяне борошно, щоразу обережно перемішуючи суміш силіконовою лопаткою (консистенція тіста досить рідка).

Абрикоси помити, обсушити паперовим рушником та нарізати часточками.

Банани подрібнити кільцями. Покласти фрукти в тісто прямо в тісто та легенько перемішати (фруктів виходить багато: у вас мають бути не абрикоси в тісті, а тісто в абрикосах).

Форму встелити пергаментом (я нічим не змащую, але бортики теж встеляю папером для випікання; можна змастити маслом та притрусити панірувальними сухарями). Вилити тісто та рівномірно розподілити суміш у формі.

Поставити в розігріту до 200°С духовку та випікати близько 35-45 хвилин (залежить від духовки та висоти форми). Готовність перевірити зубочисткою.

Трішки охолодити та зняти бортики з форми.

Нарізати квадратиками та притрусити шарлотку цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як на мене, то шарлотка з абрикосами та бананами виходить ще смачнішою, ніж традиційна яблучна. Ще один пречудовий варіант – персик+малина. Дуже рекомендую спробувати обидва варіанти начинки, аби визначити для себе найсмачнішу. Якщо ж у вас теж є свої цікаві поєднання фруктів-ягід для шарлотки, буду дуже вдячна, якщо поділитеся в коментарях!

абрикоси, випічка з абрикосами, шарлотка, солодка випічка, пиріг, шарлотка з абрикосами та бананами, абрикоси, банани

Коментарі:

  Так  Ні, дякую