clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1367

Дуже «пишна» шарлотка з абрикосами та бананами

Як на мене, то шарлотка з абрикосами та бананами виходить ще смачнішою, ніж традиційна яблучна.
Як на мене, то шарлотка з абрикосами та бананами виходить ще смачнішою, ніж традиційна яблучна. Фото: автора

Мало тіста й багато начинки – цей пиріг виходить вдалим ЗАВЖДИ!

Існує безліч рецептів шарлотки, але цей – мій найулюбленіший. Склад найпростіший, а приготувати зможе навіть дитина! Що ж до смаку, то пиріг просто тане в роті! Цього разу я готувала шарлотку з абрикосами та бананами, але ви можете міксувати фрукти-ягоди на свій смак.

Інгредієнти:

9 ст. л. рафінованої олії (без запаху),

0,5 склянки цукру,

1 склянка борошна,

3 яйця,

6-8 великих абрикосів,

2 банани,

1 ч. л. соди (погасити лимонним соком),

ванілін.

Форма: квадратна 25х25 см (кругла - 26 см в діаметрі). Склянка: 250 мл.

Приготування:

Міксером збити яйця до утворення піни, потім додати цукор та ванілін. Продовжувати збивати до розчинення всіх складових. Влити олію, додати гашену соду. Потроху додавати просіяне борошно, щоразу обережно перемішуючи суміш силіконовою лопаткою (консистенція тіста досить рідка).

Абрикоси помити, обсушити паперовим рушником та нарізати часточками.

Банани подрібнити кільцями. Покласти фрукти в тісто прямо в тісто та легенько перемішати (фруктів виходить багато: у вас мають бути не абрикоси в тісті, а тісто в абрикосах).

Форму встелити пергаментом (я нічим не змащую, але бортики теж встеляю папером для випікання; можна змастити маслом та притрусити панірувальними сухарями). Вилити тісто та рівномірно розподілити суміш у формі.

Поставити в розігріту до 200°С духовку та випікати близько 35-45 хвилин (залежить від духовки та висоти форми). Готовність перевірити зубочисткою.

Трішки охолодити та зняти бортики з форми.

Нарізати квадратиками та притрусити шарлотку цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як на мене, то шарлотка з абрикосами та бананами виходить ще смачнішою, ніж традиційна яблучна. Ще один пречудовий варіант – персик+малина. Дуже рекомендую спробувати обидва варіанти начинки, аби визначити для себе найсмачнішу. Якщо ж у вас теж є свої цікаві поєднання фруктів-ягід для шарлотки, буду дуже вдячна, якщо поділитеся в коментарях!

абрикоси, випічка з абрикосами, шарлотка, солодка випічка, пиріг, шарлотка з абрикосами та бананами, абрикоси, банани

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Швидка соковита шарлотка «Лінивиця» з помадкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2026
Найпростіший та найшвидший рецепт, який лише можна вигадати.
Пряна грушева шарлотка з білковою «шапочкою»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1338
Проста, але дивовижно смачна випічка.
Шарлотка-«лінивиця» на згущеному молоці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2255
Шарлотку можуть готувати навіть діти, якщо їм один раз показати. А цей рецепт, мабуть, «найледачішого» пирога. Готується він без використання цукру. В тісто за основу додається згущене молоко. Начинка ж може бути будь-яка. У мене сливи та яблука.
Фінансьє з абрикосами — ніжне мигдальне тістечко з хрусткою скоринкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1378
Французька мигдальна випічка, яка складається з горіхів, борошна, цукрової пудри, масла і білків.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: