ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі рулетики з грушевою начинкою

19 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3670
Курятина виходить соковитою та злегка солодкуватою. А завдяки вершкам рулетики м'якенькі-м'якесенькі.
Курятина виходить соковитою та злегка солодкуватою. А завдяки вершкам рулетики м'якенькі-м'якесенькі. Фото: автора

Принадність страви полягає в доступності, простоті приготування й новому смаку, який надає м'ясу курки груша.

Хочу запропонувати дуже цікаві м’ясні рулетики, які завжди будуть доречними на святковому столі. Курятина виходить соковитою та злегка солодкуватою. А завдяки вершкам рулетики м'якенькі-м'якесенькі.

Інгредієнти:

2 курячі грудки,

4 твердих груші (це обов'язково, м’які не підійдуть!),

2 цибулини,

ніжна гірчиця,

сіль,

суміш перців мелена,

карі,

куркума,

паприка,

150 г твердого сиру,

100 г вершків (у мене 15%).

Приготування:

Куряче філе нарізати як на відбивні й відбити молоточком. М'ясо змастити тоненьким шаром гірчиці, посолити, приправити спеціями. Залишити маринуватися на півгодини.

Начинка: порізати дрібно цибулю, трохи обсмажити на олії, туди ж додати груші (нарізані дрібними кубиками), прогріти поки не випарується зайва рідина.

На один бік м'яса викласти начинку.

Загорнути рулетики й щільно один до одного скласти у форму або сковорідку (вони не розгортаються, тому сколювати зубочистками не має потреби).

Якщо залишилася начинка — викласти її зверху. Залити все вершками й поставити випікатися в духовку.

Спочатку при 220°С на 10-15 хвилин (прикрити зверху фольгою), а потім зменшити температуру до 180ºС і прибирати фольгу. Довести до готовності ще протягом 20-25 хвилин. Наприкінці посипати тертим сиром і розплавити його в духовці, запікаючи до рум’яної скоринки.

Подавати страву гарячою.

страви з курятини, курятина, крученики, рулетики, курячі рулетики, м`ясні рулетики, м`ясо та субпродукти, груша,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую