Гаряча тема:
- Війна
Цей рецепт роздобув мій чоловік – «невиправний» рибалка і після того, як ми його випробували, я відмовилася від усіх раніше улюблених нами варіантів засолювання домашнього оселедця з річкової риби. За цим рецептом можна також готувати оселедець із карася, судака, білого амура й товстолоба.
Інгредієнти:
1-1,5 кг коропа,
0,5 склянка солі,
100 г цукру,
1 склянка води,
0,5 склянки оцту,
перець духмяний та чорний горошком,
мелений коріандр,
лавровий листок,
2 великі цибулини,
50 мл олії.
Приготування:
Рибу почистити добре помити й нарізати її порційними шматочками. Замаринувати на ніч (мінімум на 9-10 годин) у суміші солі й цукру.
Якщо риба у вас велика, кількість солі та цукру потрібно збільшити вдвічі. Вранці рибу промити під проточною водою.
Маринад: змішати оцет і воду, додати спеції та лавровий листок.
Залити рибу маринадом і злишити в холодильнику на 6-8 годин.
Потім скласти оселедець у скляну чи порцелянову каструлю (можна в банку). Перекласти кожен шар півкільцями цибулі, зернами коріандру. Полити олією (я використовувала соняшникову не рафіновану).
Залишити настоюватися ще на декілька годин і можна їсти.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: