clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 405

Віденські вафлі у вафельниці

Внесіть різноманітність у повсякденний раціон і приготуйте домашні вафлі.
Внесіть різноманітність у повсякденний раціон і приготуйте домашні вафлі. Фото: автора

Внесіть різноманітність у повсякденний раціон і приготуйте домашні вафлі. Для цього вам знадобиться набір найдоступніших продуктів та гарний настрій.

Вафлі вважаються одним із найулюбленіших десертів у всьому світі. Вони здобули шанувальників різного віку, а рецепти цих ласощів передаються з покоління в покоління не одну сотню років поспіль. Назва випічки походить від німецького слова «Waffel», що в буквальному перекладі означає «стільники, осередки». Якщо уважно подивитися на готовий виріб, особливо спечений у спеціальній вафельниці, то й справді, за своєю конфігурацією він нагадує стільники бджіл. Цікаво, що перше відоме світу пристосування для випічки вафель було придумано американцем Корнеліусом Свартхаутом близько 150 років тому. Це була сковорідка з двох частин, яку нагрівали на розжареному вугіллі й час від часу перевертали. Я ж готуватиму на старенькому бабусиному кухонному агрегаті для випічки вафель на газовій плиті.

Інгредієнти:

100 г вершкового масла,

180 г борошна,

230 мл молока,

2 яйця,

100 г цукру,

дрібка солі,

1 ч. л. розпушувача.

Приготування:

Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром. У цю суміш влити молоко й перемішати. Поступово додати все борошно й інші інгредієнти, крім білка й солі (масло має бути розтопленим). Перемішати (суміш виходить рідкою, як на млинці). Окремо збити білки з сіллю в піну. Ввести білки в тісто й усе ретельно перемішати.

Вафельницю змастити олією.

Наливати по трішки тіста за допомогою черпака.

Випікати порціями в вафельниці протягом декількох хвилин із кожного боку до рум'яного кольору.

Складати на дерев’яну дощечку.

Можна подавати як теплими, так і холодними з фруктовим джемом, медом, морозивом, зі згущеним молоком, збитими вершками та ягодами.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ:

*Продукти повинні бути однакової кімнатної температури. Вершкове масло або маргарин повинні бути розм’якшеними.

*Слід розуміти, що маргарин у випічці використовувався як економ варіант, як дешевий і доступний продукт. Настійно рекомендую віддавати перевагу вершковому маслу в усіх рецептах.

*Перед випіканням вафельницю потрібно змащувати рослинною олією.

 

солодка випічка, вафлі, вафельниця, віденські вафлі, тісто для вафель

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Полуничний рулет із пісочно-дріжджового тіста
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1031
Ще один чудовий рецепт полуничної випічки у вашу кулінарну скарбничку.
Дуже «пишна» шарлотка з абрикосами та бананами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 948
Мало тіста й багато начинки – цей пиріг виходить вдалим ЗАВЖДИ!
Американський вишнево-сметанний пай
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 595
Це пиріг на «буржуйський» лад — тонка пісочна основа виступає тут ніби кошиком, а в ньому – найніжніша кремоподібна начинка та багато соковитої вишні!
Проста шарлотка з ревенем
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 806
Нескладний пиріг до домашнього чаювання.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: