Гаряча тема:
- Війна
Вафлі вважаються одним із найулюбленіших десертів у всьому світі. Вони здобули шанувальників різного віку, а рецепти цих ласощів передаються з покоління в покоління не одну сотню років поспіль. Назва випічки походить від німецького слова «Waffel», що в буквальному перекладі означає «стільники, осередки». Якщо уважно подивитися на готовий виріб, особливо спечений у спеціальній вафельниці, то й справді, за своєю конфігурацією він нагадує стільники бджіл. Цікаво, що перше відоме світу пристосування для випічки вафель було придумано американцем Корнеліусом Свартхаутом близько 150 років тому. Це була сковорідка з двох частин, яку нагрівали на розжареному вугіллі й час від часу перевертали. Я ж готуватиму на старенькому бабусиному кухонному агрегаті для випічки вафель на газовій плиті.
Інгредієнти:
100 г вершкового масла,
180 г борошна,
230 мл молока,
2 яйця,
100 г цукру,
дрібка солі,
1 ч. л. розпушувача.
Приготування:
Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром. У цю суміш влити молоко й перемішати. Поступово додати все борошно й інші інгредієнти, крім білка й солі (масло має бути розтопленим). Перемішати (суміш виходить рідкою, як на млинці). Окремо збити білки з сіллю в піну. Ввести білки в тісто й усе ретельно перемішати.
Вафельницю змастити олією.
Наливати по трішки тіста за допомогою черпака.
Випікати порціями в вафельниці протягом декількох хвилин із кожного боку до рум'яного кольору.
Складати на дерев’яну дощечку.
Можна подавати як теплими, так і холодними з фруктовим джемом, медом, морозивом, зі згущеним молоком, збитими вершками та ягодами.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ:
*Продукти повинні бути однакової кімнатної температури. Вершкове масло або маргарин повинні бути розм’якшеними.
*Слід розуміти, що маргарин у випічці використовувався як економ варіант, як дешевий і доступний продукт. Настійно рекомендую віддавати перевагу вершковому маслу в усіх рецептах.
*Перед випіканням вафельницю потрібно змащувати рослинною олією.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: