clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 703

Рагу з курячого філе по-мексиканськи

Рагу виходить трохи солодкуватим за рахунок моркви, кукурудзи та кориці.
Рагу виходить трохи солодкуватим за рахунок моркви, кукурудзи та кориці. Фото: автора

Ще одна варіація на тему мексиканської кухні, яка чудово урізноманітнить повсякденний стіл.

Рагу виходить трохи солодкуватим за рахунок моркви, кукурудзи та кориці. При цьому характерна гострота мексиканської кухні теж присутня. Окрема перевага рагу — велика кількість томатної гостро-солодкою підливи.

Інгредієнти:

500 г курячого філе,

5 помідор,

3 солодкі болгарські перці,

1 гірка перчина чилі,

2 морквини,

350 г консервованої кукурудзи (у мене заморожена),

2 цибулини,

сіль,

олія,

кориця,

2 зубки часнику,

сушена паприка,

маленький стручок перцю чилі,

куркума та карі.

Приготування:

Цибулю нарізати півкільцями й покласти на розігріту з олією сковорідку. Трохи обсмажити на невеликому вогні. Моркву нарізати соломкою й додати до цибулі.

Солодкий перець почистити від насіння, нарізати півкільцями.

Помідори — четвертинками, перець чилі подрібнити. Додати підготовлені перець та помідори до овочів, які обсмажуються. Трішки потушкувати й всипати кукурудзу (якщо використовується консервована, то необхідно попередньо злити рідину).

На цьому етапі необхідно вичавити часник, додати перець чилі, посолити страву й додати спеції (я кладу по 0,5 ч. л. кориці, сушеної паприки, сушених мелених томатів коріандр).

Куряче філе нарізати смужками довільної форми, посипати карі та куркумою й обсмажити на олії до золотавого кольору.

Додати курку до овочів. Ретельно перемішати, щоб шматочки філе «потонули» в овочевому соусі. Після цього тушкувати рагу близько 10 хвилин.

Подавати рагу гарячим.

рагу, овочі, овочеві страви, страви з овочів, страви з курятини, курятина, куряче філе, м`ясо та субпродукти, мексиканська кухня, рагу по-мексиканськи, рагу з курки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Спаржева квасоля по-ліванськи – чим простіше, тим смачніше!
закуски, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1391
Страва -«трансформер», яка може бути і пікантною закускою, і гарячим рагу.
Гуляш по-віденськи (Saftgulasch) – багато цибулі і ніякого борошна!
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1356
Цей рецепт знайшла в кулінарній книзі «Улюблені страви австрійської кухні» і відтоді часто готую цю смакоту для своїх рідних. М’ясо виходить дивовижно смачним!
Рагу з баклажанами, кабачками та грибами в сирному соусі
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1995
Поєднуючи овочі та сир, ви отримаєте неймовірно смачну страву, ніжно-вершкову й поживну.
Осіннє овочеве рагу з кроликом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1020
Відмінне поєднання кролика з баклажанами та капустою. Ну й, звісно ж, біле вино – родзинка багатьох рецептів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: