clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 966

Рисовий суп зі спаржевою квасолею по-італійськи

Такий супчик не обтяжить вас процесом приготування, а лише порадує чудовим смаком і апетитним зовнішнім виглядом.
Такий супчик не обтяжить вас процесом приготування, а лише порадує чудовим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Фото: автора

Смачна перша страва, яка досить швидко й просто готується.

Такий супчик не обтяжить вас процесом приготування, а лише порадує чудовим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. До речі, попри те, що готується страва на курячому бульйоні, в результаті вона виходить досить легкою. Ідеальний варіант для літньої трапези.

Інгредієнти (на каструлю 5 л):

350-400 г курятини (будь-яка частина – гомілки, крильця, філе тощо),

6-8 картоплин,

150 г рису,

300 г стручкової спаржевої квасолі,

2 великі морквини,

1 цибулина,

150 мл жирних вершків,

сіль, мускатний горіх,

перець чорний мелений,

лавровий листок,

зелень (за смаком),

тертий твердий сир (для подачі).

Приготування:

Курку нарізати порційними шматочками й відправити в каструлю з окропом. Відварити до напівготовності на середньому вогні, знімаючи піну. Поки буде варитися бульйон, почистити картоплю й нарізати її середніми кубиками. Покласти в каструлю й дати закипіти.

Потім додати промитий рис. Стручкову квасолю помити, нарізати шматочками по 2-3 см і теж відправити в каструлю.

Варити на маленькому вогні приблизно 10-15 хвилин. Потім посолити та поперчити. Тим часом потрібно приготувати засмажку. Для цього одну морквину натерти на грубій тертці, а іншу нарізати півмісяцями. Цибулю подрібнити кубиком. Спасерувати овочі на олії до прозорості цибулі.

Влити вершки й перемішати.

Тушкувати все разом 3-5 хвилин.

Вилити засмажку в суп. Додати спеції, лавровий листок та подрібнену зелень. Варити на маленькому вогні ще 2-3 хвилини.

Подавати, притрусивши суп тертим сиром у кожній тарілці окремо. Можна прикрасити петрушкою або кропом.

 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: сир підійде будь-який. Смачно із сулугуні та адигейським. Але твердий сир чи навіть підкопчений надасть страві нової цікавої нотки.

перші страви, суп, супи, рисовий суп, суп зі спаржевою квасолею, курячий бульйон, рисовий суп зі спаржевою квасолею, рис, спаржева квасоля, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Французький цибульний суп: ніжно й вишукано
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1900
Ця перша страва для французів – як для нас борщ. Якщо не вдаватися в деталі, то це величезна кількість цибулі в бульйоні з грінками та сиром.
Суп із «ледачими» пельменями
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1707
Смачна, ситна і, водночас, не важка перша страва.
Грибна юшка із сирними галушками – страва з віковою історією
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1419
Її українці готують уже понад кілька століть, а корінням вона сягає ще в часи Запорізької Січі!
Крем-суп «Мадам ДюБаррі» – ніжний смак Франції
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1697
Оксамитова консистенція цієї першої страви повністю виправдовує свою назву.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: