ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Ідеальне м'яке морозиво-сорбет за 1 хвилину

24 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8818
Ніякого жиру та зайвих калорій! Ніяких перемішувань і крижинок! Ідеальний смак, колір і консистенція!
Ніякого жиру та зайвих калорій! Ніяких перемішувань і крижинок! Ідеальний смак, колір і консистенція! Фото: автора

Десерт готується дуже швидко, якщо є заздалегідь заморожені фрукти або ягоди. А ще можна їх і міксувати!

Натуральна свіжість на будь-який смак! Ніякого жиру та зайвих калорій! Ніяких перемішувань і крижинок! Ідеальний смак, колір і консистенція! Це однозначно найсмачніше морозиво, яке я куштувала!

Інгредієнти (все умовно, можна коригувати на свій смак):

0,5 склянки заморожених ягід або фруктів (чорна смородина, вишня, полуниця, шовковиця, агрус, ківі, апельсин, лимон, абрикос, персик),

0,5 склянки молока (або йогурту, кефіру, вершків, ряжанки, сметани, води, соку тощо),

2-3 ст. л. згущеного молока (або цукру, меду, сиропу, словом будь-якого підсолоджувача),

кориця чи ванілін (за бажанням).

Приготування:

У блендер-чопер засипати заморожену ягоду (приблизно до половини чаші). Залити молоком (щоб всі ягоди були вкриті). Додати згущене молоко або інший підсолоджувач.

Збити суміш у декілька імпульсів до однорідності (якщо буде сильно гуснути, влити ще трохи молока й ще раз збити; якщо суміш зарідка – додати трохи ягід).

В ідеалі повинна вийти еластична паста, яка в чаші блендера легко перемішується. Розкласти морозиво в креманки, прикрасити листочками меліси чи м’яти та ягідками.

Можна полити будь-яким топінгом чи розтопленим шоколадом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо приготували морозиво, але з'їсти не змогли чи не встигаєте, немає приводу для паніки. Просто перекладіть готовий сорбет у контейнер і покладіть у морозильну камеру. Коли захочеться поласувати смачненьким, дістанете контейнер із холодильника й трохи прогрієте в мікрохвильовій печі в режимі «розморожування». Або при кімнатній температурі 15 хвилин.

 

 А це полуничне морозиво з морозильної камери (07.07.18 р.):

І абрикосовий смак (11.07.18 Р.):

десерт, морозиво, десерти, морозиво-сорбет, м`яке морозиво, сорбет, ягоди, ягідне морозиво, домашнє морозиво

Коментарі:

  Так  Ні, дякую