ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Теплий салат зі спаржевої квасолі з яйцями

26 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6739
Салат простий, невибагливий, проте дуже смачний.
Салат простий, невибагливий, проте дуже смачний. Фото: автора

Простий, невибагливий, проте дуже смачний.

І найголовніше, цей салатик без майонезу! Сметанний соус чудово гармоніює зі спаржевою квасолею, надаючи їй цікавого смаку.

Інгредієнти:

500 г зеленої квасолі (можна замороженої),

5 яйця,

2 цибулини,

2-3 зубки часнику,

1 ст. л. вершкового масла,

1 ст. л. сметани,

1 ч. л. гірчиці (я брала «Європейську» не міцну),

1 ч. л. лимонного соку,

суміш перців мелена,

сіль, дрібка цукру,

сушений майоран (за бажанням).

Приготування:

Відварити яйця й залити їх холодною водою. Почистити й нарізати кубиками.

Цибулю нарізати півкільцями. Розігріти в сковорідці вершкове масло на середньому вогні, додати цибулю. Коли вона стане прозорою, додати зелену квасолю, нарізану часточками й обсмажити її протягом 5 хвилин, помішуючи. Посолити, поперчити, додати цукор та майоран.

Вичавити часник, влити сметану, гірчицю та лимонний сік. Готувати все разом ще 5 хвилин.

Перекласти смажену квасолю в салатник, додати яйця та перемішати.

Подавати салат теплим.

салати без майонезу, салати, салат, салат зі спаржі та яєць, спаржева квасоля, сметанний соус

Коментарі:

  Так  Ні, дякую