ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Віденський пиріг із вишнею

28 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3894
Пиріг виходить вологим, немов просочений сиропом бісквіт.
Пиріг виходить вологим, немов просочений сиропом бісквіт. Фото: автора

Ароматний, легкий в приготуванні смаколик із ніжним смаком.

Рецепт підгледіла колись давно на сайті Юлії Висоцької і з того часу угорський пиріг частий гість на нашому столі. Вишня утворює з тістом просто ідеальний «дует». Пиріг вологий, немов просочений бісквіт. Добре подавати з чаєм із бергамотом.

Інгредієнти:

180 г вершкового масла,

4 яйця,

140 г цукру,

200 г борошна,

10 г розпушувача,

400 г свіжої вишні без кісточки,

цукрова пудра.

Приготування:

Розм'якшене вершкове масло збити з цукром, по одному ввести яйця. Всипати трохи борошна, дрібку солі, розпушувач. Збити міксером. Ввести решту борошна, ще раз збити до однорідності. Роз'ємну форму добре змастити вершковим маслом. Викласти в неї тісто, зверху на тісто – вишню без кісточки. Випікати на повільному вогні 50-60 хвилин. Через 35 хвилин перевіряти пиріг кожні 5 хвилин дерев'яною паличкою, особливу увагу приділяючи середині, оскільки саме в ній накопичується сік. Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.

пиріг, солодка випічка, пиріг з вишнею, вишня, віденський пиріг, кухня_відня, Висоцька Юлія

Коментарі:

  Так  Ні, дякую