ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курка на пивній банці

29 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5629
Птиця пропарюється зсередини хмелем та солодом і виходить соковитою, м'якою і ніжною.
Птиця пропарюється зсередини хмелем та солодом і виходить соковитою, м'якою і ніжною. Фото: автора

Ваша чарівна паличка в ті дні, коли гості на порозі.

«Курка на пивній банці» – це класична американська страва. Вона ж «Курча, що танцює», «Курка на троні», «Курка у польоті»... Готується така красуня надзвичайно просто: тушка натирається сіллю, часником і спеціями, встановлюється на відкриту жерстяну банку з пивом і запікається на грилі або в духовці. От і все! Три обов'язкових інгредієнти (курка, сіль, пиво, решта за бажанням) і три хвилини вільного часу! Курка на банці з пивом — ваша чарівна паличка в ті дні, коли гості на порозі, і коли домашні просять чогось смачненького. Птиця пропарюється зсередини хмелем та солодом і виходить соковитою, м'якою і ніжною.

Інгредієнти:

Ціла курка (у мене 1,5 кг),

сіль, перець,

5-6 зубків часнику,

карі, куркума, паприка,

жерстяна баночка темного пива,

лавровий листок,

тим’ян,

часточка лимона,

картопля,

чебрець,

рослина олія,

декілька ложок сметани,

смужки бекону.

Приготування:

Часник вичавити через часничницю, змішати з сіллю, перцем, спеціями. Цією сумішшю змастити курочку всередині й зовні. Залишити на декілька годин (я залишаю на ніч) маринуватися. На деко з духовки встелити фольгу. Банку з темним пивом відкрити, половину відлити, всередину додати шматочки часнику, лавровий листок, тим’ян, порізати часточку лимона разом із цедрою. Банку також загорнути у фольгу та зробити ножем зверху декілька проколів ножем, щоб через них виходила пара.

На середину дека поставити банку з пивом, розташувати на неї промариновану тушку.

Помиту картоплю почистити, розрізати на 8 частин, додати часник, чебрець, сіль, перець, змішати з рослинною олією. Розкласти її навколо курки на деко. Відправити в розігріту духовку на 30 хвилин. Потім вийняти змастити сметаною та викласти зверху на грудку смужки бекону (можна приколоти їх зубочистками) та знову відправити в духовку на 35-40 хвилин (це для того, щоб грудка зверху не підгоріла та була соковитішою).

Готову курку дістати з духовки, загорнути у фольгу й дати відпочити 10 хвилин.

курятина, курка, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, запечена курка, курка на банці

Коментарі:

  Так  Ні, дякую