clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 4984

Овочеве асорті на зиму «Консервований город»

Зручність та принадність цього рецепту полягає в тому, що ви завжди самі можете вирішувати які та скільки овочів має бути в кожній баночці.
Зручність та принадність цього рецепту полягає в тому, що ви завжди самі можете вирішувати які та скільки овочів має бути в кожній баночці. Фото: автора

Заготовка дуже смачна! Всі, хто її куштував, завжди просять рецепт!

Зручність та принадність цього рецепту полягає в тому, що ви завжди самі можете вирішувати які та скільки овочів має бути в кожній баночці. Згодяться броколі, цвітна капуста, баклажани, солодкий болгарський перець, огірки та помідори, білоголовкова капуста, селера тощо. Єдине, що залишається незмінним – це пропорції маринаду. Він пікантно-солодкуватий та настільки вдалий, що кожен овоч набуває свого неповторного смаку.

Інгредієнти:

На кожну 3-літрову банку:

помідори,

огірки,

капуста,

кабачки,

морква,

болгарський перець (кількість всіх овочів коригуйте на свій смак),

цибуля,

петрушка, зелень селери,

листя вишні та смородини,

лавровий листок,

перець чорний горошком та духмяний,

гвоздика та зерна гірчиці,

корінь петрушки чи хрону (за бажанням).

Маринад на 2 л води:

12 ст. л. цукру,

2 ст. л. солі,

150 г оцту (9%).

Приготування:

Овочі ретельно помити. Капусту нарізати часточками, перець великими смужками, помідори проколоти зубочисткою біля плодоніжки (для того, аби при заливанні гарячим маринадом вони не потріскалися). Цибулю та моркву почистити й нарізати кільцями й кружальцями. Зелень та листя вишні й смородини добре промити. Банки облити окропом. Прокип'ятити та обсушити кришки.

На дно кожної банки викласти по декілька листочків вишні й смородини, 3-4 горошини перцю горошком та один — духмяний, гвоздику, лавровий листочок, зелень селери та корінь петрушки. Далі викладати всі складові шарами в довільному порядку, але так, щоб помідори були зверху. У мене спочатку йдуть огірки та шматочки капусти.

Потім морква, цибуля, смужки перцю та кружальця кабачків.

Із самого верху - томати. Наприкінці – знову зелень петрушки.

Маринад закип’ятити й ще гарячим залити в банки з помідорами. Накрити кришками й стерилізувати доти, поки петрушка не змінить колір і трісне шкірочка на першому помідорі (буквально декілька хвилин!). Банки закатати металевими кришками, перевернути догори дном, добре вкутати ковдрою й залишити охолоджуватися на 24 години.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: бажано використовувати плоди одного сорту та розміру. Дуже зручно робити таку заготовку в банках ємністю 1,5-2 л. Всі спеції, зелень та трави можна змінювати на свій смак.

 

огірки, мариновані томати, домашні заготовки, консервація, овочеве асорті, консервований город, маринади

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

В’ялені томати в електросушарці для зберігання на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1832
Цей дивовижний смаколик згодиться вам і для піци, і для рагу, і для пасти, і для салатів… Навіть на бутерброд його можна покласти!
Мої улюблені томати в солодкому маринаді
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3700
Заготовивши помідори на зиму за цим рецептом, ви забудете про всі інші!
В’ялена груша – корисна заміна цукерок (сушимо в електросушарці)
десерти, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1455
В рази смачніша та натуральніша, ніж магазинні цукати. До того ж, обійдуться такі ласощі значно дешевше.
Пряний домашній кетчуп на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3203
Трохи гостренький, трохи солоденький і, звісно ж, ароматний, завдяки вдалому підбору спецій.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: