ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Овочеве асорті на зиму «Консервований город»

2 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 94742
Зручність та принадність цього рецепту полягає в тому, що ви завжди самі можете вирішувати які та скільки овочів має бути в кожній баночці.
Зручність та принадність цього рецепту полягає в тому, що ви завжди самі можете вирішувати які та скільки овочів має бути в кожній баночці. Фото: автора

Заготовка дуже смачна! Всі, хто її куштував, завжди просять рецепт!

Зручність та принадність цього рецепту полягає в тому, що ви завжди самі можете вирішувати які та скільки овочів має бути в кожній баночці. Згодяться броколі, цвітна капуста, баклажани, солодкий болгарський перець, огірки та помідори, білоголовкова капуста, селера тощо. Єдине, що залишається незмінним – це пропорції маринаду. Він пікантно-солодкуватий та настільки вдалий, що кожен овоч набуває свого неповторного смаку.

Інгредієнти:

На кожну 3-літрову банку:

помідори,

огірки,

капуста,

кабачки,

морква,

болгарський перець (кількість всіх овочів коригуйте на свій смак),

цибуля,

петрушка, зелень селери,

листя вишні та смородини,

лавровий листок,

перець чорний горошком та духмяний,

гвоздика та зерна гірчиці,

корінь петрушки чи хрону (за бажанням).

Маринад на 2 л води:

12 ст. л. цукру,

2 ст. л. солі,

150 г оцту (9%).

Приготування:

Овочі ретельно помити. Капусту нарізати часточками, перець великими смужками, помідори проколоти зубочисткою біля плодоніжки (для того, аби при заливанні гарячим маринадом вони не потріскалися). Цибулю та моркву почистити й нарізати кільцями й кружальцями. Зелень та листя вишні й смородини добре промити. Банки облити окропом. Прокип'ятити та обсушити кришки.

На дно кожної банки викласти по декілька листочків вишні й смородини, 3-4 горошини перцю горошком та один — духмяний, гвоздику, лавровий листочок, зелень селери та корінь петрушки. Далі викладати всі складові шарами в довільному порядку, але так, щоб помідори були зверху. У мене спочатку йдуть огірки та шматочки капусти.

Потім морква, цибуля, смужки перцю та кружальця кабачків.

Із самого верху - томати. Наприкінці – знову зелень петрушки.

Маринад закип’ятити й ще гарячим залити в банки з помідорами. Накрити кришками й стерилізувати доти, поки петрушка не змінить колір і трісне шкірочка на першому помідорі (буквально декілька хвилин!). Банки закатати металевими кришками, перевернути догори дном, добре вкутати ковдрою й залишити охолоджуватися на 24 години.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: бажано використовувати плоди одного сорту та розміру. Дуже зручно робити таку заготовку в банках ємністю 1,5-2 л. Всі спеції, зелень та трави можна змінювати на свій смак.

 

огірки, мариновані томати, домашні заготовки, консервація, овочеве асорті, консервований город, маринади

Коментарі:

  Так  Ні, дякую