Гаряча тема:
- Війна
Вишня у власному соку - це своєрідна машина часу, або, якщо хочете, віртуальний місток, що з'єднує студену сніжну хурделицю із сонячним літом. А ще взимку цю заготовку можна використовувати не лише для випічки, але й для приготування смачного вишневого кисілю, ароматного мусу чи желе. Вишня у власному соку якнайкраще підходить до легендарного торту «Шварцвальд» («Чорний ліс»). Хороша альтернатива замороженим ягодам.
Інгредієнти:
вишня,
цукор (по 1 склянці на кожен кілограм ягід).
Приготування:
З вишеньок видалити кісточки (найкраще підходить спіла й крупна ягода). Пересипати вишневу м'якоть цукром із розрахунку: 1 склянка на 1 кг вишні. Залишити ягоди в такому вигляді на 12 годин, щоб вони могли просочитися цукром і виділити необхідну кількість соку. Потім каструлю з вишнями поставити на вогонь і дати закипіти.
Розкласти ягоди в стерильні банки (я завжди роблю цю заготовку в літрових), залити соком, який виділився при приготуванні. Одразу ж закатати металевими заздалегідь простерилізованими кришками. Банки перевернути догори дном, вкутати й залишити в спокої до повного охолодження.
Зберігати заготовку можна в комірчині.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: