clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1157

Вишня у власному соку (на зиму)

Взимку цю заготовку можна використовувати не лише для випічки,  але й для приготування смачного вишневого кисілю, ароматного мусу чи желе.
Взимку цю заготовку можна використовувати не лише для випічки, але й для приготування смачного вишневого кисілю, ароматного мусу чи желе. Фото: автора

Чудовий рецепт для любителів ягідних пирогів, штрудлів та іншої здобної випічки.

Вишня у власному соку - це своєрідна машина часу, або, якщо хочете, віртуальний місток, що з'єднує студену сніжну хурделицю із сонячним літом. А ще взимку цю заготовку можна використовувати не лише для випічки,  але й для приготування смачного вишневого кисілю, ароматного мусу чи желе. Вишня у власному соку якнайкраще підходить до легендарного торту «Шварцвальд» («Чорний ліс»). Хороша альтернатива замороженим ягодам.

Інгредієнти:

вишня,

цукор (по 1 склянці на кожен кілограм ягід).

Приготування:

З вишеньок видалити кісточки (найкраще підходить спіла й крупна ягода). Пересипати вишневу м'якоть цукром із розрахунку: 1 склянка на 1 кг вишні. Залишити ягоди в такому вигляді на 12 годин, щоб вони могли просочитися цукром і виділити необхідну кількість соку. Потім каструлю з вишнями поставити на вогонь і дати закипіти.

Розкласти ягоди в стерильні банки (я завжди роблю цю заготовку в літрових), залити соком, який виділився при приготуванні. Одразу ж закатати металевими заздалегідь простерилізованими кришками. Банки перевернути догори дном, вкутати й залишити в спокої до повного охолодження.

Зберігати заготовку можна в комірчині.

 

варення, домашні заготовки, вишня, вишні, вишня у власному соку, ягоди, заготовки на зиму, консервація

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Зелений динний конфітюр із агрусовим желе
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1455
або Друге смачне життя несмачної дині.
Грушово-ожиновий конфітюр
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1956
Просто божественний смаколик – прозорий, з апетитними шматочками ягідок ожини та грушок, вишуканим ароматом та чудовим смаком.
Варення з персиків нашвидкоруч
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 4897
Якщо ви зважитеся на цей кулінарний подвиг, ваші зусилля будуть винагороджені ароматним бурштиновим смаколиком з цілими шматочками сонячних фруктів.
Сілт — шведське королівське ягідне варення
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3229
Технологія приготування цієї домашньої заготовки дозволяє зберегти вітаміни, колір ягід, і надає ласощам консистенцію желе.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: