ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Вишня у власному соку (на зиму)

4 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 43387
Взимку цю заготовку можна використовувати не лише для випічки,  але й для приготування смачного вишневого кисілю, ароматного мусу чи желе.
Взимку цю заготовку можна використовувати не лише для випічки, але й для приготування смачного вишневого кисілю, ароматного мусу чи желе. Фото: автора

Чудовий рецепт для любителів ягідних пирогів, штрудлів та іншої здобної випічки.

Вишня у власному соку - це своєрідна машина часу, або, якщо хочете, віртуальний місток, що з'єднує студену сніжну хурделицю із сонячним літом. А ще взимку цю заготовку можна використовувати не лише для випічки,  але й для приготування смачного вишневого кисілю, ароматного мусу чи желе. Вишня у власному соку якнайкраще підходить до легендарного торту «Шварцвальд» («Чорний ліс»). Хороша альтернатива замороженим ягодам.

Інгредієнти:

вишня,

цукор (по 1 склянці на кожен кілограм ягід).

Приготування:

З вишеньок видалити кісточки (найкраще підходить спіла й крупна ягода). Пересипати вишневу м'якоть цукром із розрахунку: 1 склянка на 1 кг вишні. Залишити ягоди в такому вигляді на 12 годин, щоб вони могли просочитися цукром і виділити необхідну кількість соку. Потім каструлю з вишнями поставити на вогонь і дати закипіти.

Розкласти ягоди в стерильні банки (я завжди роблю цю заготовку в літрових), залити соком, який виділився при приготуванні. Одразу ж закатати металевими заздалегідь простерилізованими кришками. Банки перевернути догори дном, вкутати й залишити в спокої до повного охолодження.

Зберігати заготовку можна в комірчині.

 

варення, домашні заготовки, вишня, вишні, вишня у власному соку, ягоди, заготовки на зиму, консервація

Коментарі:

  Так  Ні, дякую