ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Найкращий спосіб маринування спаржевої квасолі на зиму

10 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 59347
Законсервована влітку спаржева квасоля стане знахідкою для вас узимку. Її можна вживати і як самостійний овоч – із гарніром чи м’ясом, і як закуску, і як компонент для салату.
Законсервована влітку спаржева квасоля стане знахідкою для вас узимку. Її можна вживати і як самостійний овоч – із гарніром чи м’ясом, і як закуску, і як компонент для салату. Фото: автора

Ця страва може стати чудовою закускою, а також смачним гарніром.

Законсервована влітку спаржева квасоля стане знахідкою для вас узимку. Її можна вживати і як самостійний овоч – із гарніром чи м’ясом, і як закуску, і як компонент для салату. Та й роботи з консервуванням зовсім небагато.

Інгредієнти:

Квасоля (цукрова),

спеції (кріп, петрушка, перець чорний горошком, лавровий лист - за смаком),

часник,

1 л води,

1 ст. л. солі,

100 г цукру,

50 мл оцту (9%).

Приготування:

Квасолю помити (якщо стручки довгі — розрізати, щоб при складанні вони не були вищими за горлечко банки). Залити гарячою водою і відварити протягом 5-10 хвилин після закипання.

Відкинути на друшляк і одразу ж сполоснути холодною водою.

В стерилізовані банки покласти чисту зелень і прянощі, нарізаний пластинками часник.

Заповнити банки до верху стручковою квасолею та покласти у кожну ще по декілька гілочок петрушки.

Окремо закип’ятити воду й ще киплячою залити заповнені сировиною банки.

Накрити чистою капроновою кришкою на 30 хвилин. Потім воду злити, довести до кипіння, додати сіль, цукор і оцет, залити киплячим маринадом банки і закатати стерильними металевими кришками. Перевернути догори дном і вкутати. Залишити так до повного охолодження.



домашні заготовки, заготовки на зиму, спаржева квасоля, маринади, консервація, соління, маринована спаржева квасоля

Коментарі:

  Так  Ні, дякую