Гаряча тема:
- Війна
Законсервована влітку спаржева квасоля стане знахідкою для вас узимку. Її можна вживати і як самостійний овоч – із гарніром чи м’ясом, і як закуску, і як компонент для салату. Та й роботи з консервуванням зовсім небагато.
Інгредієнти:
Квасоля (цукрова),
спеції (кріп, петрушка, перець чорний горошком, лавровий лист - за смаком),
часник,
1 л води,
1 ст. л. солі,
100 г цукру,
50 мл оцту (9%).
Приготування:
Квасолю помити (якщо стручки довгі — розрізати, щоб при складанні вони не були вищими за горлечко банки). Залити гарячою водою і відварити протягом 5-10 хвилин після закипання.
Відкинути на друшляк і одразу ж сполоснути холодною водою.
В стерилізовані банки покласти чисту зелень і прянощі, нарізаний пластинками часник.
Заповнити банки до верху стручковою квасолею та покласти у кожну ще по декілька гілочок петрушки.
Окремо закип’ятити воду й ще киплячою залити заповнені сировиною банки.
Накрити чистою капроновою кришкою на 30 хвилин. Потім воду злити, довести до кипіння, додати сіль, цукор і оцет, залити киплячим маринадом банки і закатати стерильними металевими кришками. Перевернути догори дном і вкутати. Залишити так до повного охолодження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: