clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 2424

Найкращий спосіб маринування спаржевої квасолі на зиму

Законсервована влітку спаржева квасоля стане знахідкою для вас узимку. Її можна вживати і як самостійний овоч – із гарніром чи м’ясом, і як закуску, і як компонент для салату.
Законсервована влітку спаржева квасоля стане знахідкою для вас узимку. Її можна вживати і як самостійний овоч – із гарніром чи м’ясом, і як закуску, і як компонент для салату. Фото: автора

Ця страва може стати чудовою закускою, а також смачним гарніром.

Законсервована влітку спаржева квасоля стане знахідкою для вас узимку. Її можна вживати і як самостійний овоч – із гарніром чи м’ясом, і як закуску, і як компонент для салату. Та й роботи з консервуванням зовсім небагато.

Інгредієнти:

Квасоля (цукрова),

спеції (кріп, петрушка, перець чорний горошком, лавровий лист - за смаком),

часник,

1 л води,

1 ст. л. солі,

100 г цукру,

50 мл оцту (9%).

Приготування:

Квасолю помити (якщо стручки довгі — розрізати, щоб при складанні вони не були вищими за горлечко банки). Залити гарячою водою і відварити протягом 5-10 хвилин після закипання.

Відкинути на друшляк і одразу ж сполоснути холодною водою.

В стерилізовані банки покласти чисту зелень і прянощі, нарізаний пластинками часник.

Заповнити банки до верху стручковою квасолею та покласти у кожну ще по декілька гілочок петрушки.

Окремо закип’ятити воду й ще киплячою залити заповнені сировиною банки.

Накрити чистою капроновою кришкою на 30 хвилин. Потім воду злити, довести до кипіння, додати сіль, цукор і оцет, залити киплячим маринадом банки і закатати стерильними металевими кришками. Перевернути догори дном і вкутати. Залишити так до повного охолодження.



домашні заготовки, заготовки на зиму, спаржева квасоля, маринади, консервація, соління, маринована спаржева квасоля

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2661
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Кабачки по-корейськи на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 4996
Ця закуска подобається всім без виключення, тому від всієї душі рекомендую вам скористатися цим дуже простим, але неймовірно смачним рецептом консервації.
«Хрінодер» або Сира аджика з жовтих томатів
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1804
Син їсть її замість кетчупу, чоловік взагалі може пити як сік, я ж люблю намастити на ще тепленький тбіліський хлібчик. Крім того додаю сиру аджику у борщ та соуси, подаю до ковбасок-гриль, відбивних та котлеток.
Огірки без оцту, консервовані з порічками
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 4673
Завдяки додаванню ягід вони набувають пікантного трішки кислуватого присмаку і стають хрусткими.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: