Гаряча тема:
- Війна
Серед господинь дуже популярне консервування огірків на зиму без стерилізації, оскільки весь процес минає швидко й просто, якісь особливі знання для цього не потрібні. Заготовка виходить дуже смачною, огірочки пружні й хрумтять, зберігають всю користь і аромат свіжих овочів. Приємно їсти їх взимку, щоб знову відчути смак літа.
Інгредієнти:
Огірки,
зелень та суцвіття кропу,
часник,
хрін,
лавровий листок,
духмяний та чорний перці,
Маринад на 2 л води:
3 ст. л. солі,
1 склянка цукру,
1 склянка оцту.
Приготування:
Огірки помити, вимочити 3 години. Банки з кришками простерилізувати.
Кріп розділити на частини, часник почистити, подрібнити пластинками.
Викласти на дно банок кріп, листя хрону, покласти спеції та лавровий листок, пластинки часнику.
Зверху щільно викласти огірки.
Залити до верху окропом, закрити кришками та зачекати 20 хвилин.
Потім воду злити в каструлю та знову закип’ятити. Знову залити нею банки з огірками та витримати 20 хвилин. Повторити цю процедуру тричі. При четвертій заливці зі злитої втретє води приготувати маринад. Прокип’ятити його із додаванням солі, цукру та оцту протягом кількох хвилин. Залити маринадом огірки в банках, закатати кришками та перевернути догори дном. Вкутати та залишити до охолодження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: