ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Американський шифоновий кекс з абрикосами

13 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3252
Нейтральний смак базового тіста дає можливість додавати різні добавки, фрукти, ягоди, які й формуватимуть смак та аромат готової випічки.
Нейтральний смак базового тіста дає можливість додавати різні добавки, фрукти, ягоди, які й формуватимуть смак та аромат готової випічки. Фото: автора

Легка, м’яка, здобна, пишна та дуже ніжна випічка.

Шифонові кекси часто називають американськими, адже саме в США був винайдений рецепт цього неймовірно смачного смаколика. Ці кекси дуже м'які, ніжні, здобні та прекрасно зберігаються в морозилці. Тісто готується на рослинній олії, тому готовий виріб легкий і пишний. Крім того, цей кекс (бісквіт) дуже крихкий у гарячому вигляді, тому його повністю охолоджують, лише тоді нарізають і подають. Нейтральний смак базового тіста дає можливість додавати різні добавки, фрукти, ягоди, які й формуватимуть смак та аромат готової випічки. Американці традиційно печуть цей кекс із апельсинами. Я ж вирішила зробити його зі своїми улюбленими фруктами — абрикосами!

Інгредієнти:

Тісто:

4 яйця,

175 г цукру,

120 мл рафінованої олії (без запаху),

175 г борошна з розпушувачем,

30 г крохмалю,

120 мл абрикосового соку (або апельсинового, персикового, яблучного тощо),

ванілін,

декілька крапель мигдальної есенції (за бажанням).

Начинка:

6-8 середніх абрикосів,

1 ст. л. крохмалю.

Приготування:

Духовку розігріти до 160ºС. Яйця збити до світлої маси, поступово додаючи цукор три прийоми). Тонкою цівкою влити олію, продовжуючи збивати. Потроху влити сік. Обережно розмішати.

Всипати просіяне борошно з крохмалем, перемішати лопаткою.

Форму для хліба встелити пергаментом, змастити його маслом.

Вилити тісто.

З абрикосів вийняти кісточку, половинки запанірувати в крохмалі.

Викласти підготовлені половинки в тісто, злегка притоплюючи їх.

Випікати протягом 50 хвилин до зарум’янювання та сухої шпажки. Готовий кекс вийняти із форми та повністю охолодити на решітці.

Притрусити щедро цукровою пудрою.

Прикрасити за бажанням. У мене вийшла така собі композиція:

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: кекс виходить неймовірно нижнім і в міру солодким, не нудотним і не сухим. Як на мене, кислинка абрикосів цілком компенсується солодкістю кексу. Але якщо ви ще той ласун, то кількість цукру можна збільшити.

кекс, кекси, випічка з абрикосами, солодка випічка, американська кухня, американський кекс, шифоновий кекс, кекс із абрикосами, абрикоси,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую