Гаряча тема:
- Війна
Шифонові кекси часто називають американськими, адже саме в США був винайдений рецепт цього неймовірно смачного смаколика. Ці кекси дуже м'які, ніжні, здобні та прекрасно зберігаються в морозилці. Тісто готується на рослинній олії, тому готовий виріб легкий і пишний. Крім того, цей кекс (бісквіт) дуже крихкий у гарячому вигляді, тому його повністю охолоджують, лише тоді нарізають і подають. Нейтральний смак базового тіста дає можливість додавати різні добавки, фрукти, ягоди, які й формуватимуть смак та аромат готової випічки. Американці традиційно печуть цей кекс із апельсинами. Я ж вирішила зробити його зі своїми улюбленими фруктами — абрикосами!
Інгредієнти:
Тісто:
4 яйця,
175 г цукру,
120 мл рафінованої олії (без запаху),
175 г борошна з розпушувачем,
30 г крохмалю,
120 мл абрикосового соку (або апельсинового, персикового, яблучного тощо),
ванілін,
декілька крапель мигдальної есенції (за бажанням).
Начинка:
6-8 середніх абрикосів,
1 ст. л. крохмалю.
Приготування:
Духовку розігріти до 160ºС. Яйця збити до світлої маси, поступово додаючи цукор (в три прийоми). Тонкою цівкою влити олію, продовжуючи збивати. Потроху влити сік. Обережно розмішати.
Всипати просіяне борошно з крохмалем, перемішати лопаткою.
Форму для хліба встелити пергаментом, змастити його маслом.
Вилити тісто.
З абрикосів вийняти кісточку, половинки запанірувати в крохмалі.
Викласти підготовлені половинки в тісто, злегка притоплюючи їх.
Випікати протягом 50 хвилин до зарум’янювання та сухої шпажки. Готовий кекс вийняти із форми та повністю охолодити на решітці.
Притрусити щедро цукровою пудрою.
Прикрасити за бажанням. У мене вийшла така собі композиція:
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: кекс виходить неймовірно нижнім і в міру солодким, не нудотним і не сухим. Як на мене, кислинка абрикосів цілком компенсується солодкістю кексу. Але якщо ви ще той ласун, то кількість цукру можна збільшити.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: