Гаряча тема:
- Війна
Ніколи не думала, що без цукру може вийти така смачнюща заготовка. Тим більше, що слива в мене була трішки кислувата. Проте коли повидло зварилося і я його скуштувала, то серйозно задумалася про те, навіщо я раніше в джеми та повидла цукор додавала? Заготовка абсолютно не кисла. Вона має свій, ні з чим не незрівнянний смак та аромат, в міру солодка, з однорідною оксамитовою консистенцією. Таке повидло чудово смакує і на хлібчик із маслом, і як начинка до рогаликів, рулетів чи кіфликів. І, найголовніше, воно економне! Адже цукор вам не знадобиться!
Інгредієнти:
5 кг слив з кісточкою (краще варити повидло з угорки).
Вихід: 1 л повидла.
Приготування:
Я, зазвичай, готую повидло порціями по 5 кг. Каструлю найкраще брати алюмінієву (я користуюся каструлею-скороваркою, але без кришки). Варити повидло слід у три або чотири етапи.
Перший день: сливу помити, відділити кісточки, половинки скласти в каструлю.
Варити на середньому вогні приблизно 1-2 години, періодично перемішуючи (дуже часто мішати повидло не варто, оскільки виділяється забагато соку).
Потім каструлю зняти з вогню, накрити кришкою і залишити до наступного дня (дуже важливо!).
Другий день: варити повидло приблизно годину від моменту закипання. І не забувайте перемішувати!
Знову прибирати каструлю з вогню до наступного дня.
Третій день: маса значно погустішала й перемішувати її потрібно частіше, ніж у перший і другий дні. Варити повидло до готовності (густину коригуйте на свій смак). Потім охолодити й холодним скласти в стерильні банки. Дати час, щоб на поверхні утворилася тонка скоринка й через дві-три години можна закрити стерильними кришками (залізними чи капроновими).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо після третього дня повидло ще не дуже густе, то доварюйте його до потрібної консистенції. Зберігати заготовку можна при звичайній кімнатній температурі (у мене стоїть цілу зиму в звичайній комірчині, а там температура як в усіх кімнатах у квартирі).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: