Гаряча тема:
- Війна
Ніжинські огірочки не в одному літературному творі із захопленням згадуються (особливо у Гоголя). Але краще про них не читати, а куштувати! До речі, в місті Ніжин у 2005 році навіть був відкритий пам'ятник ніжинському огірку.
Інгредієнти:
3 кг огірків,
500 г цибулі,
0,5 склянки оцту 9%-го оцту,
12 ст. л. рафінованої олії,
1 склянка цукру,
100 г солі,
1 велика головка часнику,
1 ч. л. чорного меленого перцю,
лавровий листок.
Приготування:
Нарізати огірки кружальцями (дехто бере великі плоди, які не годяться для маринування чи засолювання, але салат набагато краще смакує тоді, коли огірочки молоденькі та невеликого розміру, тоді в них навіть шкірочку знімати не потрібно). Цибулю подрібнити півкільцями, часник вичавити через прес. Змішати всі інгредієнти, додати сіль, цукор, перець та олію. Залишити на годину маринуватися, періодично помішуючи.
У вас має виділитися достатня кількість соку.
Салат із соком поставити на середній вогонь. Як тільки огірки закиплять і почнуть міняти колір (хвилин через 5), влити оцет і знову дати заготовці закипіти (спробуйте на смак та відкоригуйте кількість солі та цукру).
Розкласти салат у гарячі стерильні банки й одразу ж закатати металевими кришками. Перевернути їх догори дном і вкутати теплим пледом. Залишити в такому стані мінімум на 6 годин, потім прибирати на зберігання.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: рецепт перевірений роками. Заготовка чудово зберігається в комірчині при кімнатній температурі. Банки ще жодного разу не вибухнули! Взимку, коли відкриєте салатик, кухнею пошириться запах свіжих огірочків. Смачнішої закуски годі й шукати!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: