clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 14432

Огірковий салат «Ніжинський»

Взимку, коли відкриєте салатик, кухнею пошириться запах свіжих огірочків. Смачнішої закуски годі й шукати!
Взимку, коли відкриєте салатик, кухнею пошириться запах свіжих огірочків. Смачнішої закуски годі й шукати! Фото: автора

Рецепт смачної закуски на зиму перевірений роками зі старого маминого кулінарного зошита.

Ніжинські огірочки не в одному літературному творі із захопленням згадуються (особливо у Гоголя). Але краще про них не читати, а куштувати! До речі, в місті Ніжин у 2005 році навіть був відкритий пам'ятник ніжинському огірку.

Інгредієнти:

3 кг огірків,

500 г цибулі,

0,5 склянки оцту 9%-го оцту,

12 ст. л. рафінованої олії,

1 склянка цукру,

100 г солі,

1 велика головка часнику,

1 ч. л. чорного меленого перцю,

лавровий листок.

Приготування:

Нарізати огірки кружальцями (дехто бере великі плоди, які не годяться для маринування чи засолювання, але салат набагато краще смакує тоді, коли огірочки молоденькі та невеликого розміру, тоді в них навіть шкірочку знімати не потрібно). Цибулю подрібнити півкільцями, часник вичавити через прес. Змішати всі інгредієнти, додати сіль, цукор, перець та олію. Залишити на годину маринуватися, періодично помішуючи.

У вас має виділитися достатня кількість соку.

Салат із соком поставити на середній вогонь. Як тільки огірки закиплять і почнуть міняти колір (хвилин через 5), влити оцет і знову дати заготовці закипіти (спробуйте на смак та відкоригуйте кількість солі та цукру).

Розкласти салат у гарячі стерильні банки й одразу ж закатати металевими кришками. Перевернути їх догори дном і вкутати теплим пледом. Залишити в такому стані мінімум на 6 годин, потім прибирати на зберігання.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: рецепт перевірений роками. Заготовка чудово зберігається в комірчині при кімнатній температурі. Банки ще жодного разу не вибухнули! Взимку, коли відкриєте салатик, кухнею пошириться запах свіжих огірочків. Смачнішої закуски годі й шукати!

 

кабачки, заготовки з огірків, огірки, домашні заготовки, мариновані огірки, заготовки на зиму, консервація, маринади, засолювання, салат ніжинський, салати на зиму

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Швидкі мариновані огірочки аля-тайські
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3779
Готуються швидко, а з’їдаються ще швидше! Смачно і корисно.
Мариновані пряні огірки з корицею та гвоздикою
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3628
Відходимо від класики на користь оригінальності та незвичності.
Овочеве асорті на зиму «Консервований город»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 7491
Заготовка дуже смачна! Всі, хто її куштував, завжди просять рецепт!
Салат морквяно-селеровий із гарбузовим насінням та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 69
Соковито, смачно і неординарно, а ще помаранчево-позитивно та вітамінно!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: