clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 9652

Огірковий салат «Ніжинський»

Взимку, коли відкриєте салатик, кухнею пошириться запах свіжих огірочків. Смачнішої закуски годі й шукати!
Взимку, коли відкриєте салатик, кухнею пошириться запах свіжих огірочків. Смачнішої закуски годі й шукати! Фото: автора

Рецепт смачної закуски на зиму перевірений роками зі старого маминого кулінарного зошита.

Ніжинські огірочки не в одному літературному творі із захопленням згадуються (особливо у Гоголя). Але краще про них не читати, а куштувати! До речі, в місті Ніжин у 2005 році навіть був відкритий пам'ятник ніжинському огірку.

Інгредієнти:

3 кг огірків,

500 г цибулі,

0,5 склянки оцту 9%-го оцту,

12 ст. л. рафінованої олії,

1 склянка цукру,

100 г солі,

1 велика головка часнику,

1 ч. л. чорного меленого перцю,

лавровий листок.

Приготування:

Нарізати огірки кружальцями (дехто бере великі плоди, які не годяться для маринування чи засолювання, але салат набагато краще смакує тоді, коли огірочки молоденькі та невеликого розміру, тоді в них навіть шкірочку знімати не потрібно). Цибулю подрібнити півкільцями, часник вичавити через прес. Змішати всі інгредієнти, додати сіль, цукор, перець та олію. Залишити на годину маринуватися, періодично помішуючи.

У вас має виділитися достатня кількість соку.

Салат із соком поставити на середній вогонь. Як тільки огірки закиплять і почнуть міняти колір (хвилин через 5), влити оцет і знову дати заготовці закипіти (спробуйте на смак та відкоригуйте кількість солі та цукру).

Розкласти салат у гарячі стерильні банки й одразу ж закатати металевими кришками. Перевернути їх догори дном і вкутати теплим пледом. Залишити в такому стані мінімум на 6 годин, потім прибирати на зберігання.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: рецепт перевірений роками. Заготовка чудово зберігається в комірчині при кімнатній температурі. Банки ще жодного разу не вибухнули! Взимку, коли відкриєте салатик, кухнею пошириться запах свіжих огірочків. Смачнішої закуски годі й шукати!

 

кабачки, заготовки з огірків, огірки, домашні заготовки, мариновані огірки, заготовки на зиму, консервація, маринади, засолювання, салат ніжинський, салати на зиму

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Огірочки, мариновані з кетчупом «Чилі»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 126463
Закриваю огірки в такий спосіб вже третій рік поспіль, а цьогоріч навіть відмовилася від традиційного класичного рецепту на його користь.
Овочеве асорті на зиму «Консервований город»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 4994
Заготовка дуже смачна! Всі, хто її куштував, завжди просять рецепт!
Огірочки на зиму «як малосольні»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3367
Сезон консервування триває і я хочу запропонувати рецептик без оцту.
Швидкі мариновані огірочки аля-тайські
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3286
Готуються швидко, а з’їдаються ще швидше! Смачно і корисно.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: