clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 13635

Огірковий салат «Ніжинський»

Взимку, коли відкриєте салатик, кухнею пошириться запах свіжих огірочків. Смачнішої закуски годі й шукати!
Взимку, коли відкриєте салатик, кухнею пошириться запах свіжих огірочків. Смачнішої закуски годі й шукати! Фото: автора

Рецепт смачної закуски на зиму перевірений роками зі старого маминого кулінарного зошита.

Ніжинські огірочки не в одному літературному творі із захопленням згадуються (особливо у Гоголя). Але краще про них не читати, а куштувати! До речі, в місті Ніжин у 2005 році навіть був відкритий пам'ятник ніжинському огірку.

Інгредієнти:

3 кг огірків,

500 г цибулі,

0,5 склянки оцту 9%-го оцту,

12 ст. л. рафінованої олії,

1 склянка цукру,

100 г солі,

1 велика головка часнику,

1 ч. л. чорного меленого перцю,

лавровий листок.

Приготування:

Нарізати огірки кружальцями (дехто бере великі плоди, які не годяться для маринування чи засолювання, але салат набагато краще смакує тоді, коли огірочки молоденькі та невеликого розміру, тоді в них навіть шкірочку знімати не потрібно). Цибулю подрібнити півкільцями, часник вичавити через прес. Змішати всі інгредієнти, додати сіль, цукор, перець та олію. Залишити на годину маринуватися, періодично помішуючи.

У вас має виділитися достатня кількість соку.

Салат із соком поставити на середній вогонь. Як тільки огірки закиплять і почнуть міняти колір (хвилин через 5), влити оцет і знову дати заготовці закипіти (спробуйте на смак та відкоригуйте кількість солі та цукру).

Розкласти салат у гарячі стерильні банки й одразу ж закатати металевими кришками. Перевернути їх догори дном і вкутати теплим пледом. Залишити в такому стані мінімум на 6 годин, потім прибирати на зберігання.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: рецепт перевірений роками. Заготовка чудово зберігається в комірчині при кімнатній температурі. Банки ще жодного разу не вибухнули! Взимку, коли відкриєте салатик, кухнею пошириться запах свіжих огірочків. Смачнішої закуски годі й шукати!

 

кабачки, заготовки з огірків, огірки, домашні заготовки, мариновані огірки, заготовки на зиму, консервація, маринади, засолювання, салат ніжинський, салати на зиму

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Огірочки на зиму «як малосольні»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3646
Сезон консервування триває і я хочу запропонувати рецептик без оцту.
Мариновані огірки без стерилізції
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 17161
Смачний рецепт консервації на зиму.
Швидкі мариновані огірочки аля-тайські
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3578
Готуються швидко, а з’їдаються ще швидше! Смачно і корисно.
Овочеве асорті на зиму «Консервований город»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 6950
Заготовка дуже смачна! Всі, хто її куштував, завжди просять рецепт!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: