clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 845

Лісові гриби в сметані — універсальна, ситна й дуже смачна страва

Готувати зі сметаною можна не тільки свіжі лісові гриби, але й заморожені.
Готувати зі сметаною можна не тільки свіжі лісові гриби, але й заморожені. Фото: автора

Ароматні, корисні дари лісу, доповнені найніжнішим, густим соусом – ідеальне поєднання.

Такі грибочки можуть стати як гарніром до м'яса, так і чудовим соусом. Щоб страва вийшла ніжною, варто обсмажувати їх на вершковому маслі. Готувати зі сметаною можна не тільки свіжі лісові гриби, але й заморожені. Смакують, як самостійна страва або як додаток до дерунів, вареників, картоплі тощо...

Інгредієнти:

1 кг варених лісових грибів (можна печериць чи глив),

150 мл жирної домашньої сметани,

3 ст. л. вершкового масла,

1 велика цибулина,

3-4 зубки часнику,

сіль, чорний мелений перець,

мускатний горіх,

зелена цибуля, петрушка та кріп.

Приготування:

Варені гриби добре промити та відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Викласти на сковорідку з вершковим маслом та смажити до повного випаровування рідини.

Цибулину почистити та нашаткувати тонкими півкільцями. Додати до грибів й ретельно перемішати.

Потім черга за дрібно порубаним часником. Все посолити, поперчити, ретельно перемішати. Смажити 15 хвилин.

Влити сметану, знову все перемішати та тушкувати під закритою кришкою на маленькому вогні близько 20 хвилин.

Наприкінці додати подрібнену зелень.

Перемішати та готувати ще 5 хвилин. Подавати лісові гриби в сметані гарячими. Краще використовувати посуд, який довго тримає тепло.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: щоб вийшла смачна страва, варто знати кілька секретів приготування грибів. До прикладу, почищену та подрібнену сировину перед варінням слід залити підсоленою водою на півгодини. Потім добре промити, кілька разів облити окропом. Так гриби збережуть еластичність та смакові якості. Крім того в підсоленій воді з грибів втечуть всі черв’ячки, яких ви не помітили при чищені. Дари лісу потрібно готувати під кришкою, поки не випарується сік. Обсмажувати або тушкувати гриби з овочами або м’ясом слід на невеликому вогні, тоді вони виходять пружними й апетитними на вигляд. А зберегти колір головного інгредієнта допоможе сік лимона (невелика кількість).



гриби, лісові гриби в сметані, страви з грибів

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фрікасе з курки з лісовими грибами в сидрі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1193
Популярна страва французької кухні, яка має досить цікаву технологію приготування — м'ясо на кісточці спочатку обсмажується на сковорідці, а потім доводиться до готовності у вершковому соусі.
Картопля, фарширована м’ясом, у грибному соусі під сирною «шубкою»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1223
Чудовий рецепт – простий та легкий, а сама страва надзвичайно смачна. Така картопелька здатна не лише втамувати голод, але й покращити настрій – адже хороша трапеза завжди робить день приємнішим!
Опеньки з картоплею, запечені в духовці
гриби
Світлана ЯСЬКОВА 3131
Рецепт простий, проте дуже смачний.
Реберця з грибами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 855
Дуже смачне та ніжне м’ясо! Воно просто саме відстає від кісточки, а соус ідеально доповнює смак свинини.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: