ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Лісові гриби в сметані — універсальна, ситна й дуже смачна страва

19 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 27921
Готувати зі сметаною можна не тільки свіжі лісові гриби, але й заморожені.
Готувати зі сметаною можна не тільки свіжі лісові гриби, але й заморожені. Фото: автора

Ароматні, корисні дари лісу, доповнені найніжнішим, густим соусом – ідеальне поєднання.

Такі грибочки можуть стати як гарніром до м'яса, так і чудовим соусом. Щоб страва вийшла ніжною, варто обсмажувати їх на вершковому маслі. Готувати зі сметаною можна не тільки свіжі лісові гриби, але й заморожені. Смакують, як самостійна страва або як додаток до дерунів, вареників, картоплі тощо...

Інгредієнти:

1 кг варених лісових грибів (можна печериць чи глив),

150 мл жирної домашньої сметани,

3 ст. л. вершкового масла,

1 велика цибулина,

3-4 зубки часнику,

сіль, чорний мелений перець,

мускатний горіх,

зелена цибуля, петрушка та кріп.

Приготування:

Варені гриби добре промити та відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Викласти на сковорідку з вершковим маслом та смажити до повного випаровування рідини.

Цибулину почистити та нашаткувати тонкими півкільцями. Додати до грибів й ретельно перемішати.

Потім черга за дрібно порубаним часником. Все посолити, поперчити, ретельно перемішати. Смажити 15 хвилин.

Влити сметану, знову все перемішати та тушкувати під закритою кришкою на маленькому вогні близько 20 хвилин.

Наприкінці додати подрібнену зелень.

Перемішати та готувати ще 5 хвилин. Подавати лісові гриби в сметані гарячими. Краще використовувати посуд, який довго тримає тепло.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: щоб вийшла смачна страва, варто знати кілька секретів приготування грибів. До прикладу, почищену та подрібнену сировину перед варінням слід залити підсоленою водою на півгодини. Потім добре промити, кілька разів облити окропом. Так гриби збережуть еластичність та смакові якості. Крім того в підсоленій воді з грибів втечуть всі черв’ячки, яких ви не помітили при чищені. Дари лісу потрібно готувати під кришкою, поки не випарується сік. Обсмажувати або тушкувати гриби з овочами або м’ясом слід на невеликому вогні, тоді вони виходять пружними й апетитними на вигляд. А зберегти колір головного інгредієнта допоможе сік лимона (невелика кількість).



гриби, лісові гриби в сметані, страви з грибів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую