clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 651

Курячі сердечка в томатному соусі з овочами та яблуками

Таке рагу із курячих сердець можна подавати до будь-якого гарніру – до локшини, рису, кус-кусу, булгуру...
Таке рагу із курячих сердець можна подавати до будь-якого гарніру – до локшини, рису, кус-кусу, булгуру... Фото: автора

Це дуже зручний, швидкий, простий і, звісно ж, смачний рецепт, який завжди прийде вам на допомогу, коли мало часу, але потрібно щось швиденько приготувати на вечерю.

Таке рагу із курячих сердець можна подавати до будь-якого гарніру – до локшини, рису, кус-кусу, булгуру... А ще воно чудово смакують із картопляним пюре. Кількість овочів можна збільшити або зменшити залежно від вашого смаку. А восени замість яблук можна додавати айву. Завдяки цим фруктам страва набуває неймовірного аромату!

Інгредієнти:

500 г курячих сердець (промитих, зачищених від плівок і зайвого жиру),

сік половинки лимона,

2-3 зубки часнику (подрібненого),

1-2 великі яблука (бажано використовувати кислі),

1 ст. л. гострого томатного соусу,

50 мл білого сухого вина,

2 ст. л. соєвого соусу,

сіль, мелений чорний перець за смаком,

лавровий листок,

1 велика морквина,

1 велика цибулина,

3 болгарських перці.

Приготування:

Приправити серця сіллю, меленим перцем, лимонним соком, соєвим соусом, вином та часником. Перемішати. Накрити й прибрати в холодильник на 15 хвилин маринуватися. Нагріти на сковорідці вершкове масло. Сердечка вийняти з маринаду (рідину не виливати!) й смажити протягом 15 хвилин, двічі-тричі перемішавши.

Овочі почистити й нарізати: цибулю — кільцями, моркву — соломкою, перець — півмісяцями. Яблука подрібнити тонкими пластинками, видаливши попередньо насіння.

Скласти яблука на дно чавунного казанка. Обсмажені серця змішати з овочами та викласти зверху на яблука.

Залити томатним соусом й тушкувати під кришкою 15 хвилин. Потім влити маринад, у якому маринувалися серця, та готувати все до готовності.

На тарілку викласти сердечка разом із соусом від смаження. Прикрасити гілочкою меліси чи базиліка.

шлуночки, серце, серця, курячі сердечка, м`ясо та субпродукти, рагу з сердечок, курячі сердечка в томатному соусі, курячі серця з овочами, рагу, курятина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кабачкове рагу з курячими сердечками «Краківське»
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1205
Всім тим, хто любить субпродукти, присвячується!
Салат з серцем «Улюблений» з маринованими огірочками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1860
Салату виходить багато, але він і так само швидко з'їдається.
Курячі шлуночки з овочами, запечені в горщиках
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1405
Завдяки приготуванню у порційних горщиках, страва виходить дуже ніжною, ароматною та смачною.
Угорський гуляш із серця з горошком, кабачком та шпинатом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1017
Від довгого тушкування м'яса і овочів у чавунці утворюється густий і ароматний соус.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: