clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 920

Курячі сердечка в томатному соусі з овочами та яблуками

Таке рагу із курячих сердець можна подавати до будь-якого гарніру – до локшини, рису, кус-кусу, булгуру...
Таке рагу із курячих сердець можна подавати до будь-якого гарніру – до локшини, рису, кус-кусу, булгуру... Фото: автора

Це дуже зручний, швидкий, простий і, звісно ж, смачний рецепт, який завжди прийде вам на допомогу, коли мало часу, але потрібно щось швиденько приготувати на вечерю.

Таке рагу із курячих сердець можна подавати до будь-якого гарніру – до локшини, рису, кус-кусу, булгуру... А ще воно чудово смакують із картопляним пюре. Кількість овочів можна збільшити або зменшити залежно від вашого смаку. А восени замість яблук можна додавати айву. Завдяки цим фруктам страва набуває неймовірного аромату!

Інгредієнти:

500 г курячих сердець (промитих, зачищених від плівок і зайвого жиру),

сік половинки лимона,

2-3 зубки часнику (подрібненого),

1-2 великі яблука (бажано використовувати кислі),

1 ст. л. гострого томатного соусу,

50 мл білого сухого вина,

2 ст. л. соєвого соусу,

сіль, мелений чорний перець за смаком,

лавровий листок,

1 велика морквина,

1 велика цибулина,

3 болгарських перці.

Приготування:

Приправити серця сіллю, меленим перцем, лимонним соком, соєвим соусом, вином та часником. Перемішати. Накрити й прибрати в холодильник на 15 хвилин маринуватися. Нагріти на сковорідці вершкове масло. Сердечка вийняти з маринаду (рідину не виливати!) й смажити протягом 15 хвилин, двічі-тричі перемішавши.

Овочі почистити й нарізати: цибулю — кільцями, моркву — соломкою, перець — півмісяцями. Яблука подрібнити тонкими пластинками, видаливши попередньо насіння.

Скласти яблука на дно чавунного казанка. Обсмажені серця змішати з овочами та викласти зверху на яблука.

Залити томатним соусом й тушкувати під кришкою 15 хвилин. Потім влити маринад, у якому маринувалися серця, та готувати все до готовності.

На тарілку викласти сердечка разом із соусом від смаження. Прикрасити гілочкою меліси чи базиліка.

шлуночки, серце, серця, курячі сердечка, м`ясо та субпродукти, рагу з сердечок, курячі сердечка в томатному соусі, курячі серця з овочами, рагу, курятина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат з серцем «Улюблений» з маринованими огірочками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2859
Салату виходить багато, але він і так само швидко з'їдається.
Фрікасе із курячих сердечок – все геніальне просто!
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1534
Вишукана, але абсолютно легка в приготуванні страва, яка вже давно стала класикою ресторанної кухні.
Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1502
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Курячі шлуночки по-корейськи з грибами
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1963
Ця закуска подобається навіть тим, хто не є великим прихильником субпродуктів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: