ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Персиковий джем зі смородиною та апельсинами

22 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3637
Основну скрипку в джемі грають солодкі сонячні персики, а вже потім відчуваються ароматні цитрусові нотки апельсина та кислинка смородини. Все разом – це щось неймовірне!
Основну скрипку в джемі грають солодкі сонячні персики, а вже потім відчуваються ароматні цитрусові нотки апельсина та кислинка смородини. Все разом – це щось неймовірне! Фото: автора

Це фантастичне поєднання цитрусових, ягід та фруктів. А колір який неймовірний – такий яскравий, теплий, малиново-помаранчевий!

Джем – справжня вітамінна бомба! Основну скрипку тут, все ж таки, грають солодкі сонячні персики, а вже потім відчуваються ароматні цитрусові нотки апельсина та кислинка смородини. Все разом – це щось неймовірне! Раніше вже варила варення та джем із персиків. Завжди додавала трішки лимонної кислоти. Але в цьому рецепті такої необхідності немає. Всі складові підібрані ідеально й чудово доповнюють одне одного. Наступного року хочу спробувати приготувати цей джем із якоюсь іншою ягодою. До прикладу, малиною чи ожиною.

Інгредієнти:

3 кг стиглих персиків (вже почищених без кісточки; я купую 5 кг і вже після підготовки виходить потрібна кількість),

3 великих апельсини,

500 г смородини (можна навіть використовувати заморожену, але попередньо її слід розморозити, щоб позбутися зайвої рідини),

2 кг цукру (цієї кількості цілком достатньо, адже персики занадто солодкі).

Приготування:

Персики нарізати часточками, скласти в каструлю й засипати половиною цукру. Додати нарізані дрібно апельсини (без цедри). Все перемішати.

Викласти зверху смородину й залишити на годинку, щоб виділився сік.

Потім поставити на плиту, накривши кришкою. Після того, як суміш закипить, зменшити температуру до мінімуму й варити 30 хвилин, періодично помішуючи.

Майбутній джем зняти з плити, дати трохи охолонути.

Збити блендером на пюре просто в каструлі.

Всипати цукор, який залишився.

Розмішати, прикрити кришкою і варити ще годину (плюс-мінус 15-20 хвилин, адже тут все залежить від соковитості фруктів), час від часу перемішуючи, щоб джем не підгорів.

Готовність перевірити, крапнувши трішки джему на охолоджену тарілочку (якщо не розтікається – готовий). Гарячим розкласти в стерильні гарячі банки й закрити кришками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: густину джему можна коригувати на свій смак – якщо хочете густіший, варити доведеться довше. Мені подобається коли джем не такий густий, як повидло. Ми більше використовуємо його як соус-поливку для млинців, оладок, морозива чи сирної запіканки.

 

джем, персики, домашні заготовки, персиковий джем, джеми, варення, повидло, персиковий джем з апельсинами та смородиною, заготовки на зиму, конфітюр

Коментарі:

  Так  Ні, дякую