Гаряча тема:
- Війна
Джем – справжня вітамінна бомба! Основну скрипку тут, все ж таки, грають солодкі сонячні персики, а вже потім відчуваються ароматні цитрусові нотки апельсина та кислинка смородини. Все разом – це щось неймовірне! Раніше вже варила варення та джем із персиків. Завжди додавала трішки лимонної кислоти. Але в цьому рецепті такої необхідності немає. Всі складові підібрані ідеально й чудово доповнюють одне одного. Наступного року хочу спробувати приготувати цей джем із якоюсь іншою ягодою. До прикладу, малиною чи ожиною.
Інгредієнти:
3 кг стиглих персиків (вже почищених без кісточки; я купую 5 кг і вже після підготовки виходить потрібна кількість),
3 великих апельсини,
500 г смородини (можна навіть використовувати заморожену, але попередньо її слід розморозити, щоб позбутися зайвої рідини),
2 кг цукру (цієї кількості цілком достатньо, адже персики занадто солодкі).
Приготування:
Персики нарізати часточками, скласти в каструлю й засипати половиною цукру. Додати нарізані дрібно апельсини (без цедри). Все перемішати.
Викласти зверху смородину й залишити на годинку, щоб виділився сік.
Потім поставити на плиту, накривши кришкою. Після того, як суміш закипить, зменшити температуру до мінімуму й варити 30 хвилин, періодично помішуючи.
Майбутній джем зняти з плити, дати трохи охолонути.
Збити блендером на пюре просто в каструлі.
Всипати цукор, який залишився.
Розмішати, прикрити кришкою і варити ще годину (плюс-мінус 15-20 хвилин, адже тут все залежить від соковитості фруктів), час від часу перемішуючи, щоб джем не підгорів.
Готовність перевірити, крапнувши трішки джему на охолоджену тарілочку (якщо не розтікається – готовий). Гарячим розкласти в стерильні гарячі банки й закрити кришками.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: густину джему можна коригувати на свій смак – якщо хочете густіший, варити доведеться довше. Мені подобається коли джем не такий густий, як повидло. Ми більше використовуємо його як соус-поливку для млинців, оладок, морозива чи сирної запіканки.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: