clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 634

Персиковий джем зі смородиною та апельсинами

Основну скрипку в джемі грають солодкі сонячні персики, а вже потім відчуваються ароматні цитрусові нотки апельсина та кислинка смородини. Все разом – це щось неймовірне!
Основну скрипку в джемі грають солодкі сонячні персики, а вже потім відчуваються ароматні цитрусові нотки апельсина та кислинка смородини. Все разом – це щось неймовірне! Фото: автора

Це фантастичне поєднання цитрусових, ягід та фруктів. А колір який неймовірний – такий яскравий, теплий, малиново-помаранчевий!

Джем – справжня вітамінна бомба! Основну скрипку тут, все ж таки, грають солодкі сонячні персики, а вже потім відчуваються ароматні цитрусові нотки апельсина та кислинка смородини. Все разом – це щось неймовірне! Раніше вже варила варення та джем із персиків. Завжди додавала трішки лимонної кислоти. Але в цьому рецепті такої необхідності немає. Всі складові підібрані ідеально й чудово доповнюють одне одного. Наступного року хочу спробувати приготувати цей джем із якоюсь іншою ягодою. До прикладу, малиною чи ожиною.

Інгредієнти:

3 кг стиглих персиків (вже почищених без кісточки; я купую 5 кг і вже після підготовки виходить потрібна кількість),

3 великих апельсини,

500 г смородини (можна навіть використовувати заморожену, але попередньо її слід розморозити, щоб позбутися зайвої рідини),

2 кг цукру (цієї кількості цілком достатньо, адже персики занадто солодкі).

Приготування:

Персики нарізати часточками, скласти в каструлю й засипати половиною цукру. Додати нарізані дрібно апельсини (без цедри). Все перемішати.

Викласти зверху смородину й залишити на годинку, щоб виділився сік.

Потім поставити на плиту, накривши кришкою. Після того, як суміш закипить, зменшити температуру до мінімуму й варити 30 хвилин, періодично помішуючи.

Майбутній джем зняти з плити, дати трохи охолонути.

Збити блендером на пюре просто в каструлі.

Всипати цукор, який залишився.

Розмішати, прикрити кришкою і варити ще годину (плюс-мінус 15-20 хвилин, адже тут все залежить від соковитості фруктів), час від часу перемішуючи, щоб джем не підгорів.

Готовність перевірити, крапнувши трішки джему на охолоджену тарілочку (якщо не розтікається – готовий). Гарячим розкласти в стерильні гарячі банки й закрити кришками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: густину джему можна коригувати на свій смак – якщо хочете густіший, варити доведеться довше. Мені подобається коли джем не такий густий, як повидло. Ми більше використовуємо його як соус-поливку для млинців, оладок, морозива чи сирної запіканки.

 

джем, персики, домашні заготовки, персиковий джем, джеми, варення, повидло, персиковий джем з апельсинами та смородиною, заготовки на зиму, конфітюр

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Грушово-ожиновий конфітюр
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1673
Просто божественний смаколик – прозорий, з апетитними шматочками ягідок ожини та грушок, вишуканим ароматом та чудовим смаком.
Черешневий джем із корицею та бад’яном
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1073
Розкішний смаколик із пряною ноткою глінтвейну.
Желе з порічок «Вісьмихвилинка» від Елізабет Девід
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 21203
Елізабет Девід – матір сучасної британської кулінарії та автор багатьох кулінарних книг. Натрапила на її рецепт варення тоді, коли шукала щось швидке, не клопітке, але смачне.
Консервовані персики половинками без стерилізації
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3156
Дивовижні ласощі, які ви не купите в магазині!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: