clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 536

Селянський овочевий салат із домашнім сиром та базиліком

Неймовірно смачна страва, якщо зробити її з молоденьких хрумких огірочків та ароматних червонобоких помідорчиків тільки з грядки, а також жирного домашнього сиру й свіженької пряної зелені.
Неймовірно смачна страва, якщо зробити її з молоденьких хрумких огірочків та ароматних червонобоких помідорчиків тільки з грядки, а також жирного домашнього сиру й свіженької пряної зелені. Фото: автора

Рецепт для тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою, харчується правильно й збалансовано. В цьому салаті немає нічого зайвого, всі інгредієнти ідеально поєднуються за смаком.

Такий салатик можна приготувати і взимку, з тепличними томатами та огірками, але смак у нього буде зовсім не такий. А ось влітку це вже зовсім інша, неймовірно смачна страва, якщо зробити її з молоденьких хрумких огірочків та ароматних червонобоких помідорчиків тільки з грядки, а також жирного домашнього сиру й свіженької пряної зелені. З таких простих продуктів у вас вийде не просто овочевий салат, а справжня вітамінна гірка!

Інгредієнти:

3 огірка,

3 помідори,

150 г домашнього сиру (краще купувати спресований в одну велику грудку, а не розсипчастий, щоб потім його можна було красиво викласти шматочками),

декілька гілочок базиліку,

листя салату,

кунжут (злегка підсмажений).

Заправка:

3-4 ст. л. оливкової олії (можна соняшникової, але пахучої, нерафінованої),

1 ст. л. білого винного чи яблучного оцту (у мене рисовий, який купують для суші),

сік половинки апельсина,

1 ч. л. ніжної гірчиці (у мене медова – ідеально доповнила заправку),

1 ч. л. меду,

сіль та суміш перців мелена.

Приготування:

Зробити заправку: виделкою змішати всі інгредієнти в склянці до повного розчинення солі. Залишити на декілька хвилин, щоб відкрилися всі аромати.

Базилік, салат, огірки й томати помити та обсушити (як я уже згадувала, краще, якщо вони будуть домашніми, тільки з грядки).

Сир покришити великими шматками (мій був такої чудової текстури, що я його ножем різала; при цьому він вологий і пружний, абсолютно не сухий!).

Огірки нарізати кружальцями чи півмісяцями, покласти в салатницю (беріть молоденькі плоди, щоб не видаляти з них шкірочку).

Помідори нарізати часточками, додати їх до огірків.

Потім відправити у салатницю сир та зеленину (просто порвати руками).

Полити салат заправкою й акуратно перемішати ложкою. Подавати одразу ж, посипавши зверху кунжутом.

Прикрасити зеленню – кропом, петрушкою, базиліком, кінзою, руколою – вибирайте те, що вам більше подобається (дуже ефектно страва виглядає в прозорих креманках). 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: не варто нарізати овочі надто тонко й дрібно, адже ми готуємо селянський салат, а не олів'є. Повинен відчуватися смак кожного овочу. Настоюватися йому не потрібно, адже листя салату дуже швидко в’яне, а овочі пускають сік.

салати без майонезу, , літні салати, овочеві салати, салати, салат, домашній сир, селянський овочевий салат,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Традиційний овочевий салат на новий незвичний лад
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1461
Напевно, кожна господиня з початком сезону ранніх овочів готує салатик із редиски, огірків та яєць, де всі інгредієнти нарізуються часточками. Але я хочу запропонувати вам іншу подачу цієї звичної всім страви.
Теплий салат зі спаржевої квасолі з яйцями
салати
Світлана ЯСЬКОВА 615
Простий, невибагливий, проте дуже смачний.
Салат "Дует томатів та насіння"
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1389
Легкий, свіжий, пікантний та хрусткий салатик з невеликою кислинкою.
Салат «Оксамитовий смак» із фетою, буряком та апельсином
салати
Світлана ЯСЬКОВА 932
Він легкий, свіжий та соковитий. Все у ньому гармонійно, нічого зайвого!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: