ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Селянський овочевий салат із домашнім сиром та базиліком

23 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5117
Неймовірно смачна страва, якщо зробити її з молоденьких хрумких огірочків та ароматних червонобоких помідорчиків тільки з грядки, а також жирного домашнього сиру й свіженької пряної зелені.
Неймовірно смачна страва, якщо зробити її з молоденьких хрумких огірочків та ароматних червонобоких помідорчиків тільки з грядки, а також жирного домашнього сиру й свіженької пряної зелені. Фото: автора

Рецепт для тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою, харчується правильно й збалансовано. В цьому салаті немає нічого зайвого, всі інгредієнти ідеально поєднуються за смаком.

Такий салатик можна приготувати і взимку, з тепличними томатами та огірками, але смак у нього буде зовсім не такий. А ось влітку це вже зовсім інша, неймовірно смачна страва, якщо зробити її з молоденьких хрумких огірочків та ароматних червонобоких помідорчиків тільки з грядки, а також жирного домашнього сиру й свіженької пряної зелені. З таких простих продуктів у вас вийде не просто овочевий салат, а справжня вітамінна гірка!

Інгредієнти:

3 огірка,

3 помідори,

150 г домашнього сиру (краще купувати спресований в одну велику грудку, а не розсипчастий, щоб потім його можна було красиво викласти шматочками),

декілька гілочок базиліку,

листя салату,

кунжут (злегка підсмажений).

Заправка:

3-4 ст. л. оливкової олії (можна соняшникової, але пахучої, нерафінованої),

1 ст. л. білого винного чи яблучного оцту (у мене рисовий, який купують для суші),

сік половинки апельсина,

1 ч. л. ніжної гірчиці (у мене медова – ідеально доповнила заправку),

1 ч. л. меду,

сіль та суміш перців мелена.

Приготування:

Зробити заправку: виделкою змішати всі інгредієнти в склянці до повного розчинення солі. Залишити на декілька хвилин, щоб відкрилися всі аромати.

Базилік, салат, огірки й томати помити та обсушити (як я уже згадувала, краще, якщо вони будуть домашніми, тільки з грядки).

Сир покришити великими шматками (мій був такої чудової текстури, що я його ножем різала; при цьому він вологий і пружний, абсолютно не сухий!).

Огірки нарізати кружальцями чи півмісяцями, покласти в салатницю (беріть молоденькі плоди, щоб не видаляти з них шкірочку).

Помідори нарізати часточками, додати їх до огірків.

Потім відправити у салатницю сир та зеленину (просто порвати руками).

Полити салат заправкою й акуратно перемішати ложкою. Подавати одразу ж, посипавши зверху кунжутом.

Прикрасити зеленню – кропом, петрушкою, базиліком, кінзою, руколою – вибирайте те, що вам більше подобається (дуже ефектно страва виглядає в прозорих креманках). 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: не варто нарізати овочі надто тонко й дрібно, адже ми готуємо селянський салат, а не олів'є. Повинен відчуватися смак кожного овочу. Настоюватися йому не потрібно, адже листя салату дуже швидко в’яне, а овочі пускають сік.

салати без майонезу, , літні салати, овочеві салати, салати, салат, домашній сир, селянський овочевий салат,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую