Гаряча тема:
- Війна
Такий салатик можна приготувати і взимку, з тепличними томатами та огірками, але смак у нього буде зовсім не такий. А ось влітку це вже зовсім інша, неймовірно смачна страва, якщо зробити її з молоденьких хрумких огірочків та ароматних червонобоких помідорчиків тільки з грядки, а також жирного домашнього сиру й свіженької пряної зелені. З таких простих продуктів у вас вийде не просто овочевий салат, а справжня вітамінна гірка!
Інгредієнти:
3 огірка,
3 помідори,
150 г домашнього сиру (краще купувати спресований в одну велику грудку, а не розсипчастий, щоб потім його можна було красиво викласти шматочками),
декілька гілочок базиліку,
листя салату,
кунжут (злегка підсмажений).
Заправка:
3-4 ст. л. оливкової олії (можна соняшникової, але пахучої, нерафінованої),
1 ст. л. білого винного чи яблучного оцту (у мене рисовий, який купують для суші),
сік половинки апельсина,
1 ч. л. ніжної гірчиці (у мене медова – ідеально доповнила заправку),
1 ч. л. меду,
сіль та суміш перців мелена.
Приготування:
Зробити заправку: виделкою змішати всі інгредієнти в склянці до повного розчинення солі. Залишити на декілька хвилин, щоб відкрилися всі аромати.
Базилік, салат, огірки й томати помити та обсушити (як я уже згадувала, краще, якщо вони будуть домашніми, тільки з грядки).
Сир покришити великими шматками (мій був такої чудової текстури, що я його ножем різала; при цьому він вологий і пружний, абсолютно не сухий!).
Огірки нарізати кружальцями чи півмісяцями, покласти в салатницю (беріть молоденькі плоди, щоб не видаляти з них шкірочку).
Помідори нарізати часточками, додати їх до огірків.
Потім відправити у салатницю сир та зеленину (просто порвати руками).
Полити салат заправкою й акуратно перемішати ложкою. Подавати одразу ж, посипавши зверху кунжутом.
Прикрасити зеленню – кропом, петрушкою, базиліком, кінзою, руколою – вибирайте те, що вам більше подобається (дуже ефектно страва виглядає в прозорих креманках).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: не варто нарізати овочі надто тонко й дрібно, адже ми готуємо селянський салат, а не олів'є. Повинен відчуватися смак кожного овочу. Настоюватися йому не потрібно, адже листя салату дуже швидко в’яне, а овочі пускають сік.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: