ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Стіжки – ніжні котлетки під сиром із грибною начинкою

26 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3824
Котлетки виходять дуже соковитими внаслідок додавання картоплі та йогурту.
Котлетки виходять дуже соковитими внаслідок додавання картоплі та йогурту. Фото: автора

Надзвичайно ситна й смачна страва з найдоступніших продуктів, яка подобається і дорослим, і дітям.

Котлетки виходять дуже соковитими внаслідок додавання картоплі та йогурту. Крім того, вони не шкодять фігурі, оскільки не смажаться на сковорідці, а запікаються у духовці. Таку страву не соромно подати навіть на святковий стіл.

Інгредієнти:

500 г м’ясного фаршу,

3 зубки часнику,

1 яйце,

2 картоплини,

1 цибулини,

7 ч. л. натурального йогурту (можна сметани або, якщо вживаєте, майонезу),

1 ст. л. олії,

150-200 г твердого сиру,

суміш перців мелена,

200 г грибів (у мене попередньо вдварені лісові, але можна й печериці),

1 велика морквина,

сіль за смаком.

Приготування:

Фарш добре вимішати з натертою цибулею, яйцем, подрібненим часником, сіллю та перцем.

Сформувати з нього котлетки невеличкої форми та розплескати їх рукою, щоб вийшли маленькі палянички. На пергамент викласти заготовки з фаршу, зробити в них заглиблення.

На сковорідці з олією підсмажити гриби та моркву, нарізану брусочками.

Викласти туди гриби з морквою.

Картоплю і сир натерти окремо. Викласти картоплю на гриби, полити йогуртом, підсолити й поперчити, зверху — сир.

Запікати близько 40 хвилин при 180°С до зарум'янювання.

котлети, страви з фаршем, м`ясо та субпродукти, гриби, страви з грибами, лісові гриби, стіжки, тефтелі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую