ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Мариновані пікантні яблука на зиму

28 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 14610
Взимку мариновані яблучка можна поєднувати з іншими овочами та фруктами, приготованими за допомогою маринування, або подавати як самостійну закуску.
Взимку мариновані яблучка можна поєднувати з іншими овочами та фруктами, приготованими за допомогою маринування, або подавати як самостійну закуску. Фото: автора

Простий рецепт, що не вимагає просунутих кулінарних навичок.

Для реалізації наведеної нижче технології маринування яблук на зиму найкраще підходять кислуваті сорти – «Антонівка», «Білий налив» тощо. Не рекомендується використовувати перезрілі плоди, не підходять для цього рецепта й надмірно солодкі фрукти.

Інгредієнти:

3,5 кг яблук,

4 л води,

10 ст. л. цукру,

2 ст. л. солі,

150 мл яблучного оцту,

1 ст. л. чорного перцю горошком,

лавровий листок,

декілька бутонів гвоздики,

запашний перець горошком,

зірочки бодяну.

Приготування:

Спеції, зазначені в переліку інгредієнтів, розфасувати в дві трилітрові банки, які попередньо пройшли стерилізацію. Потім тару повністю заповнити цілими яблуками, причому їх розмір не повинен перешкоджати проходженню через горлечко банки.

Маринад: у воді змішати цукор і сіль, довести до кипіння. Потім влити оцет і дати маринаду ще раз закипіти. Залити цим розчином банки з яблуками. Поставити заготовки в каструлю з водою і стерилізувати. Тривалість – до 20 хвилин.

Потім банки закатати металевими кришками й перевернути догори дном. Вкутати ковдрою і витримати в такому стані до повного охолодження.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: взимку мариновані яблучка можна поєднувати з іншими овочами та фруктами, приготованими за допомогою маринування, або подавати як самостійну закуску.

 

маринади, домашні заготовки, заготовки на зиму, мариновані яблука, консервація, соління, яблука, білий налив

Коментарі:

  Так  Ні, дякую