Гаряча тема:
- Війна
Для реалізації наведеної нижче технології маринування яблук на зиму найкраще підходять кислуваті сорти – «Антонівка», «Білий налив» тощо. Не рекомендується використовувати перезрілі плоди, не підходять для цього рецепта й надмірно солодкі фрукти.
Інгредієнти:
3,5 кг яблук,
4 л води,
10 ст. л. цукру,
2 ст. л. солі,
150 мл яблучного оцту,
1 ст. л. чорного перцю горошком,
лавровий листок,
декілька бутонів гвоздики,
запашний перець горошком,
зірочки бодяну.
Приготування:
Спеції, зазначені в переліку інгредієнтів, розфасувати в дві трилітрові банки, які попередньо пройшли стерилізацію. Потім тару повністю заповнити цілими яблуками, причому їх розмір не повинен перешкоджати проходженню через горлечко банки.
Маринад: у воді змішати цукор і сіль, довести до кипіння. Потім влити оцет і дати маринаду ще раз закипіти. Залити цим розчином банки з яблуками. Поставити заготовки в каструлю з водою і стерилізувати. Тривалість – до 20 хвилин.
Потім банки закатати металевими кришками й перевернути догори дном. Вкутати ковдрою і витримати в такому стані до повного охолодження.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: взимку мариновані яблучка можна поєднувати з іншими овочами та фруктами, приготованими за допомогою маринування, або подавати як самостійну закуску.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: