ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кабачкове рагу по-селянськи – бестселер французької кухні

29 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4441
Овочеві рагу відносяться до тих страв, які можна їсти все літо, експериментуючи з набором інгредієнтів.
Овочеві рагу відносяться до тих страв, які можна їсти все літо, експериментуючи з набором інгредієнтів. Фото: автора

Ситна та улюблена багатьма страва. Вона нехитра, проста, але надзвичайно смачна!

Овочеві рагу відносяться до тих страв, які можна їсти все літо, експериментуючи з набором інгредієнтів. У літніх рагу з успіхом використовують як цукіні, так і звичайні білі кабачки. Вони легкі в приготуванні та є чудовим варіантом простої, смачної та ситної вечері.

З КУЛІНАРНОЇ ІСТОРІЇ: як часто водиться в кулінарії, авторські права на рагу «оформили» французи. Саме вони й дали йому ім’я «ragout», що перекладається, як «збуджувати апетит». Щоправда, новаторство французів у справі винаходу рагу досить спірне: схожі страви є в кухнях багатьох народів. В Україну рагу прийшло в 19 столітті разом із модою на все французьке. В радянські часи воно вдруге пережило сплеск інтересу після виходу на екрани фільму «Троє в човні, не рахуючи собаки», де рагу готував один із персонажів – Джордж. Якщо враховувати, що ще в «Книзі про смачну і здорову їжу» 1955 року подано всього 5 рецептів рагу, а сьогодні їх більше в десятки разів, можна впевнено сказати, що популярність цієї страви зростає з кожним роком. Цікаво, що раніше рагу готували тільки з м’яса, яке дуже довго тушкували на маленькому вогні. Потім почали додавати овочі, гриби й бобові.

Інгредієнти:

3 молодих невеличких кабачка,

1 велика морквина,

2 цибулини,

3-4 зубки часнику,

3-4 томати,

зелень петрушки та кропу,

зелена цибуля,

сіль, цукор,

мускатний горіх,

лавровий листок,

паприка,

куркума,

суміш перців мелена.

Приготування:

Кабачки нарізати шматочками середнього розміру та спасерувати на олії.

Моркву подрібнити півмісяцями, цибулю – півкільцями, часник – тонкими пластинками.

Томати нарізати великими шматками.

Зелену цибулю подрібнити.

Моркву та цибулю спасерувати окремо.

До кабачків додати цукор та часник й карамелізувати суміш протягом 7-10 хвилин, час від часу помішуючи.

Перекласти в сотейник із товстим дном.

 В сковорідку з морквою та цибулею додати томати й тушкувати протягом декількох хвилин.

Покласти подрібнену зелень. Посолити, поперчити та присмачити спеціями.

Перемішати й тушкувати 3-5 хвилин. Перекласти овочі в сотейник до кабачкової маси.

Поставити на вогонь і тушкувати все разом ще 5-7 хвилин.

За потреби досолити та поперчити.

Страва чудово смакує як у холодному так і в гарячому вигляді.   

До нас приїхав ревізорlaughing

рагу, кабачкове рагу, овочеві страви, овочі, страви з овочів, рагу з кабачків, рагу по-селянськи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую