Гаряча тема:
- Війна
Овочеві рагу відносяться до тих страв, які можна їсти все літо, експериментуючи з набором інгредієнтів. У літніх рагу з успіхом використовують як цукіні, так і звичайні білі кабачки. Вони легкі в приготуванні та є чудовим варіантом простої, смачної та ситної вечері.
З КУЛІНАРНОЇ ІСТОРІЇ: як часто водиться в кулінарії, авторські права на рагу «оформили» французи. Саме вони й дали йому ім’я «ragout», що перекладається, як «збуджувати апетит». Щоправда, новаторство французів у справі винаходу рагу досить спірне: схожі страви є в кухнях багатьох народів. В Україну рагу прийшло в 19 столітті разом із модою на все французьке. В радянські часи воно вдруге пережило сплеск інтересу після виходу на екрани фільму «Троє в човні, не рахуючи собаки», де рагу готував один із персонажів – Джордж. Якщо враховувати, що ще в «Книзі про смачну і здорову їжу» 1955 року подано всього 5 рецептів рагу, а сьогодні їх більше в десятки разів, можна впевнено сказати, що популярність цієї страви зростає з кожним роком. Цікаво, що раніше рагу готували тільки з м’яса, яке дуже довго тушкували на маленькому вогні. Потім почали додавати овочі, гриби й бобові.
Інгредієнти:
3 молодих невеличких кабачка,
1 велика морквина,
2 цибулини,
3-4 зубки часнику,
3-4 томати,
зелень петрушки та кропу,
зелена цибуля,
сіль, цукор,
мускатний горіх,
лавровий листок,
паприка,
куркума,
суміш перців мелена.
Приготування:
Кабачки нарізати шматочками середнього розміру та спасерувати на олії.
Моркву подрібнити півмісяцями, цибулю – півкільцями, часник – тонкими пластинками.
Томати нарізати великими шматками.
Зелену цибулю подрібнити.
Моркву та цибулю спасерувати окремо.
До кабачків додати цукор та часник й карамелізувати суміш протягом 7-10 хвилин, час від часу помішуючи.
Перекласти в сотейник із товстим дном.
В сковорідку з морквою та цибулею додати томати й тушкувати протягом декількох хвилин.
Покласти подрібнену зелень. Посолити, поперчити та присмачити спеціями.
Перемішати й тушкувати 3-5 хвилин. Перекласти овочі в сотейник до кабачкової маси.
Поставити на вогонь і тушкувати все разом ще 5-7 хвилин.
За потреби досолити та поперчити.
Страва чудово смакує як у холодному так і в гарячому вигляді.
До нас приїхав ревізор
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: