clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1802

Кабачкове рагу по-селянськи – бестселер французької кухні

Овочеві рагу відносяться до тих страв, які можна їсти все літо, експериментуючи з набором інгредієнтів.
Овочеві рагу відносяться до тих страв, які можна їсти все літо, експериментуючи з набором інгредієнтів. Фото: автора

Ситна та улюблена багатьма страва. Вона нехитра, проста, але надзвичайно смачна!

Овочеві рагу відносяться до тих страв, які можна їсти все літо, експериментуючи з набором інгредієнтів. У літніх рагу з успіхом використовують як цукіні, так і звичайні білі кабачки. Вони легкі в приготуванні та є чудовим варіантом простої, смачної та ситної вечері.

З КУЛІНАРНОЇ ІСТОРІЇ: як часто водиться в кулінарії, авторські права на рагу «оформили» французи. Саме вони й дали йому ім’я «ragout», що перекладається, як «збуджувати апетит». Щоправда, новаторство французів у справі винаходу рагу досить спірне: схожі страви є в кухнях багатьох народів. В Україну рагу прийшло в 19 столітті разом із модою на все французьке. В радянські часи воно вдруге пережило сплеск інтересу після виходу на екрани фільму «Троє в човні, не рахуючи собаки», де рагу готував один із персонажів – Джордж. Якщо враховувати, що ще в «Книзі про смачну і здорову їжу» 1955 року подано всього 5 рецептів рагу, а сьогодні їх більше в десятки разів, можна впевнено сказати, що популярність цієї страви зростає з кожним роком. Цікаво, що раніше рагу готували тільки з м’яса, яке дуже довго тушкували на маленькому вогні. Потім почали додавати овочі, гриби й бобові.

Інгредієнти:

3 молодих невеличких кабачка,

1 велика морквина,

2 цибулини,

3-4 зубки часнику,

3-4 томати,

зелень петрушки та кропу,

зелена цибуля,

сіль, цукор,

мускатний горіх,

лавровий листок,

паприка,

куркума,

суміш перців мелена.

Приготування:

Кабачки нарізати шматочками середнього розміру та спасерувати на олії.

Моркву подрібнити півмісяцями, цибулю – півкільцями, часник – тонкими пластинками.

Томати нарізати великими шматками.

Зелену цибулю подрібнити.

Моркву та цибулю спасерувати окремо.

До кабачків додати цукор та часник й карамелізувати суміш протягом 7-10 хвилин, час від часу помішуючи.

Перекласти в сотейник із товстим дном.

 В сковорідку з морквою та цибулею додати томати й тушкувати протягом декількох хвилин.

Покласти подрібнену зелень. Посолити, поперчити та присмачити спеціями.

Перемішати й тушкувати 3-5 хвилин. Перекласти овочі в сотейник до кабачкової маси.

Поставити на вогонь і тушкувати все разом ще 5-7 хвилин.

За потреби досолити та поперчити.

Страва чудово смакує як у холодному так і в гарячому вигляді.   

До нас приїхав ревізорlaughing

рагу, кабачкове рагу, овочеві страви, овочі, страви з овочів, рагу з кабачків, рагу по-селянськи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рагу по-угорськи з легенями та лісовими грибами (Szalontudo)
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1041
Незаслужено забутий унікальний угорський делікатес, який полюбився місцевим гурманам завдяки впливу віденської кухні на меню угорських монархів.
Рататуй «Прованський» із цукіні та баклажанами
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1229
Овочева страва французької кухні, яка навіть стала «героєм» всесвітньовідомого мультика.
Баклажани у вершково-сирному соусі
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1360
Ніжна, ароматна страва, яка надто смачна, щоб їсти її щодня.
Кабачкове рагу з курячими сердечками «Краківське»
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1204
Всім тим, хто любить субпродукти, присвячується!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: