clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
31 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 602

Насипний пиріг зі смородиною та персиками

Сподобалося поєднання кислої ягоди й солодкої заливки. Тісто вийшло дуже ніжним та розсипчастим, а начинка — соковитою і смачною.
Сподобалося поєднання кислої ягоди й солодкої заливки. Тісто вийшло дуже ніжним та розсипчастим, а начинка — соковитою і смачною. Фото: автора

Смачна розсипчаста випічка з тіста-крихти, ніжною кремоподібною заливкою та соковитою начинкою.

Мені дуже сподобалося поєднання кислої ягоди й солодкої заливки. Тісто вийшло дуже ніжним та розсипчастим, а начинка — соковитою і смачною. Ягоди можна додавати на свій смак та вподобання. А можна приготувати пиріг лише з персиками — теж буде дуже смачно.

Інгредієнти:

Тісто:

200 г вершкового масла,

2 склянки борошна,

0,5 склянки цукрової пудри,

0,5 склянки цукру,

2 ч. л. розпушувача,

ванілін.

Заливка:

3 яйця,

0,5 склянки цукру,

0,5 склянки сметани,

2 ст. л. кукурудзяного крохмалю,

ванілін.

Начинка:

300 г смородини (або якоїсь іншої ягоди; можна замороженої, тільки попередньо її слід розморозити),

4 спілі персики.

Склянка — 250 мл, форма роз’ємна — 21 см у діаметрі.

Приготування:

Для тіста: розтерти в крихту масло, борошно, цукрову пудру та цукор. Додати розпушувач. Тісто насипати в силіконову або роз'ємну форму, формуючи високі бортики (сильно не притискати!).

На дно заготовки рівномірно розподілити смородину.

На неї викласти нарізані часточками персики.

Для заливки: збити міксером чи вінчиком яйця, крохмаль, цукор, ванілін і сметану.

Вилити зверху на ягоди-фрукти.

Відправити пиріг у духовку, попередньо розігріту до 180ºС. Запікати близько 40 хвилин, щоб верх схопився (серединка має ще злегка колихатися).

Діставати пиріг із форми й розрізати лише після остаточного охолодження (краще відправити його в холодильник на ніч, зранку він буде ще смачнішим).

тарт, пиріг, насипний пиріг, пиріг-крихта, солодка випічка,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Американський вишнево-сметанний пай
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 895
Це пиріг на «буржуйський» лад — тонка пісочна основа виступає тут ніби кошиком, а в ньому – найніжніша кремоподібна начинка та багато соковитої вишні!
Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Олена 3153
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
Пісочний тарт «Малинова пінка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1235
Смачний пиріг з розсипчастою пісочною основою та ніжною кисло-солодкою начинкою, яка схожа на хмаринку!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: