Гаряча тема:
- Війна
Мені дуже сподобалося поєднання кислої ягоди й солодкої заливки. Тісто вийшло дуже ніжним та розсипчастим, а начинка — соковитою і смачною. Ягоди можна додавати на свій смак та вподобання. А можна приготувати пиріг лише з персиками — теж буде дуже смачно.
Інгредієнти:
Тісто:
200 г вершкового масла,
2 склянки борошна,
0,5 склянки цукрової пудри,
0,5 склянки цукру,
2 ч. л. розпушувача,
ванілін.
Заливка:
3 яйця,
0,5 склянки цукру,
0,5 склянки сметани,
2 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
ванілін.
Начинка:
300 г смородини (або якоїсь іншої ягоди; можна замороженої, тільки попередньо її слід розморозити),
4 спілі персики.
Склянка — 250 мл, форма роз’ємна — 21 см у діаметрі.
Приготування:
Для тіста: розтерти в крихту масло, борошно, цукрову пудру та цукор. Додати розпушувач. Тісто насипати в силіконову або роз'ємну форму, формуючи високі бортики (сильно не притискати!).
На дно заготовки рівномірно розподілити смородину.
На неї викласти нарізані часточками персики.
Для заливки: збити міксером чи вінчиком яйця, крохмаль, цукор, ванілін і сметану.
Вилити зверху на ягоди-фрукти.
Відправити пиріг у духовку, попередньо розігріту до 180ºС. Запікати близько 40 хвилин, щоб верх схопився (серединка має ще злегка колихатися).
Діставати пиріг із форми й розрізати лише після остаточного охолодження (краще відправити його в холодильник на ніч, зранку він буде ще смачнішим).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: