Гаряча тема:
- Війна
На рибні котлети страва зовсім не схожа. Швидше на якесь суфле чи ніжну запіканку. Кексики за рахунок крохмалю і овочів, особливо коли теплі, взагалі не сильно рибні на смак виходять. А ось коли вони в холодному вигляді, тоді рибка вже більше відчувається. Страва сподобалася всім. Навіть тим, хто з дитинства не їсть рибні котлети.
Інгредієнти на 15-16 кексів:
1 кг рибного філе або фаршу (у мене фарш горбуші, але підійде будь-яка риба: хек, минтай, щука, судак, тріска тощо),
1 невелика цибулина,
1 невелика морквина,
1 яйце,
3 ст. л. сметани,
2 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
1 плавлений сирок,
150 г твердого сиру,
дрібка мускатного горіха,
сіль, перець мелений за смаком.
Приготування:
Якщо рибне філе або фарш заморожені, розморозити й дуже ретельно відтиснути рідину. Філе подрібнити.
Додати натерті на дрібній тертці цибулю і моркву, спеції, сіль, яйце, сметану, крохмаль та натертий на дрібній тертці плавлений сирок.
Все добре збити до однорідності.
Паперові формочки змастити олією і встромити по залізним формам для кексів.
Готовий рибний фарш розкласти по заготовках (силіконові форми змащувати не потрібно!), заповнюючи їх не повністю (для експерименту я заповнила ще одну керамічну форму).
Кожен кексик притрусити зверху натертим на тертці сиром.
Підготовлені кекси запекти в попередньо розігрітій до 180ºС духовці до готовності (приблизно 20-25 хвилин, для великих формочок — 35 хвилин).
При подачі звільнити кекси від паперових формочок.
Кекси чудово смакують як у теплому, так і в холодному вигляді.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: