clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 449

Рибні кекси-суфле під сиром

 Кекси чудово смакують як у теплому, так і в холодному вигляді.
Кекси чудово смакують як у теплому, так і в холодному вигляді. Фото: автора

Найніжніші кекси, які готувати і їсти одне задоволення.

На рибні котлети страва зовсім не схожа. Швидше на якесь суфле чи ніжну запіканку. Кексики за рахунок крохмалю і овочів, особливо коли теплі, взагалі не сильно рибні на смак виходять. А ось коли вони в холодному вигляді, тоді рибка вже більше відчувається. Страва сподобалася всім. Навіть тим, хто з дитинства не їсть рибні котлети.

Інгредієнти на 15-16 кексів:

1 кг рибного філе або фаршу (у мене фарш горбуші, але підійде будь-яка риба: хек, минтай, щука, судак, тріска тощо),

1 невелика цибулина,

1 невелика морквина,

1 яйце,

3 ст. л. сметани,

2 ст. л. кукурудзяного крохмалю,

1 плавлений сирок,

150 г твердого сиру,

дрібка мускатного горіха,

сіль, перець мелений за смаком.

Приготування:

Якщо рибне філе або фарш заморожені, розморозити й дуже ретельно відтиснути рідину. Філе подрібнити.

Додати натерті на дрібній тертці цибулю і моркву, спеції, сіль, яйце, сметану, крохмаль та натертий на дрібній тертці плавлений сирок.

Все добре збити до однорідності.

Паперові формочки змастити олією і встромити по залізним формам для кексів.

Готовий рибний фарш розкласти по заготовках (силіконові форми змащувати не потрібно!), заповнюючи їх не повністю (для експерименту я заповнила ще одну керамічну форму).

Кожен кексик притрусити зверху натертим на тертці сиром.

Підготовлені кекси запекти в попередньо розігрітій до 180ºС духовці до готовності (приблизно 20-25 хвилин, для великих формочок — 35 хвилин).

При подачі звільнити кекси від паперових формочок.

Кекси чудово смакують як у теплому, так і в холодному вигляді.


риба та морепродукти, риба, рибне суфле, котлети з риби, рибний фарш, рибні котлети, рибні кекси, страви з риби, горбуша

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Холодний «жучок» зі скумбрії по-санжіївськи
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1126
Розкішна малосольна рибка за фірмовим капітанським рецептом.
Тюлька малосольна по-одеськи
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 512
Смачнішого рецепту маринування дрібної морської рибки просто не існує!
Оселедець із коропа по-домашньому
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 791
Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній практично не має кісточок.
Запіканка із сьомги й картоплі під часниковим соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 641
Уявіть собі на тарілці найніжнішу рибку, запечену в духовці, яка готується в дуеті з картоплею. А підкреслює смак страви ароматний та пікантний вершково-часниковий соус.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: