clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 857

Ватрушки з сиром та маком за 30 хвилин

Великий плюс цієї випічки в тому, що тісто в ній використовується сирне, без жодного яйця, а фрукти для начинки підійдуть будь-які.
Великий плюс цієї випічки в тому, що тісто в ній використовується сирне, без жодного яйця, а фрукти для начинки підійдуть будь-які. Фото: автора

Великий плюс цієї випічки в тому, що тісто в ній використовується сирне, без жодного яйця! При цьому воно пухке, немов пористе, з апетитною хрумкою скоринкою.

Дуже цікаві, красиві й смачненькі ватрушечки. Тісто сирне просто «мням»! Фрукти для начинки підійдуть будь-які. Я готувала з абрикосами, щоб надати готовим смаколикам вигляду яєчні. Варто спробувати персики, сливи й навіть вишню. При цьому фрукти чи ягоди можуть бути як свіжими, так і замороженими чи консервованими. А можна покласти в серединку ватрушок курагу чи родзинки.

Інгредієнти:

Для тіста:

150 г знежиреного сиру,

75 г цукру,

1 пакетик ванільного цукру,

5 ст. л. молока,

5 ст. л. рафінованої олії (без запаху!),

300 г борошна,

2 ч. л. розпушувача,

дрібка солі.

Для пудингу:

1 упаковка ванільного пудингу (40 г),

400 мл молока,

1 ст. л. цукру.

Для начинки:

50 г сухого маку,

4 ст. л. сиру,

2 ст. л. цукру,

2 ст. л. цукрової пудри,

половинки абрикосів (персиків, слив — за бажанням).

Приготування:

Тісто: сир збити в блендері чи перетерти крізь сито. Додати всі інші інгредієнти та замісити тісто. Поставити його в холодильник на 10-15 хвилин, щоб дозріло.

Пудинг: приготувати пудинг (як зазначено на упаковці). Охолодити його, накривши поверхню харчовою плівкою, щоб уникнути завітрювання й утворення шкірочки.

Тісто дістати з холодильника, сформувати «ковбаску» й розрізати її навпіл.

Кожну частину розділити ще на 6 однакових шматочків (у вас має вийти 12 частин; на фото у мене півтори порції й відповідно 16 шматочків - якраз на два дека від стандартної духовки).

Шматочки тіста трішки розплескати, надаючи їм форму коржиків. Викласти на деко, встелене пергаментом та змащене злегка олією, зробивши пальцем бортики.

У кожну ватрушку покласти по 1 ст. л. пудингу.

Начинка: мак сполоснути, залити окропом, додати цукор та варити доти, доки він не набрякне. Потім відкинути на дрібне ситечко й зачекати, щоб відцідилася вся рідина. Перекласти в чашу блендера, перемолоти й додати сир із цукровою пудрою. Все ретельно збити.

На пудинг по центру покласти половинки абрикосів.

За допомогою кулінарного мішка зробити навколо фруктів візерунки з сирно-макового крему.

Випікати в розігрітій духовці при 175-180°С близько 15-20 хвилин.

Готові ватрушки охолодити.

За бажанням можна посипати цукровою пудрою (я не посипаю, адже вони для нас і так в міру солодкі, крім того не хочеться ховати всю цю апетитну красу).

 

І ось такі апетитні вони всередині:

Головний сіренький дегустатор вже не проти скуштуватиlaughing

 

сирна випічка, сирне тісто, ватрушки, ватрушка, солодка випічка, ватрушки за 30 хвилин, ватрушки з сиром та маком,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рогалики із сирного тіста з горішками, корицею та родзинками
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2151
Смаколики виходять ароматними, в міру солодкими, трохи маслянистими, багатошаровими.
Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 7088
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Сирний рулет із яблуками й сухофруктами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1591
Дуже приємне поєднання пріснуватого й ніжного тіста з кисло-солодкою, ароматною, яблучною начинкою, яка чудово поєднується із запашною ноткою кориці та лимону.
Сирний торт із яблучним кремом
торти
Світлана ЯСЬКОВА 3511
Дуже смачний смаколик, у якому гармонійно поєднуються ніжні коржі й крем із легкою кислинкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: