clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 603

Ватрушки з сиром та маком за 30 хвилин

Великий плюс цієї випічки в тому, що тісто в ній використовується сирне, без жодного яйця, а фрукти для начинки підійдуть будь-які.
Великий плюс цієї випічки в тому, що тісто в ній використовується сирне, без жодного яйця, а фрукти для начинки підійдуть будь-які. Фото: автора

Великий плюс цієї випічки в тому, що тісто в ній використовується сирне, без жодного яйця! При цьому воно пухке, немов пористе, з апетитною хрумкою скоринкою.

Дуже цікаві, красиві й смачненькі ватрушечки. Тісто сирне просто «мням»! Фрукти для начинки підійдуть будь-які. Я готувала з абрикосами, щоб надати готовим смаколикам вигляду яєчні. Варто спробувати персики, сливи й навіть вишню. При цьому фрукти чи ягоди можуть бути як свіжими, так і замороженими чи консервованими. А можна покласти в серединку ватрушок курагу чи родзинки.

Інгредієнти:

Для тіста:

150 г знежиреного сиру,

75 г цукру,

1 пакетик ванільного цукру,

5 ст. л. молока,

5 ст. л. рафінованої олії (без запаху!),

300 г борошна,

2 ч. л. розпушувача,

дрібка солі.

Для пудингу:

1 упаковка ванільного пудингу (40 г),

400 мл молока,

1 ст. л. цукру.

Для начинки:

50 г сухого маку,

4 ст. л. сиру,

2 ст. л. цукру,

2 ст. л. цукрової пудри,

половинки абрикосів (персиків, слив — за бажанням).

Приготування:

Тісто: сир збити в блендері чи перетерти крізь сито. Додати всі інші інгредієнти та замісити тісто. Поставити його в холодильник на 10-15 хвилин, щоб дозріло.

Пудинг: приготувати пудинг (як зазначено на упаковці). Охолодити його, накривши поверхню харчовою плівкою, щоб уникнути завітрювання й утворення шкірочки.

Тісто дістати з холодильника, сформувати «ковбаску» й розрізати її навпіл.

Кожну частину розділити ще на 6 однакових шматочків (у вас має вийти 12 частин; на фото у мене півтори порції й відповідно 16 шматочків - якраз на два дека від стандартної духовки).

Шматочки тіста трішки розплескати, надаючи їм форму коржиків. Викласти на деко, встелене пергаментом та змащене злегка олією, зробивши пальцем бортики.

У кожну ватрушку покласти по 1 ст. л. пудингу.

Начинка: мак сполоснути, залити окропом, додати цукор та варити доти, доки він не набрякне. Потім відкинути на дрібне ситечко й зачекати, щоб відцідилася вся рідина. Перекласти в чашу блендера, перемолоти й додати сир із цукровою пудрою. Все ретельно збити.

На пудинг по центру покласти половинки абрикосів.

За допомогою кулінарного мішка зробити навколо фруктів візерунки з сирно-макового крему.

Випікати в розігрітій духовці при 175-180°С близько 15-20 хвилин.

Готові ватрушки охолодити.

За бажанням можна посипати цукровою пудрою (я не посипаю, адже вони для нас і так в міру солодкі, крім того не хочеться ховати всю цю апетитну красу).

 

І ось такі апетитні вони всередині:

Головний сіренький дегустатор вже не проти скуштуватиlaughing

 

сирна випічка, сирне тісто, ватрушки, ватрушка, солодка випічка, ватрушки за 30 хвилин, ватрушки з сиром та маком,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирний рулет із яблуками й сухофруктами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1327
Дуже приємне поєднання пріснуватого й ніжного тіста з кисло-солодкою, ароматною, яблучною начинкою, яка чудово поєднується із запашною ноткою кориці та лимону.
Сирний пиріг «Яблука під ковдрою»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3429
М’які печені яблучка, пряна нотка кориці... І все це в хрусткому сирному тісті!
Рогалики з вишнею та шоколадом, які буквально тануть у роті!
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 3010
Зовні хрустка оболонка, вкрита білосніжною ванільною пудрою, а всередині – м'яке, ніжне й ароматне тісто.
Сирні цукрові рогалики із джемом
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2698
Зовні хрустка рум’яна скоринка, вкрита закарамелізованим цукром, а всередині – м'яке, ніжне, ароматне тісто та солоденька фруктова начинка.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: