Гаряча тема:
- Війна
Дуже цікаві, красиві й смачненькі ватрушечки. Тісто сирне просто «мням»! Фрукти для начинки підійдуть будь-які. Я готувала з абрикосами, щоб надати готовим смаколикам вигляду яєчні. Варто спробувати персики, сливи й навіть вишню. При цьому фрукти чи ягоди можуть бути як свіжими, так і замороженими чи консервованими. А можна покласти в серединку ватрушок курагу чи родзинки.
Інгредієнти:
Для тіста:
150 г знежиреного сиру,
75 г цукру,
1 пакетик ванільного цукру,
5 ст. л. молока,
5 ст. л. рафінованої олії (без запаху!),
300 г борошна,
2 ч. л. розпушувача,
дрібка солі.
Для пудингу:
1 упаковка ванільного пудингу (40 г),
400 мл молока,
1 ст. л. цукру.
Для начинки:
50 г сухого маку,
4 ст. л. сиру,
2 ст. л. цукру,
2 ст. л. цукрової пудри,
половинки абрикосів (персиків, слив — за бажанням).
Приготування:
Тісто: сир збити в блендері чи перетерти крізь сито. Додати всі інші інгредієнти та замісити тісто. Поставити його в холодильник на 10-15 хвилин, щоб дозріло.
Пудинг: приготувати пудинг (як зазначено на упаковці). Охолодити його, накривши поверхню харчовою плівкою, щоб уникнути завітрювання й утворення шкірочки.
Тісто дістати з холодильника, сформувати «ковбаску» й розрізати її навпіл.
Кожну частину розділити ще на 6 однакових шматочків (у вас має вийти 12 частин; на фото у мене півтори порції й відповідно 16 шматочків - якраз на два дека від стандартної духовки).
Шматочки тіста трішки розплескати, надаючи їм форму коржиків. Викласти на деко, встелене пергаментом та змащене злегка олією, зробивши пальцем бортики.
У кожну ватрушку покласти по 1 ст. л. пудингу.
Начинка: мак сполоснути, залити окропом, додати цукор та варити доти, доки він не набрякне. Потім відкинути на дрібне ситечко й зачекати, щоб відцідилася вся рідина. Перекласти в чашу блендера, перемолоти й додати сир із цукровою пудрою. Все ретельно збити.
На пудинг по центру покласти половинки абрикосів.
За допомогою кулінарного мішка зробити навколо фруктів візерунки з сирно-макового крему.
Випікати в розігрітій духовці при 175-180°С близько 15-20 хвилин.
Готові ватрушки охолодити.
За бажанням можна посипати цукровою пудрою (я не посипаю, адже вони для нас і так в міру солодкі, крім того не хочеться ховати всю цю апетитну красу).
І ось такі апетитні вони всередині:
Головний сіренький дегустатор вже не проти скуштувати
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: