clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 340

Паста «Маргарита» з куркою і медом

Цей вид пасти дуже добре смакує з куркою, базиліком і сиром.
Цей вид пасти дуже добре смакує з куркою, базиліком і сиром. Фото: автора

Для кожної форми пасти знайдеться відповідний соус. І якщо він підібраний правильно, страва відкривається абсолютно з іншого боку!

Так, улюблена багатьма Reginnette («паста Маргарита») — довгі макарони у вигляді хвилястих оборочок, названі на честь королеви Маргарити Савойа — полюбляє соус зі шматочками, не моногамний. Це можуть бути не надто дрібно нарізані гриби, овочеве рагу, овочі з тофу, сьомга. Цей вид пасти дуже добре смакує з куркою, базиліком і сиром. Вона чудово утримує густі соуси. До прикладу, можна приготувати її зі шматочками ніжного курячого філе, соєвим соусом, зеленню, лимонною цедрою і... медом.

Інгредієнти:

500 г пасти реджінетте (можна брати будь-які макарони, головне, щоб вони були з твердих сортів пшениці та мали фігурну форму, аби добре утримувати густий соус),

500 г курячого філе,

30 г вершкового масла,

2 ст. л. оливкової олії,

3 ст. л. соєвого соусу,

1 ст. л. меду,

1 ч. л. лимонної цедри,

сухий базилік,

сіль за смаком,

суміш перців,

100 г твердого сиру на кшталт пармезану.

Приготування:

У мене реджінетте ось такої цікавої форми:

Відварити пасту протягом 15 хвилин (якщо на упаковці не вказаний інший час приготування) у великій кількості підсоленої киплячої води. У каструлю можна додати 1 ст. л. оливкової олії. Потім макарони процідити, але всю воду не зливати (нам знадобиться 100 мл цього «навару»).

Нарізати м'ясо невеликими шматочками. Розтопити вершкове масло в оливковій олії. Обсмажити філе протягом 5 хвилин (не солити!). Влити соєвий соус та мед. Добре перемішати й смажити до готовності. Наприкінці додати лимонну цедру, базилік та поперчити. Спробувати м'ясо на смак і, за потреби, досолити.

Додати готову пасту до курки, влити 100 мл води, в якій вона варилася. Добре перемішати. Тушкувати ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи.

При подачі посипати тертим сиром.

паста, крупи та страви з борошна, макарони, італійська кухня, паста реджінетте, паста з соєвим соусом та медом, паста маргарита, локшина, крупи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Готуємо тісто для лазаньї власноруч
крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2339
Якщо ви часто або хоча б періодично готуєте лазанью, то є сенс навчитися робити тісто для неї своїми руками. Тим більше, що це досить просто!
Галушки шпецле по-німецьки зі свининою та овочами
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 957
Можуть бути як гарніром, так і подаватися окремо. Це одна з найпопулярніших страв баварської кухні, яка подається практично в кожному німецькому ресторані.
Пенне з беконом, томатами та… коньяком
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 912
Варіант смачної, швидкої і ситної вечері.
Канелоні з м'ясом та чорносливом
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1125
Апетитна італійська паста, фарширована соковитою начинкою зі свинячого фаршу й ароматних сухофруктів, вкрита золотавою сирною скоринкою під вершковим ніжним та густим соусом «Бешамель».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: