Гаряча тема:
- Війна
Після роботи зовсім не хочеться стояти весь вечір біля плити, але при цьому вечерю ніхто не відміняв. Тому прості й швидкі рецепти стають справжнім скарбом. Я знайшла ідеальний варіант, який не лише відповідає цим параметрам, але й смачний та корисний.
Інгредієнти:
3-4 великі баклажани,
2-3 солодких болгарських перці,
2-3 помідори,
1 цибулина (краще біла солодка),
2 ст. л. кунжуту (попередньо підсмажити 5-7 хвилин на сухій сковорідці),
1 ч. л. меду,
1 ч. л. діжонської солодкої гірчиці,
2 зубки часнику,
петрушка,
суміш середземноморських трав,
по 2 ст. л бальзамічного оцту та оливкової олії,
сіль, перець за смаком,
сир пармезан (або будь-який інший твердий сир),
листя салату.
Інгредієнти:
Перець та баклажани помити, часто проколи виделкою. Викласти на деко і запекти при температурі 180ºС протягом 30 хвилин (я, зазвичай, роблю це напередодні приготування, щоб сам процес приготування салату займав мінімум часу).
Ост такий вигляд баклажани матимуть після запікання:
Поставити їх під вантаж і забути на декілька годин, щоб вийшов зайвий сік.
Із запечених перчин зняти шкірочку, видалити насіння.
Нарізати перець смужками. Баклажани подрібнити шматочками довільної форми. Помідори нарізати великими кубиками.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
Зелень подрібнити, листя салату порвати руками.
З'єднати всі складові, посипати кунжутом і тертий сир.
Приготувати заправку: змішати спеції, трави, олію, бальзамік, мед, гірчицю, вичавлений часник. Дати настоятися протягом 10-15 хвилин.
Вилити цю суміш у салат, перемішати й залишити настоятися протягом декількох хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: