clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 759

Салат із запечених баклажанів по-грецьки

Простий, корисний, легкий і, головне, смачний салатик, який не вимагає багато часу на приготування.
Простий, корисний, легкий і, головне, смачний салатик, який не вимагає багато часу на приготування. Фото: автора

Ви коли-небудь куштували поєднання: запечені баклажани, соковиті рожеві помідори та солодкий м’ясистий болгарський перець? Воно одне з кращих!

Після роботи зовсім не хочеться стояти весь вечір біля плити, але при цьому вечерю ніхто не відміняв. Тому прості й швидкі рецепти стають справжнім скарбом. Я знайшла ідеальний варіант, який не лише відповідає цим параметрам, але й смачний та корисний.

Інгредієнти:

3-4 великі баклажани,

2-3 солодких болгарських перці,

2-3 помідори,

1 цибулина (краще біла солодка),

2 ст. л. кунжуту (попередньо підсмажити 5-7 хвилин на сухій сковорідці),

1 ч. л. меду,

1 ч. л. діжонської солодкої гірчиці,

2 зубки часнику,

петрушка,

суміш середземноморських трав,

по 2 ст. л бальзамічного оцту та оливкової олії,

сіль, перець за смаком,

сир пармезан (або будь-який інший твердий сир),

листя салату.

Інгредієнти:

Перець та баклажани помити, часто проколи виделкою. Викласти на деко і запекти при температурі 180ºС протягом 30 хвилин (я, зазвичай, роблю це напередодні приготування, щоб сам процес приготування салату займав мінімум часу). 

Ост такий вигляд баклажани матимуть після запікання:

Поставити їх під вантаж і забути на декілька годин, щоб вийшов зайвий сік.

Із запечених перчин зняти шкірочку, видалити насіння.

Нарізати перець смужками. Баклажани подрібнити шматочками довільної форми. Помідори нарізати великими кубиками.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями.

Зелень подрібнити, листя салату порвати руками.

З'єднати всі складові, посипати кунжутом і тертий сир.

Приготувати заправку: змішати спеції, трави, олію, бальзамік, мед, гірчицю, вичавлений часник. Дати настоятися протягом 10-15 хвилин.

Вилити цю суміш у салат, перемішати й залишити настоятися протягом декількох хвилин.

салати без майонезу, , літні салати, овочеві салати, салати, салат, салат із запечених баклажанів, баклажани, салат по-грецьки, грецька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Селянський овочевий салат із домашнім сиром та базиліком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 632
Рецепт для тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою, харчується правильно й збалансовано. В цьому салаті немає нічого зайвого, всі інгредієнти ідеально поєднуються за смаком.
Салат «Натхнення» з оселедцем, маринованими огірками та горішками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 840
Класичне поєднання картоплі з оселедцем дарує дивовижний, ніжний і несподівано яскравий смак, особливо якщо додати незвичні продукти.
Салат «Північний» із печінкою тріски та корейською морквою
салати, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1001
Ніжний, соковитий, всі інгредієнти чудово доповнюють одне одного.
Салат «Бергамо» з пекінкою, салямі, кукурудзою та грінками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1030
Ніжний, легкий та божевільно смачний!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: