ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Домашня курка в горіховому соусі – соковита та м’яка

18 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4986
Курятина за цим рецептом виходить м’якою та соковитою. Її практично жувати не потрібно, а можна їсти буквально одними губами!
Курятина за цим рецептом виходить м’якою та соковитою. Її практично жувати не потрібно, а можна їсти буквально одними губами! Фото: автора

Якщо раніше з домашньої, вирощеної без «хімії», птиці ви варили лише холодець чи бульйон, вважаючи її жорсткою, то вам неодмінно варто спробувати цей рецепт!

Зазвичай домашня курочка хоч і корисна надзвичайно, проте і готується довше, і м’ясо у неї виходить жорсткішим, ніж у магазинної «ряби». Але це слова не з нашої опери. Якщо приготувати її у горіхово-вершковому соусі, то вона дасть фору будь-якій птиці з магазину! Курятина за цим рецептом виходить м’якою та соковитою. Її практично жувати не потрібно, а можна їсти буквально одними губами! Завдяки хмелі-сунелі страва чимось нагадує грузинське сациві. Курка смажиться шматочками, а потім до неї додаються інші інгредієнти. На окремі «дифірамби» заслуговує горіховий соус. Дуже смачно його поливати потім на картопляне пюре або локшину. Ну й, звісно, якщо домашньої курки вам знайти не вдалося, то ви цілком можете приготувати за цією технологією магазинну. Смачно буде в будь-якому випадку.

Інгредієнти:

Ціла курка (у мене домашня, на 1,8 кг),

2 цибулини,

0,5 склянки волоських горіхів,

3 ст. л. сметани,

100 мл вершків (10-15%),

1 ст. л. вершкового масла,

2 ст. л. рафінованої олії,

1 ч. л. хмелі-сунелі,

сіль, дрібка цукру,

суміш перців свіжозмелена,

3-4 зубки часнику,

солодка паприка, карі.

Приготування:

Курку розрізати на порційні шматочки й замаринувати в суміші солі й спецій. Залишити на півгодини.

Потім зарум'янити шматочки птиці з усіх боків на олії до золотавої скоринки. Скласти в чавунний казанок або каструлю з товстим дном.

Залити водою так, щоб вона майже вкрила курку. Тушкувати на маленькому вогні протягом години (якщо курка у вас магазинна, достатньо 20 хвилин).

Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Горіхи трішки підсушити на сухій сковорідці та подрібнити.

У вершковому маслі спасерувати цибулю. Коли вона стане прозорою, всипати подрібнені горіхи, хмелі-сунелі й дрібку цукру.

Перемішати до вбирання масла та влити вершки й сметану.

Через декілька хвилин зняти з вогню й вилити горіхово-вершковий соус до курки. Якщо потрібно досолити та доперчити. Тушкувати до м’якості м’яса. За 10 хвилин до кінця приготування додати в казанок вичавлений часник. При подачі притрусити подрібненою кінзою та петрушкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: горіхи дуже зручно подрібнювати качалкою. Шматочки повинні бути дрібними, але не мають нагадувати борошно. Сметану можна замінити повністю жирними вершками. Також при подачі страву можна посипати зернами гранату. І не забудьте налити у тарілку побільше соусу! 

страви з курки, курятина, курка, домашня курка, м`ясо та субпродукти, домашня курка в горіховому соусі, горіховий соус, грузинська кухня, сациві

Коментарі:

  Так  Ні, дякую