clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 527

Домашня курка в горіховому соусі – соковита та м’яка

Курятина за цим рецептом виходить м’якою та соковитою. Її практично жувати не потрібно, а можна їсти буквально одними губами!
Курятина за цим рецептом виходить м’якою та соковитою. Її практично жувати не потрібно, а можна їсти буквально одними губами! Фото: автора

Якщо раніше з домашньої, вирощеної без «хімії», птиці ви варили лише холодець чи бульйон, вважаючи її жорсткою, то вам неодмінно варто спробувати цей рецепт!

Зазвичай домашня курочка хоч і корисна надзвичайно, проте і готується довше, і м’ясо у неї виходить жорсткішим, ніж у магазинної «ряби». Але це слова не з нашої опери. Якщо приготувати її у горіхово-вершковому соусі, то вона дасть фору будь-якій птиці з магазину! Курятина за цим рецептом виходить м’якою та соковитою. Її практично жувати не потрібно, а можна їсти буквально одними губами! Завдяки хмелі-сунелі страва чимось нагадує грузинське сациві. Курка смажиться шматочками, а потім до неї додаються інші інгредієнти. На окремі «дифірамби» заслуговує горіховий соус. Дуже смачно його поливати потім на картопляне пюре або локшину. Ну й, звісно, якщо домашньої курки вам знайти не вдалося, то ви цілком можете приготувати за цією технологією магазинну. Смачно буде в будь-якому випадку.

Інгредієнти:

Ціла курка (у мене домашня, на 1,8 кг),

2 цибулини,

0,5 склянки волоських горіхів,

3 ст. л. сметани,

100 мл вершків (10-15%),

1 ст. л. вершкового масла,

2 ст. л. рафінованої олії,

1 ч. л. хмелі-сунелі,

сіль, дрібка цукру,

суміш перців свіжозмелена,

3-4 зубки часнику,

солодка паприка, карі.

Приготування:

Курку розрізати на порційні шматочки й замаринувати в суміші солі й спецій. Залишити на півгодини.

Потім зарум'янити шматочки птиці з усіх боків на олії до золотавої скоринки. Скласти в чавунний казанок або каструлю з товстим дном.

Залити водою так, щоб вона майже вкрила курку. Тушкувати на маленькому вогні протягом години (якщо курка у вас магазинна, достатньо 20 хвилин).

Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Горіхи трішки підсушити на сухій сковорідці та подрібнити.

У вершковому маслі спасерувати цибулю. Коли вона стане прозорою, всипати подрібнені горіхи, хмелі-сунелі й дрібку цукру.

Перемішати до вбирання масла та влити вершки й сметану.

Через декілька хвилин зняти з вогню й вилити горіхово-вершковий соус до курки. Якщо потрібно досолити та доперчити. Тушкувати до м’якості м’яса. За 10 хвилин до кінця приготування додати в казанок вичавлений часник. При подачі притрусити подрібненою кінзою та петрушкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: горіхи дуже зручно подрібнювати качалкою. Шматочки повинні бути дрібними, але не мають нагадувати борошно. Сметану можна замінити повністю жирними вершками. Також при подачі страву можна посипати зернами гранату. І не забудьте налити у тарілку побільше соусу! 

страви з курки, курятина, курка, домашня курка, м`ясо та субпродукти, домашня курка в горіховому соусі, горіховий соус, грузинська кухня, сациві

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Го Бао Жо» - куряче філе в китайському стилі під кисло-солодким соусом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 813
Дуже смачна курочка, соковита та ніжна, подобається всім — і дітям, і дорослим.
Домашня курка в духовці з вишнею: соковита та м’яка
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1736
Завдяки кислій ягоді та спеціальній технології волокна м’яса птиці стають ніжними й буквально самі відстають від кісток!
Курка по-середземноморськи з оливками та овочами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1054
М’ясо виходить ніжним та пікантним, а соус просто ложкою можна їсти.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1557
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: