Гаряча тема:
- Війна
Пропоную ще один варіант фаршированого перцю. Замість фаршу з індички можна використовувати курячий. Я застосовувала рис Басматі – він готується швидко, смачний і для фарширування овочів підходить якнайкраще. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти:
500 г фаршу з індички,
100 г рису,
7-10 м’ясистих болгарських перчин,
1 кг помідорів,
150 г цибулі,
200 г моркви,
перець чорний мелений,
сіль, цукор,
паприка, хмелі-сунелі,
олія для смаження.
Приготування:
Рис відварити практично до готовності, відкинути на сито й промити.
Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці. Помідори залити окропом і почистити від шкірочки. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Цибулю злегка обсмажити на олії. Додати моркву, трохи обсмажити. Розділити засмажку на дві частини.
Змішати фарш і рис. Посолити, поперчити, присмачити паприкою та пряними травами. Додати одну частину засмажки.
Ретельно вимішати.
В другу частину засмажки влити помідорну суміш. Трішки посолити, поперчити та присмачити цукром. Протушкувати 5-7 хвилин.
В перців зрізати верхівку, вийняти насіння.
Наповнити кожен перець фаршем.
Скласти його в казанок або каструлю з товстим дном.
Залити зверху томатною засмажкою.
Накрити кришкою і відправити в духовку. Запікати при 200ºС протягом 40-45 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати перець можна зі сметаною і салатом зі свіжих овочів.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: