ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Перець, фарширований індичкою, запечений із томатами

21 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2437
Перці виходять смачнющими: ніжні, соковиті, в  ароматному, пікантному соусі.
Перці виходять смачнющими: ніжні, соковиті, в ароматному, пікантному соусі. Фото: автора

Перці виходять смачнющими: ніжні, соковиті, в ароматному, пікантному соусі.

Пропоную ще один варіант фаршированого перцю. Замість фаршу з індички можна використовувати курячий. Я застосовувала рис Басматі – він готується швидко, смачний і для фарширування овочів підходить якнайкраще. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.

 

Інгредієнти:

500 г фаршу з індички,

100 г рису,

7-10 м’ясистих болгарських перчин,

1 кг помідорів,

150 г цибулі,

200 г моркви,

перець чорний мелений,

сіль, цукор,

паприка, хмелі-сунелі,

олія для смаження.

Приготування:

Рис відварити практично до готовності, відкинути на сито й промити.

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці. Помідори залити окропом і почистити від шкірочки. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Цибулю злегка обсмажити на олії. Додати моркву, трохи обсмажити. Розділити засмажку на дві частини.

Змішати фарш і рис. Посолити, поперчити, присмачити паприкою та пряними травами. Додати одну частину засмажки.

Ретельно вимішати.

В другу частину засмажки влити помідорну суміш. Трішки посолити, поперчити та присмачити цукром. Протушкувати 5-7 хвилин.

В перців зрізати верхівку, вийняти насіння.

Наповнити кожен перець фаршем.

Скласти його в казанок або каструлю з товстим дном.

Залити зверху томатною засмажкою.

Накрити кришкою і відправити в духовку. Запікати при 200ºС протягом 40-45 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати перець можна зі сметаною і салатом зі свіжих овочів.

страви з фаршу, фаршировані овочі, болгарський перець, перець фарширований, м`ясо та субпродукти, перець в томатах

Коментарі:

  Так  Ні, дякую