ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сирна запіканка з ожиною і малиною

24 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4820
Ця запіканка дуже вдала. Виходить пишною і ніжною практично завжди!
Ця запіканка дуже вдала. Виходить пишною і ніжною практично завжди! Фото: автора

Легкий, ніжний, повітряний сирний смаколик із ваніллю і ягодами – ідеально підійде для сніданку!

Сирна запіканка – це просто та смачно! А подекуди вона є єдиним способом змусити маленьких «нехочушок» їсти домашній сир. Смачна сирна запіканка готується набагато швидше будь-якого торта, але при цьому вона набагато корисніше. Цей рецепт дуже вдалий. Виходить пишною і ніжною практично завжди!

Інгредієнти:

600 г сиру,

2 яйця,

3 ст. л. цукру,

ванільний цукор,

3 ст. л. манної крупи,

250 г ожини та малини (або будь-якої іншої ягоди, можна груші, яблука, сухофрукти тощо),

3-4 ст. л. сметани.

Приготування:

Сир викласти в миску (його краще попередньо протерти через сито). Додати яйця, цукор, сметану і ваніль. Збити міксером (я збиваю в блендері, так перемелюються всі грудочки в сирі). Всипати манку й ретельно перемішати.

Форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати манкою.

Викласти половину сирної маси, а на нього – половину ягід.

Зверху розподілити другу половину сиру.

Викласти другу половину ягід. Змастити густо сметаною та посипати цукром.

Випікати в розігрітій до 180°С духовці 30-35 хвилин.

Дверцята духовки одразу не відчиняти, бо запіканка може "осісти". Дати їй постояти у вимкнутій хвилин 10-15.

Перед подачею запіканку потрібно повністю охолодити, лише тоді нарізати.

Декорувати ягодами, листям м’яти та полити топінгом.

 

 

солодка випічка, десерт, десерти, чізкейк, сирна запіканка, сирна випічка, сир, сирна запіканка з ожиною і малиною, сирна запіканка з ягодами, сир

Коментарі:

  Так  Ні, дякую