Гаряча тема:
- Війна
Сирна запіканка – це просто та смачно! А подекуди вона є єдиним способом змусити маленьких «нехочушок» їсти домашній сир. Смачна сирна запіканка готується набагато швидше будь-якого торта, але при цьому вона набагато корисніше. Цей рецепт дуже вдалий. Виходить пишною і ніжною практично завжди!
Інгредієнти:
600 г сиру,
2 яйця,
3 ст. л. цукру,
ванільний цукор,
3 ст. л. манної крупи,
250 г ожини та малини (або будь-якої іншої ягоди, можна груші, яблука, сухофрукти тощо),
3-4 ст. л. сметани.
Приготування:
Сир викласти в миску (його краще попередньо протерти через сито). Додати яйця, цукор, сметану і ваніль. Збити міксером (я збиваю в блендері, так перемелюються всі грудочки в сирі). Всипати манку й ретельно перемішати.
Форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати манкою.
Викласти половину сирної маси, а на нього – половину ягід.
Зверху розподілити другу половину сиру.
Викласти другу половину ягід. Змастити густо сметаною та посипати цукром.
Випікати в розігрітій до 180°С духовці 30-35 хвилин.
Дверцята духовки одразу не відчиняти, бо запіканка може "осісти". Дати їй постояти у вимкнутій хвилин 10-15.
Перед подачею запіканку потрібно повністю охолодити, лише тоді нарізати.
Декорувати ягодами, листям м’яти та полити топінгом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: