Гаряча тема:
- Війна
Якщо у вас не має булгуру, можете сміливо замінити його на рис, гречку або якісь інші крупи. До речі, такі кулінарні експерименти подарують вам щоразу новий смак тюфтельок.
Інгредієнти:
Фарш:
500 г яловичого фаршу,
500 г свинячого фаршу,
1 склянка булгуру,
1 велика цибулина,
1 яйце,
сіль, куркума,
2-3 зубки часнику,
1 ч. л. меленого чорного перцю.
Вершкова підлива:
3-4 ст. л. вершкового масла,
1 ст. л. борошна,
0,5 склянки вершків (15-20%),
0,5 склянки курячого бульйону,
2 великі морквини,
1 цибулина,
мускатний горіх,
сіль, дрібка цукру.
Приготування:
Тюфтелі: цибулю подрібнити на тертці, часник пропустити через прес. Змішати всі інгредієнти для тюфтельок у великій мисці: варений булгур, два види фаршу, цибулю, часник, сіль, перець, куркуму.
Сформувати невеличкі клубочки — приблизно 1-2 ст. л. фаршу на кожну тюфтелю (змочіть руки водою і вони не прилипатимуть).
Розмістити вироби у формі для випікання.
Вершкова підлива: масло розтопити у великій сковорідці. Додати цибулю, нарізану півкільцями, присмачити сіллю та дрібкою цукру й карамелізувати її близько 5-10 хвилин. Додати моркву, натерту на тертці, й готувати під кришкою ще 5 хвилин. Всипати борошно й пасерувати 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Влити теплий курячий бульйон невеликими порціями, щоразу ретельно розмішуючи соус. Варити підливку близько 15 хвилин. Потім влити вершки, приправити за смаком сіллю, мускатним горіхом і перцем.
Залити підливою тюфтелі у формі.
Накрити деко алюмінієвою фольгою. Розігріти духовку до 200ºС. Запікати близько 40-50 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати тюфтелі можна і як самостійну страву (оскільки в них є булгур), так і з гарніром, поливши його смачною вершковою підливкою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: