clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 479

Тюфтельки з булгуром у вершковій підливі

Подавати тюфтелі можна і як самостійну страву, так і з гарніром, поливши його смачною вершковою підливкою.
Подавати тюфтелі можна і як самостійну страву, так і з гарніром, поливши його смачною вершковою підливкою. Фото: автора

Ці найніжніші котлетки просто тануть у роті! Вершковий соус чудово доповнює страву, а запікання в духовці робить її ще й корисною.

Якщо у вас не має булгуру, можете сміливо замінити його на рис, гречку або якісь інші крупи. До речі, такі кулінарні експерименти подарують вам щоразу новий смак тюфтельок.

Інгредієнти:

Фарш:

500 г яловичого фаршу,

500 г свинячого фаршу,

1 склянка булгуру,

1 велика цибулина,

1 яйце,

сіль, куркума,

2-3 зубки часнику,

1 ч. л. меленого чорного перцю.

Вершкова підлива:

3-4 ст. л. вершкового масла,

1 ст. л. борошна,

0,5 склянки вершків (15-20%),

0,5 склянки курячого бульйону,

2 великі морквини,

1 цибулина,

мускатний горіх,

сіль, дрібка цукру.

Приготування:

Тюфтелі: цибулю подрібнити на тертці, часник пропустити через прес. Змішати всі інгредієнти для тюфтельок у великій мисці: варений булгур, два види фаршу, цибулю, часник, сіль, перець, куркуму.

Сформувати невеличкі клубочки — приблизно 1-2 ст. л. фаршу на кожну тюфтелю (змочіть руки водою і вони не прилипатимуть).

Розмістити вироби у формі для випікання.

Вершкова підлива: масло розтопити у великій сковорідці. Додати цибулю, нарізану півкільцями, присмачити сіллю та дрібкою цукру й карамелізувати її близько 5-10 хвилин. Додати моркву, натерту на тертці, й готувати під кришкою ще 5 хвилин. Всипати борошно й пасерувати 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Влити теплий курячий бульйон невеликими порціями, щоразу ретельно розмішуючи соус. Варити підливку близько 15 хвилин. Потім влити вершки, приправити за смаком сіллю, мускатним горіхом і перцем.

Залити підливою тюфтелі у формі.

Накрити деко алюмінієвою фольгою. Розігріти духовку до 200ºС. Запікати близько 40-50 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати тюфтелі можна і як самостійну страву (оскільки в них є булгур), так і з гарніром, поливши його смачною вершковою підливкою.

тефтелі, тюфтелі, тюфтельки, м`ясо та субпродукти, фарш, страви з фаршу, тюфтелі з булгуром, булгур, тюфтелі з вершковою підливою

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тефтелі по-селянськи в грибному соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1517
Класична страва української кухні.
Стіжки – ніжні котлетки під сиром із грибною начинкою
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 603
Надзвичайно ситна й смачна страва з найдоступніших продуктів, яка подобається і дорослим, і дітям.
Кенігсбергські клопси - м'ясні міні-котлетки родом із Прусії
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 976
М'ясна страва німецької кухні, яка складається з ніжних тюфтельок, политих цікавим пікантним соусом.
Вівсяні тефтелі, запечені з молочним соусом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1516
Смачні, соковиті й не «заморочливі» котлетки з духовки.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: