clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 591

Короп, запечений зі сливами

Короп, запечений зі сливами завжди виходить неймовірно смачним і радує око апетитним зовнішнім виглядом на столі.
Короп, запечений зі сливами завжди виходить неймовірно смачним і радує око апетитним зовнішнім виглядом на столі. Фото: автора

Принцип приготування цієї річкової рибки побудований на трьох китах — ШВИДКО, ПРОСТО й СМАЧНО.

Існує багато цікавих способів приготування коропа — заливне, котлети, смажений у клярі, фарширований, тушкований з овочами... Проте нещодавно відкрила для себе рецепт зі сливами. З того часу така рибка незмінно користується великою популярністю в моїх гостей. І це зовсім не дивно, адже короп, запечений зі сливами завжди виходить неймовірно смачним і радує око апетитним зовнішнім виглядом на столі. М'ясо відрізняється трохи солодкуватим смаком і просто чудовим ароматом. В результаті запікання зберігається соковитість і пружність рибки, вона виходить ніжною та має приємну кислинку завдяки сливі. Дуже рекомендую випробувати цей рецепт!

Інгредієнти:

2 тушки коропа (по 1,5-2 кг кожна),

борошно для панірування,

олія для смаження риби,

6-8 слив,

2 великих цибулини,

1-2 ст. л. вершкового масла,

сіль, перець мелений,

суміш спецій для риби,

дрібка цукру.

Приготування:

Рибу почистити, випатрати й ретельно помити.

Нарізати порційними філейками, посипати сіллю, перцем та сумішшю спецій до риби.

Обкачати шматочки в борошні й обсмажити на олії до золотавого кольору.

Рибку викладати на паперовий рушник, аби прибрати зайвий жир.

Перекласти в форму для запікання.

Цибулю почистити й подрібнити півкільцями.

Карамелізувати його на сковорідці на вершковому маслі з додаванням цукру.

Викласти на коропа карамелізовану цибулю.

На неї — сливи, попередньо почищені від кісточок і розрізані на четверо.

Влити 10 мл овочевого бульйону (можна води, але з бульйоном смачніше!) та запікати в розігрітій до 200ºС духовці близько 30 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: короп зі сливами чудово смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді.



риба, короп, риба та морепродукти, короп запечений зі сливами, річкова риба, запечений короп

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Товстолоб із печерицями під сирно-вершковим соусом
риба та морепродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1522
Розкішна страва з претензією на вишуканість. Всім раджу спробувати!
Короп в сметано-сирному соусі
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1609
Смачнішого рецепту річкової риби годі й шукати!
Короп, запечений в сметані з овочами
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 12234
Оскільки у мене чоловік «невиправний» рибалка, тож весь час доводиться вигадувати все нові й нові рецепти для «утилізації» його здобичі. Найчастіший гість на нашому столі — це короп. Його ми просто обожнюємо: фаршируємо, смажимо, солимо, ну і, звісно, запікаємо...
Запіканка із сьомги й картоплі під часниковим соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 789
Уявіть собі на тарілці найніжнішу рибку, запечену в духовці, яка готується в дуеті з картоплею. А підкреслює смак страви ароматний та пікантний вершково-часниковий соус.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: