Гаряча тема:
- Війна
Існує багато цікавих способів приготування коропа — заливне, котлети, смажений у клярі, фарширований, тушкований з овочами... Проте нещодавно відкрила для себе рецепт зі сливами. З того часу така рибка незмінно користується великою популярністю в моїх гостей. І це зовсім не дивно, адже короп, запечений зі сливами завжди виходить неймовірно смачним і радує око апетитним зовнішнім виглядом на столі. М'ясо відрізняється трохи солодкуватим смаком і просто чудовим ароматом. В результаті запікання зберігається соковитість і пружність рибки, вона виходить ніжною та має приємну кислинку завдяки сливі. Дуже рекомендую випробувати цей рецепт!
Інгредієнти:
2 тушки коропа (по 1,5-2 кг кожна),
борошно для панірування,
олія для смаження риби,
6-8 слив,
2 великих цибулини,
1-2 ст. л. вершкового масла,
сіль, перець мелений,
суміш спецій для риби,
дрібка цукру.
Приготування:
Рибу почистити, випатрати й ретельно помити.
Нарізати порційними філейками, посипати сіллю, перцем та сумішшю спецій до риби.
Обкачати шматочки в борошні й обсмажити на олії до золотавого кольору.
Рибку викладати на паперовий рушник, аби прибрати зайвий жир.
Перекласти в форму для запікання.
Цибулю почистити й подрібнити півкільцями.
Карамелізувати його на сковорідці на вершковому маслі з додаванням цукру.
Викласти на коропа карамелізовану цибулю.
На неї — сливи, попередньо почищені від кісточок і розрізані на четверо.
Влити 10 мл овочевого бульйону (можна води, але з бульйоном смачніше!) та запікати в розігрітій до 200ºС духовці близько 30 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: короп зі сливами чудово смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: