Гаряча тема:
- Війна
Хвилюватися не варто, адже алкоголь в процесі приготування випаровується й ви будете тверезими як скельце. Від вина залишиться лише неповторна ароматна нотка, яка надає начинці особливого смаку. Пиріг виходить чудовий: ніжний, ароматний, в міру солодкий. Тісто хрустке, а начинка соковита-соковита! Подобається те, що останньої дуже багато, натомість пісочної основи мінімум. Загалом, все як я люблю!
Інгредієнти:
Начинка:
6-8 середніх яблук,
100 г цукру,
80 г меду,
50 г родзинок,
1 великий банан,
2 ч. л. кориці,
2 склянки солодкого червоного вина.
Тісто:
1,5 склянки манки,
1 склянка борошна,
1 ч. л. розпушувача,
180 г цукру,
150 г дуже холодного вершкового масла,
ванілін.
Склянка: 240 мл. Форма діаметром 26 см.
Приготування:
Для начинки: почистити яблука від шкірочки та насіння й порізати їх дуже тоненькими скибочками. Банани нарізати тонкими кружальцями. Покласти в миску яблука, банан та родзинки. Додати решту інгредієнтів для начинки. Залишити на 20 хвилин зрідка помішуючи.
Для тіста: всі продукти (крім масла) змішати.
Розігріти духовку до 180°С. Форму встелити пергаментом та змастити вершковим маслом.
Половину кількості «тіста» рівномірно розкласти по всій формі.
Зверху викласти яблучну начинку (брати ложкою, щоб тісто щедро просочилося соусом; рідину можна навіть полити зверху, намагаючись, щоб вся поверхня сухого тіста зволожилася).
Залишок тіста висипати на начинку. Залишки соусу полити на сухе тісто.
Порізати масло тонкими пластинками й розкласти зверху на пиріг.
Випікати годину до зарум’янювання.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зверніть увагу, що пиріг виходить дуже м'яким і з великою кількістю рідини, тому слід дати йому повністю охолонути, не виймаючи з форми. Потім корж затвердіє та схопиться, а начинка стане як желе.
Подавати пиріг можна разом із морозивом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: