ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Сухий» пиріг із яблуками, бананами та родзинками

29 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4293
Пиріг виходить чудовий: ніжний, ароматний, в міру солодкий.
Пиріг виходить чудовий: ніжний, ароматний, в міру солодкий. Фото: автора

В «Гурмані» вже є декілька варіантів «насипних» пирогів», але цей кардинально відрізняється. В ньому є своя унікальна родзинка — начинка для смаколика готується на основі... червоного вина.

Хвилюватися не варто, адже алкоголь в процесі приготування випаровується й ви будете тверезими як скельце. Від вина залишиться лише неповторна ароматна нотка, яка надає начинці особливого смаку. Пиріг виходить чудовий: ніжний, ароматний, в міру солодкий. Тісто хрустке, а начинка соковита-соковита! Подобається те, що останньої дуже багато, натомість пісочної основи мінімум. Загалом, все як я люблю!

Інгредієнти:

Начинка:

6-8 середніх яблук,

100 г цукру,

80 г меду,

50 г родзинок,

1 великий банан,

2 ч. л. кориці,

2 склянки солодкого червоного вина.

Тісто:

1,5 склянки манки,

1 склянка борошна,

1 ч. л. розпушувача,

180 г цукру,

150 г дуже холодного вершкового масла,

ванілін.

Склянка: 240 мл. Форма діаметром 26 см.

Приготування:

Для начинки: почистити яблука від шкірочки та насіння й порізати їх дуже тоненькими скибочками. Банани нарізати тонкими кружальцями. Покласти в миску яблука, банан та родзинки. Додати решту інгредієнтів для начинки. Залишити на 20 хвилин зрідка помішуючи.

Для тіста: всі продукти (крім масла) змішати.

Розігріти духовку до 180°С. Форму встелити пергаментом та змастити вершковим маслом.

Половину кількості «тіста» рівномірно розкласти по всій формі.

Зверху викласти яблучну начинку (брати ложкою, щоб тісто щедро просочилося соусом; рідину можна навіть полити зверху, намагаючись, щоб вся поверхня сухого тіста зволожилася).

Залишок тіста висипати на начинку. Залишки соусу полити на сухе тісто.

Порізати масло тонкими пластинками й розкласти зверху на пиріг.

Випікати годину до зарум’янювання.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зверніть увагу, що пиріг виходить дуже м'яким і з великою кількістю рідини, тому слід дати йому повністю охолонути, не виймаючи з форми. Потім корж затвердіє та схопиться, а начинка стане як желе.

Подавати пиріг можна разом із морозивом.

яблучна випічка, тертий пиріг, сухий пиріг, насипний пиріг, солодка випічка, пиріг, випічка з яблуками, осіння випічка, яблука

Коментарі:

  Так  Ні, дякую